Vanillebavarois met citroen en rood fruit
Vanillebavarois met citroen en rood fruit
Vanillebavarois met citroen en rood fruit
Vanillebavarois met citroen en rood fruit
Ingrediënten
4 personen
Gelatine
6 blaadjes
Melk
2 dl
Vanillestokjes
2
Citroen
1
Eieren
3
Witte suiker
120 g
Room
2 dl
Aardbeien
1 bakje
Aalbes
1 bakje
Frambozen
2 bakje
Braambessen
2 bakje
Diepvriesfruit
250 g
Benodigdheden
Keukenrobot, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Vanillebavarois
6 blaadjes gelatine
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2 dl melk, 2 vanillestokjes, 1 citroen
2
Warm de melk een klein beetje op in een steelpannetje samen met de zaadjes van de vanillestokken. De stokjes zelf mogen ook mee opwarmen. Voeg er ook nog de stukken citroenzeste aan toe voor een frisse toets in de bavarois. Zorg dat de melk gewoon opwarmt en niet kookt.
3 eieren, 80 g witte suiker
3
Scheid de eigelen en de eiwitten, doe ze elk in een aparte mengkom. Zet de eiwitten nog even apart. Roer de eigelen kort los en voeg er de suiker aan toe. Klop op tot ruban, wat wilt zeggen dat het eigeel de suiker volledig heeft opgenomen en dat het mengsel er dus wat bleker zal uitzien.
4
Giet de warme melk door een zeef op de ruban en roer het geheel los. Doe vervolgens alles opnieuw in een steelpannetje en zet op een laag vuurtje. Roer met een klopper en zorg dat beide substanties mooi binden. Het geheel mag zeker niet beginnen koken, want dan zullen de eigelen schiften. Tot slot mogen de gelatineblaadjes bij het mengsel, meng alles al roerend op het vuur. Laat het melkbeslag afkoelen op het aanrecht.
2 dl Room
5
Klop de eiwitten op. Ondertussen kan je ook de room opkloppen.
6
Spatel eerst de room onder het melkbeslag en doe nadien hetzelfde met het opgeklopt eiwit.
1 bakje aardbeien, 1 bakje aalbes, 2 bakje frambozen, 2 bakje Braambessen
7
Giet het beslag in de bakvorm en laat twee uur afkoelen in de koelkast. Optioneel kan je nog wat rood fruit in stukjes snijden en in het beslag doen.
Vruchtencoulis
250 g diepvriesfruit, 40 g witte suiker
8
Doe het diepvriesfruit in een pannetje met de suiker en een scheutje water.
9
Laat het smelten tot een coulis en voeg er een beetje citroensap aan toe. Mix het het geheel fijn en haal door alles door een zeef. Laat goed afkoelen.
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2
Warm de melk een klein beetje op in een steelpannetje samen met de zaadjes van de vanillestokken. De stokjes zelf mogen ook mee opwarmen. Voeg er ook nog de stukken citroenzeste aan toe voor een frisse toets in de bavarois. Zorg dat de melk gewoon opwarmt en niet kookt.
Vanillebavarois
6 blaadjes gelatine
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2 dl melk, 2 vanillestokjes, 1 citroen
2
Warm de melk een klein beetje op in een steelpannetje samen met de zaadjes van de vanillestokken. De stokjes zelf mogen ook mee opwarmen. Voeg er ook nog de stukken citroenzeste aan toe voor een frisse toets in de bavarois. Zorg dat de melk gewoon opwarmt en niet kookt.
3 eieren, 80 g witte suiker
3
Scheid de eigelen en de eiwitten, doe ze elk in een aparte mengkom. Zet de eiwitten nog even apart. Roer de eigelen kort los en voeg er de suiker aan toe. Klop op tot ruban, wat wilt zeggen dat het eigeel de suiker volledig heeft opgenomen en dat het mengsel er dus wat bleker zal uitzien.
4
Giet de warme melk door een zeef op de ruban en roer het geheel los. Doe vervolgens alles opnieuw in een steelpannetje en zet op een laag vuurtje. Roer met een klopper en zorg dat beide substanties mooi binden. Het geheel mag zeker niet beginnen koken, want dan zullen de eigelen schiften. Tot slot mogen de gelatineblaadjes bij het mengsel, meng alles al roerend op het vuur. Laat het melkbeslag afkoelen op het aanrecht.
