Spaanse cordon bleu met gebakken aardappelen en kropsla
Spaanse cordon bleu met gebakken aardappelen en kropsla
Spaanse cordon bleu met gebakken aardappelen en kropsla
Spaanse cordon bleu met gebakken aardappelen en kropsla
Ingrediënten
4 personen
Bloemige aardappelkoude, gekookte
800 g
Varkenslapjes180 g/stuk
4
Peper
Zout
Serranoham
8 sneetjes
Manchego
200 g
Sjalotten
1
Witte wijnazijn
1 scheutje
Arachideolie
1 flinke scheut
Arachideolie
1 scheutje
Eieren
2
Olijfolie
1 scheutje
Paneermeel
50 g
Panko
50 g
Boter
1 een klontje
Kropsla
0,5
Slaolie
1 scheutje
Dragon
Bieslook
1 bosje
Paprikapoeder
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 varkenslapjes
1
Verwijder het vet van de varkenslapjes.
peper, zout
2
Leg de varkenslapjes tussen een groot vel vleespapier en klop ze plat met de vleeshamer. Kruid ze vervolgens met peper en zout.
8 sneetjes serranoham, 200 g Manchego
3
Bedek de varkenslapjes met de plakken serranoham en rasp er de Manchego over met een dunschiller.
4
Rol de varkenslapjes op tot een mooie rol en steek er enkele prikkers door om het vlees vast te houden. Herhaal deze stap tot de varkenslapjes op zijn.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn
5
Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringen. Leg de ringen in een mengkom en giet er een scheutje witte wijnazijn over. Laat de sjalot even garen.
1 flinke scheut arachideolie
6
Zet twee pannen op het vuur. Verwarm in één pan een flinke scheut arachideolie.
2 eieren, 1 scheutje olijfolie, 50 g paneermeel, 50 g panko
7
Klop de eieren los in een schaal en giet er een scheutje olijfolie bij. Meng de paneermeel en de panko in een andere schaal.
8
Haal de cordon bleus eerst door de eieren en vervolgens door het mengsel van paneermeel en panko.
9
Bak de Spaanse cordon bleus goudbruin in de hete arachideolie.
1 scheutje arachideolie, 1 een klontje boter, 800 g Bloemige aardappel
10
Laat in de andere pan een nieuw klontje boter smelten in een scheutje arachideolie. Bak er de koude, gekookte aardappelen krokant in.
0,5 kropsla, peper, zout, 1 scheutje slaolie, dragon, 1 bosje Bieslook
11
Kuis en was de kropsla en laat hem even uitlekken. Doe de blaadjes sla vervolgens in de mengkom met de gegaarde sjalotringen. Werk de sla af met een snuifje zout en peper, een scheutje slaolie en wat fijngesnipperde dragon en bieslook. Meng het geheel mooi onder elkaar.
12
Haal de goudbruine cordon bleus uit de pan en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
peper, zout, 1 snuifje paprikapoeder
13
Breng de aardappelen op smaak met peper, zout en een snuifje paprikapoeder.
14
Haal de tandenstokers uit het vlees. Snijd de rollades in stukken.
15
Serveer de Spaanse cordon bleus met de gebakken aardappelen en de kropsla.
4 varkenslapjes
1
Verwijder het vet van de varkenslapjes.
peper, zout
2
Leg de varkenslapjes tussen een groot vel vleespapier en klop ze plat met de vleeshamer. Kruid ze vervolgens met peper en zout.
8 sneetjes serranoham, 200 g Manchego
3
Bedek de varkenslapjes met de plakken serranoham en rasp er de Manchego over met een dunschiller.
4
Rol de varkenslapjes op tot een mooie rol en steek er enkele prikkers door om het vlees vast te houden. Herhaal deze stap tot de varkenslapjes op zijn.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn
5
Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringen. Leg de ringen in een mengkom en giet er een scheutje witte wijnazijn over. Laat de sjalot even garen.
1 flinke scheut arachideolie
6
Zet twee pannen op het vuur. Verwarm in één pan een flinke scheut arachideolie.
2 eieren, 1 scheutje olijfolie, 50 g paneermeel, 50 g panko
7
Klop de eieren los in een schaal en giet er een scheutje olijfolie bij. Meng de paneermeel en de panko in een andere schaal.
