
De merguez is een kruidig worstje uit de Algerijnse en Tunesische keuken dat traditioneel wordt bereid met lamsvlees. Vaak belanden deze worstjes op de barbecue, maar Jeroen stopt ze in een stoofpot. Door de specerijen die hij gebruikt, zullen heel wat mensen er de exotiek van een vakantie in proeven. Voor anderen is dit gerecht dan weer een kans om kennis te maken met enkele smaakmakers zoals râs-el-hânout en harissa.
Ingrediënten
- 8 merguezworst
- 3 ui
- 1 teentje look
- 500 g tomatenpulp
- 1 koffielepel ras el hanout
- 1 koffielepel paprikapoeder
- Harissa
- 2 dl witte wijn
- boter
- olijfolie
- 4 ei
- 350 g couscous
- 4 dl kippen- of groentebouillon
- zout
- koriander
Benodigdheden
Bereiding
Vooraf
Ontdooi een portie kippen- of groentebouillon, of maak verse bouillon.
Haal de merguez-worstjes op voorhand uit de koelkast en laat ze even op kamertemperatuur komen. Dat verkleint de kans op openbarsten tijdens het bakken.
De stoofpot
Breek de eieren één voor één in de rode pittige saus. Zorg ervoor dat de eieren los van mekaar in de pot terechtkomen. Roer niet meer in de pan en laat de eitjes rustig pocheren in de saus.