dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sushi sashimi bowl  (thumbnail)Sushi sashimi bowl

Sushi sashimi bowl

50m
13
-
2.5K
Recepten

Sushi sashimi bowl

Jeroen maakt de gemakkelijke versie van sushi: de sushi bowl of poké bowl. Alles wat sushi zo lekker maakt, vind je ook in dit kommetje terug: rijst, knapperige groentjes en gemarineerde rauwe vis.
Sushi sashimi bowl  (thumbnail)Sushi sashimi bowl

Sushi sashimi bowl

50m
13
-
2.5K
Recepten

Sushi sashimi bowl

Jeroen maakt de gemakkelijke versie van sushi: de sushi bowl of poké bowl. Alles wat sushi zo lekker maakt, vind je ook in dit kommetje terug: rijst, knapperige groentjes en gemarineerde rauwe vis.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Sushirijst
500 g
Water
750 ml
Radijs
1 bosje
Wortel
1
Komkommers
0,5
Sushiazijn
8 el
Zalm
400 g
Wasabi
1 een toefje
Sojasaus
2 el
Sesamolie
1 scheutje
Norivellengedroogd zeewier
1
Koriander
Zalmeitjes
1 tl

Benodigdheden

Een haardroger, een schone keukenhanddoek

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

500 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst onder koud stromend water. Het water moet helemaal helder zijn. Reken dus op meerdere spoelbeurten.
750 ml Water
2
Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).
3
Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.
4
Vul een kom met ijsblokjes en water.
1 bosje radijs
5
Snijd de radijzen in dunne plakjes. Leg ze in het ijswater.
1 Wortel, 0,5 komkommers
6
Schil de wortel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Snijd ook de komkommer in julienne zonder de zaadjes. Leg de wortel- en komkommerreepjes in het ijswater.
8 el Sushiazijn
7
Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er de sushiazijn over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht. Bewaar de rijst in de koelkast.
400 g zalm
8
Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis in fijne repen.
1 een toefje wasabi, 2 el sojasaus, 1 scheutje sesamolie
9
Doe de zalm in een kom en voeg een toef wasabi toe. Giet er ook een scheutje sojasaus en sesamolie bij. Roer goed. Laat even marineren.
1 norivellen
10
Snijd het norivel in stukken en hak verder fijn in julienne.
11
Laat de fijngesneden groenten uitlekken op een schone keukenhanddoek.
12
Vul een kommetje (bowl) met een portie rijst en schik daarop de groenten naast elkaar. Schep er de gemarineerde zalm bij.
koriander, 1 tl zalmeitjes
13
Werk af met een koffielepel zalmeitjes, enkele plukjes koriander en de krokante nori.
1
Spoel de sushirijst onder koud stromend water. Het water moet helemaal helder zijn. Reken dus op meerdere spoelbeurten.
2
Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

500 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst onder koud stromend water. Het water moet helemaal helder zijn. Reken dus op meerdere spoelbeurten.
750 ml Water
2
Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).
3
Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.
4
Vul een kom met ijsblokjes en water.
1 bosje radijs
5
Snijd de radijzen in dunne plakjes. Leg ze in het ijswater.
1 Wortel, 0,5 komkommers
6
Schil de wortel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Snijd ook de komkommer in julienne zonder de zaadjes. Leg de wortel- en komkommerreepjes in het ijswater.
8 el Sushiazijn
7
Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er de sushiazijn over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht. Bewaar de rijst in de koelkast.
400 g zalm
8
Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis in fijne repen.
1 een toefje wasabi, 2 el sojasaus, 1 scheutje sesamolie
9
Doe de zalm in een kom en voeg een toef wasabi toe. Giet er ook een scheutje sojasaus en sesamolie bij. Roer goed. Laat even marineren.
1 norivellen
10
Snijd het norivel in stukken en hak verder fijn in julienne.
11
Laat de fijngesneden groenten uitlekken op een schone keukenhanddoek.
12
Vul een kommetje (bowl) met een portie rijst en schik daarop de groenten naast elkaar. Schep er de gemarineerde zalm bij.
koriander, 1 tl zalmeitjes
13
Werk af met een koffielepel zalmeitjes, enkele plukjes koriander en de krokante nori.
1
Spoel de sushirijst onder koud stromend water. Het water moet helemaal helder zijn. Reken dus op meerdere spoelbeurten.
2
Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sushi sashimi bowl  (thumbnail)Sushi sashimi bowl
4 personen
50m
Ingrediënten
Sushirijst
500 g
Water
750 ml
Radijs
1 bosje
Wortel
1
Komkommers
0,5
Sushiazijn
8 el
Zalm
400 g
Wasabi
1 een toefje
Sojasaus
2 el
Sesamolie
1 scheutje
Norivellengedroogd zeewier
1
Koriander
Zalmeitjes
1 tl

Sushi sashimi bowl

Jeroen maakt de gemakkelijke versie van sushi: de sushi bowl of poké bowl. Alles wat sushi zo lekker maakt, vind je ook in dit kommetje terug: rijst, knapperige groentjes en gemarineerde rauwe vis.
Instructies
500 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst onder koud stromend water. Het water moet helemaal helder zijn. Reken dus op meerdere spoelbeurten.
750 ml Water
2
Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).
3
Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.
4
Vul een kom met ijsblokjes en water.
1 bosje radijs
5
Snijd de radijzen in dunne plakjes. Leg ze in het ijswater.
1 Wortel, 0,5 komkommers
6
Schil de wortel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Snijd ook de komkommer in julienne zonder de zaadjes. Leg de wortel- en komkommerreepjes in het ijswater.
8 el Sushiazijn
7
Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er de sushiazijn over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht. Bewaar de rijst in de koelkast.
400 g zalm
8
Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis in fijne repen.
1 een toefje wasabi, 2 el sojasaus, 1 scheutje sesamolie
9
Doe de zalm in een kom en voeg een toef wasabi toe. Giet er ook een scheutje sojasaus en sesamolie bij. Roer goed. Laat even marineren.
1 norivellen
10
Snijd het norivel in stukken en hak verder fijn in julienne.
11
Laat de fijngesneden groenten uitlekken op een schone keukenhanddoek.
12
Vul een kommetje (bowl) met een portie rijst en schik daarop de groenten naast elkaar. Schep er de gemarineerde zalm bij.
koriander, 1 tl zalmeitjes
13
Werk af met een koffielepel zalmeitjes, enkele plukjes koriander en de krokante nori.