8
Haal de cordon bleus eerst door de eieren en vervolgens door het mengsel van paneermeel en panko.
9
Bak de Spaanse cordon bleus goudbruin in de hete arachideolie.
1 scheutje arachideolie, 1 een klontje boter, 800 g Bloemige aardappel
10
Laat in de andere pan een nieuw klontje boter smelten in een scheutje arachideolie. Bak er de koude, gekookte aardappelen krokant in.
0,5 kropsla, peper, zout, 1 scheutje slaolie, dragon, 1 bosje Bieslook
11
Kuis en was de kropsla en laat hem even uitlekken. Doe de blaadjes sla vervolgens in de mengkom met de gegaarde sjalotringen. Werk de sla af met een snuifje zout en peper, een scheutje slaolie en wat fijngesnipperde dragon en bieslook. Meng het geheel mooi onder elkaar.
12
Haal de goudbruine cordon bleus uit de pan en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
peper, zout, 1 snuifje paprikapoeder
13
Breng de aardappelen op smaak met peper, zout en een snuifje paprikapoeder.
14
Haal de tandenstokers uit het vlees. Snijd de rollades in stukken.
15
Serveer de Spaanse cordon bleus met de gebakken aardappelen en de kropsla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Bloemige aardappelkoude, gekookte
800 g
Varkenslapjes180 g/stuk
4
Peper
Zout
Serranoham
8 sneetjes
Manchego
200 g
Sjalotten
1
Witte wijnazijn
1 scheutje
Arachideolie
1 flinke scheut
Arachideolie
1 scheutje
Eieren
2
Olijfolie
1 scheutje
Paneermeel
50 g
Panko
50 g
Boter
1 een klontje
Kropsla
0,5
Slaolie
1 scheutje
Dragon
Bieslook
1 bosje
Paprikapoeder
1 snuifje
Spaanse cordon bleu met gebakken aardappelen en kropsla
Bij deze Spaanse versie van een cordon bleu wordt er gekozen voor serranoham in combinatie met manchego. Een leuke twist op de originele versie.Instructies
4 varkenslapjes
1
Verwijder het vet van de varkenslapjes.
peper, zout
2
Leg de varkenslapjes tussen een groot vel vleespapier en klop ze plat met de vleeshamer. Kruid ze vervolgens met peper en zout.
8 sneetjes serranoham, 200 g Manchego
3
Bedek de varkenslapjes met de plakken serranoham en rasp er de Manchego over met een dunschiller.
4
Rol de varkenslapjes op tot een mooie rol en steek er enkele prikkers door om het vlees vast te houden. Herhaal deze stap tot de varkenslapjes op zijn.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn
5
Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringen. Leg de ringen in een mengkom en giet er een scheutje witte wijnazijn over. Laat de sjalot even garen.
1 flinke scheut arachideolie
6
Zet twee pannen op het vuur. Verwarm in één pan een flinke scheut arachideolie.
2 eieren, 1 scheutje olijfolie, 50 g paneermeel, 50 g panko
7
Klop de eieren los in een schaal en giet er een scheutje olijfolie bij. Meng de paneermeel en de panko in een andere schaal.
8
Haal de cordon bleus eerst door de eieren en vervolgens door het mengsel van paneermeel en panko.
9
Bak de Spaanse cordon bleus goudbruin in de hete arachideolie.
1 scheutje arachideolie, 1 een klontje boter, 800 g Bloemige aardappel
10
Laat in de andere pan een nieuw klontje boter smelten in een scheutje arachideolie. Bak er de koude, gekookte aardappelen krokant in.
0,5 kropsla, peper, zout, 1 scheutje slaolie, dragon, 1 bosje Bieslook
11
Kuis en was de kropsla en laat hem even uitlekken. Doe de blaadjes sla vervolgens in de mengkom met de gegaarde sjalotringen. Werk de sla af met een snuifje zout en peper, een scheutje slaolie en wat fijngesnipperde dragon en bieslook. Meng het geheel mooi onder elkaar.
12
Haal de goudbruine cordon bleus uit de pan en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
peper, zout, 1 snuifje paprikapoeder
13
Breng de aardappelen op smaak met peper, zout en een snuifje paprikapoeder.
14
Haal de tandenstokers uit het vlees. Snijd de rollades in stukken.
15
Serveer de Spaanse cordon bleus met de gebakken aardappelen en de kropsla.