2 dl Room
5
Klop de eiwitten op. Ondertussen kan je ook de room opkloppen.
6
Spatel eerst de room onder het melkbeslag en doe nadien hetzelfde met het opgeklopt eiwit.
1 bakje aardbeien, 1 bakje aalbes, 2 bakje frambozen, 2 bakje Braambessen
7
Giet het beslag in de bakvorm en laat twee uur afkoelen in de koelkast. Optioneel kan je nog wat rood fruit in stukjes snijden en in het beslag doen.
Vruchtencoulis
250 g diepvriesfruit, 40 g witte suiker
8
Doe het diepvriesfruit in een pannetje met de suiker en een scheutje water.
9
Laat het smelten tot een coulis en voeg er een beetje citroensap aan toe. Mix het het geheel fijn en haal door alles door een zeef. Laat goed afkoelen.
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2
Warm de melk een klein beetje op in een steelpannetje samen met de zaadjes van de vanillestokken. De stokjes zelf mogen ook mee opwarmen. Voeg er ook nog de stukken citroenzeste aan toe voor een frisse toets in de bavarois. Zorg dat de melk gewoon opwarmt en niet kookt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Gelatine
6 blaadjes
Melk
2 dl
Vanillestokjes
2
Citroen
1
Eieren
3
Witte suiker
120 g
Room
2 dl
Aardbeien
1 bakje
Aalbes
1 bakje
Frambozen
2 bakje
Braambessen
2 bakje
Diepvriesfruit
250 g
Vanillebavarois met citroen en rood fruit
Deze bavarois met rood fruit, vanille en citroen brengt de zomer bij je binnen. Het is een heerlijk romig dessert met frambozen, braambessen, aardbeien en aalbessen. De ideale afsluiter van een zomeravond met vrienden of familie!Instructies
Vanillebavarois
6 blaadjes gelatine
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2 dl melk, 2 vanillestokjes, 1 citroen
2
Warm de melk een klein beetje op in een steelpannetje samen met de zaadjes van de vanillestokken. De stokjes zelf mogen ook mee opwarmen. Voeg er ook nog de stukken citroenzeste aan toe voor een frisse toets in de bavarois. Zorg dat de melk gewoon opwarmt en niet kookt.
3 eieren, 80 g witte suiker
3
Scheid de eigelen en de eiwitten, doe ze elk in een aparte mengkom. Zet de eiwitten nog even apart. Roer de eigelen kort los en voeg er de suiker aan toe. Klop op tot ruban, wat wilt zeggen dat het eigeel de suiker volledig heeft opgenomen en dat het mengsel er dus wat bleker zal uitzien.
4
Giet de warme melk door een zeef op de ruban en roer het geheel los. Doe vervolgens alles opnieuw in een steelpannetje en zet op een laag vuurtje. Roer met een klopper en zorg dat beide substanties mooi binden. Het geheel mag zeker niet beginnen koken, want dan zullen de eigelen schiften. Tot slot mogen de gelatineblaadjes bij het mengsel, meng alles al roerend op het vuur. Laat het melkbeslag afkoelen op het aanrecht.
2 dl Room
5
Klop de eiwitten op. Ondertussen kan je ook de room opkloppen.
6
Spatel eerst de room onder het melkbeslag en doe nadien hetzelfde met het opgeklopt eiwit.
1 bakje aardbeien, 1 bakje aalbes, 2 bakje frambozen, 2 bakje Braambessen
7
Giet het beslag in de bakvorm en laat twee uur afkoelen in de koelkast. Optioneel kan je nog wat rood fruit in stukjes snijden en in het beslag doen.
Vruchtencoulis
250 g diepvriesfruit, 40 g witte suiker
8
Doe het diepvriesfruit in een pannetje met de suiker en een scheutje water.
9
Laat het smelten tot een coulis en voeg er een beetje citroensap aan toe. Mix het het geheel fijn en haal door alles door een zeef. Laat goed afkoelen.