Sushi met omelet, jonge prei en groene asperges met misodressing
Sushi met omelet, jonge prei en groene asperges met misodressing
Een heel leuk en lekker vegetarisch hapje, ideaal voor wanneer je eens wat volk over de vloer krijgt. Klaar in een handomdraai en het ziet er super chique uit!
Sushi met omelet, jonge prei en groene asperges met misodressing
Sushi met omelet, jonge prei en groene asperges met misodressing
Een heel leuk en lekker vegetarisch hapje, ideaal voor wanneer je eens wat volk over de vloer krijgt. Klaar in een handomdraai en het ziet er super chique uit!
Ingrediënten
4 personen
Preijong
1 bussel
Groene asperges
1 bussel
Olijfolie
Misopastarood
2 el
Look
1 teentje
Gember
20 g
Sojasaus
1 tl
Sushiazijn
4 el
Esdoornsiroop
1 el
Water
4 el
Preiextra
2 stengels
Eieren
6
Norivellen
4
Wasabi
Arachideolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bussel prei
1
Hou een stengel prei apart. Snijd het groen van de andere stengels. Spoel de prei grondig onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 bussel groene asperges
2
Schil de onderkanten van de groene asperges.
4 norivellen
3
Snijd de stengels prei op maat van de norivellen. Kook ze samen met de asperges beetgaar in een pot gezouten water.
4
Zet ondertussen een grote kom met ijswater klaar.
2 stengels prei
5
Snijd de overige preistengel in fijne julienne (zonder het groen).
6
Laat de beetgare prei en groene asperges afkoelen in het ijswater.
1 scheutje arachideolie
7
Verwarm een goede scheut arachideolie in een pot. (Laat ze niet te heet worden!) Bak de julienne goudbruin in de olie en laat vervolgens uitlekken op wat keukenpapier. Strooi er een snuif zout over.
olijfolie
8
Zet een pannetje met een scheut olie op het vuur.
6 eieren
9
Kluts de eieren in een kom en kruid met een snuif zout. Bak kleine omeletjes in de olie en bewaar ze even op een bord.
10
Haal de prei en de asperges uit het ijswater en knijp zoveel mogelijk water uit de prei.
2 el misopasta, 1 tl sojasaus, olijfolie, 4 el Sushiazijn, 1 el esdoornsiroop
11
Schep de rode miso in een kom en giet er de sojasaus, de neutrale olie, de sushiazijn en de esdoornsiroop bij.
1 teentje Look, 20 g gember
12
Pel de look en schil de gember, en rasp ze erbij. Voeg een scheutje water toe en meng alles onder elkaar.
13
Leg de norivellen met de matte kant naar boven en bedek 4/5e van het vel met omelet.
14
Leg in het midden een stuk prei en twee groene asperges en lepel er wat van de dressing over.
wasabi, 4 el Water
15
Smeer de bovenkant van het vel in met een vingertopje wasabi en een beetje water en rol de norivellen op.
16
Snijd de sushi in gelijke stukken en schik ze op een schaal. Werk af met de gefrituurde prei en serveer de misodressing er apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 bussel prei
1
Hou een stengel prei apart. Snijd het groen van de andere stengels. Spoel de prei grondig onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 bussel groene asperges
2
Schil de onderkanten van de groene asperges.
4 norivellen
3
Snijd de stengels prei op maat van de norivellen. Kook ze samen met de asperges beetgaar in een pot gezouten water.
4
Zet ondertussen een grote kom met ijswater klaar.
2 stengels prei
5
Snijd de overige preistengel in fijne julienne (zonder het groen).
6
Laat de beetgare prei en groene asperges afkoelen in het ijswater.
1 scheutje arachideolie
7
Verwarm een goede scheut arachideolie in een pot. (Laat ze niet te heet worden!) Bak de julienne goudbruin in de olie en laat vervolgens uitlekken op wat keukenpapier. Strooi er een snuif zout over.
olijfolie
8
Zet een pannetje met een scheut olie op het vuur.
