Pad kra pao met kip en rijst
Gebakken kippengehakt met chili, look, Holy Basil en Thaise jasmijnrijst.
Pad kra pao met kip en rijst
Gebakken kippengehakt met chili, look, Holy Basil en Thaise jasmijnrijst.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Kippenvleesvan de bouten
400 g
Rode pepers
5
Look
4 teentjes
Grof zout
1 snuifje
Rode paprika
1
Ui
1
Fijne groene boontjes
400 g
Oestersaus
3 el
Sojasaus
2 el
Vissaus
2 el
Kokossuiker
2 el
Thaise basilicumof holy basilicum
1 bosje
Jasmijnrijst
2 builtjes
Eieren
4
Sriracha
Arachideolie
1 scheutje
BEREIDING
400 g kippenvlees
1
Maal het kippenvlees.
400 g fijne groene boontjes
2
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de boontjes kort.
2 builtjes jasmijnrijst
3
Haal de boontjes uit het water. Kook de rijst gaar.
5 rode pepers, 4 teentjes Look, 1 snuifje grof zout
4
Snijd de pepertjes fijn. Doe ze met de look en een snuif grof zout in de vijzel. Maal alles fijn tot een pasta.
arachideolie
5
Verhit een scheut arachideolie in een wok. Bak de chili-lookpasta kort aan.
1 ui
6
Snipper de ui fijn. Voeg toe aan de wok.
1 rode paprika
7
Schil de paprika. Snijd hem in blokjes.
8
Snijd de boontjes in hapklare stukken.
9
Voeg het kippengehakt toe bij de ui, chili en look.
3 el oestersaus, 2 el sojasaus, 2 el Vissaus, 2 el kokossuiker
10
Laat alles even bakken. Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus en kokossuiker toe.
11
Zodra het gehakt begint te karamelliseren, voeg je de boontjes en paprika toe.
1 bosje Thaise basilicum (of holy basilicum)
12
Snijd de basilicum grof. Meng onder het gehakt.
Om af te werken
4 eieren, arachideolie
13
Verhit een scheutje arachideolie in een pan. Bak de spiegeleieren.
14
Kruid met een snuifje zout.
15
Schep de gare rijst op een bord. Schep er wat van de pad kra pao op.
sriracha
16
Leg er een gebakken spiegelei op. Werk af met sriracha naar smaak.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!BEREIDING
400 g kippenvlees
1
Maal het kippenvlees.
400 g fijne groene boontjes
2
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de boontjes kort.
2 builtjes jasmijnrijst
3
Haal de boontjes uit het water. Kook de rijst gaar.
5 rode pepers, 4 teentjes Look, 1 snuifje grof zout
4
Snijd de pepertjes fijn. Doe ze met de look en een snuif grof zout in de vijzel. Maal alles fijn tot een pasta.
arachideolie
5
Verhit een scheut arachideolie in een wok. Bak de chili-lookpasta kort aan.
1 ui
6
Snipper de ui fijn. Voeg toe aan de wok.
1 rode paprika
7
Schil de paprika. Snijd hem in blokjes.
8
Snijd de boontjes in hapklare stukken.
9
Voeg het kippengehakt toe bij de ui, chili en look.
3 el oestersaus, 2 el sojasaus, 2 el Vissaus, 2 el kokossuiker
10
Laat alles even bakken. Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus en kokossuiker toe.
11
Zodra het gehakt begint te karamelliseren, voeg je de boontjes en paprika toe.
1 bosje Thaise basilicum (of holy basilicum)
12
Snijd de basilicum grof. Meng onder het gehakt.
Om af te werken
4 eieren, arachideolie
13
Verhit een scheutje arachideolie in een pan. Bak de spiegeleieren.
14
Kruid met een snuifje zout.
15
Schep de gare rijst op een bord. Schep er wat van de pad kra pao op.
sriracha
16
Leg er een gebakken spiegelei op. Werk af met sriracha naar smaak.