6 eieren
9
Kluts de eieren in een kom en kruid met een snuif zout. Bak kleine omeletjes in de olie en bewaar ze even op een bord.
10
Haal de prei en de asperges uit het ijswater en knijp zoveel mogelijk water uit de prei.
2 el misopasta, 1 tl sojasaus, olijfolie, 4 el Sushiazijn, 1 el esdoornsiroop
11
Schep de rode miso in een kom en giet er de sojasaus, de neutrale olie, de sushiazijn en de esdoornsiroop bij.
1 teentje Look, 20 g gember
12
Pel de look en schil de gember, en rasp ze erbij. Voeg een scheutje water toe en meng alles onder elkaar.
13
Leg de norivellen met de matte kant naar boven en bedek 4/5e van het vel met omelet.
14
Leg in het midden een stuk prei en twee groene asperges en lepel er wat van de dressing over.
wasabi, 4 el Water
15
Smeer de bovenkant van het vel in met een vingertopje wasabi en een beetje water en rol de norivellen op.
16
Snijd de sushi in gelijke stukken en schik ze op een schaal. Werk af met de gefrituurde prei en serveer de misodressing er apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Preijong
1 bussel
Groene asperges
1 bussel
Olijfolie
Misopastarood
2 el
Look
1 teentje
Gember
20 g
Sojasaus
1 tl
Sushiazijn
4 el
Esdoornsiroop
1 el
Water
4 el
Preiextra
2 stengels
Eieren
6
Norivellen
4
Wasabi
Arachideolie
1 scheutje
Sushi met omelet, jonge prei en groene asperges met misodressing
Een heel leuk en lekker vegetarisch hapje, ideaal voor wanneer je eens wat volk over de vloer krijgt. Klaar in een handomdraai en het ziet er super chique uit!Instructies
1 bussel prei
1
Hou een stengel prei apart. Snijd het groen van de andere stengels. Spoel de prei grondig onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 bussel groene asperges
2
Schil de onderkanten van de groene asperges.
4 norivellen
3
Snijd de stengels prei op maat van de norivellen. Kook ze samen met de asperges beetgaar in een pot gezouten water.
4
Zet ondertussen een grote kom met ijswater klaar.
2 stengels prei
5
Snijd de overige preistengel in fijne julienne (zonder het groen).
6
Laat de beetgare prei en groene asperges afkoelen in het ijswater.
1 scheutje arachideolie
7
Verwarm een goede scheut arachideolie in een pot. (Laat ze niet te heet worden!) Bak de julienne goudbruin in de olie en laat vervolgens uitlekken op wat keukenpapier. Strooi er een snuif zout over.
olijfolie
8
Zet een pannetje met een scheut olie op het vuur.
6 eieren
9
Kluts de eieren in een kom en kruid met een snuif zout. Bak kleine omeletjes in de olie en bewaar ze even op een bord.
10
Haal de prei en de asperges uit het ijswater en knijp zoveel mogelijk water uit de prei.
2 el misopasta, 1 tl sojasaus, olijfolie, 4 el Sushiazijn, 1 el esdoornsiroop
11
Schep de rode miso in een kom en giet er de sojasaus, de neutrale olie, de sushiazijn en de esdoornsiroop bij.
1 teentje Look, 20 g gember
12
Pel de look en schil de gember, en rasp ze erbij. Voeg een scheutje water toe en meng alles onder elkaar.
13
Leg de norivellen met de matte kant naar boven en bedek 4/5e van het vel met omelet.
14
Leg in het midden een stuk prei en twee groene asperges en lepel er wat van de dressing over.
wasabi, 4 el Water
15
Smeer de bovenkant van het vel in met een vingertopje wasabi en een beetje water en rol de norivellen op.
16
Snijd de sushi in gelijke stukken en schik ze op een schaal. Werk af met de gefrituurde prei en serveer de misodressing er apart bij.