Chipolata met geplette aardappel, witte boontjes en kerstomaat
Chipolata met geplette aardappel, witte boontjes en kerstomaat
Chipolata met geplette aardappel, witte boontjes en kerstomaat
Chipolata met geplette aardappel, witte boontjes en kerstomaat
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
600 g
Zout
Witte bonen
200 g
Sjalotten
2
Lookolie
1 scheutje
Boter
Chipolata's
4
Kerstomaten
1 bakje
Zure room
2 el
Bieslook
1 bosje
Azijn
1 scheutje
Peper
Mosterd
Waterkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g aardappelen, zout
1
Kook de aardappelen ongeschild in een pot met gezouten water.
200 g Witte bonen
2
Laat de witte boontjes weken in water en kook ze daarna 30 minuten in gezouten water.
TIPWitte bonen uit blik hoef je niet te koken. Laat ze wel even uitlekken in een vergiet voor je ze gebruikt.
2 Sjalotten
3
Schil en snipper de sjalotjes fijn.
1 scheutje lookolie
4
Verhit een scheut lookolie in een grote pan en stoof de sjalot.
boter, 4 chipolata's
5
Zet een tweede pan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Bak er de chipolata’s in.
6
Giet de aardappelen af en laat ze kort afkoelen onder koud water. Pel de aardappelen en snijd ze in stukjes.
7
Bak de aardappelen in de pan met de sjalotjes. Plet ze daarna met een vork.
1 bakje kerstomaten, 2 el Zure room
8
Halveer de kerstomaten en meng ze samen met de zure room onder de geplette aardappelen.
1 bosje Bieslook, 1 scheutje azijn, peper, zout
9
Snipper de bieslook fijn en meng onder de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en een lekje azijn.
mosterd, Waterkers
10
Smeer een dun laagje mosterd op de gebakken chipolata’s. Serveer ze met de aardappelen en een toefje waterkers.
600 g aardappelen, zout
1
Kook de aardappelen ongeschild in een pot met gezouten water.
200 g Witte bonen
2
Laat de witte boontjes weken in water en kook ze daarna 30 minuten in gezouten water.
TIPWitte bonen uit blik hoef je niet te koken. Laat ze wel even uitlekken in een vergiet voor je ze gebruikt.
2 Sjalotten
3
Schil en snipper de sjalotjes fijn.
1 scheutje lookolie
4
Verhit een scheut lookolie in een grote pan en stoof de sjalot.
boter, 4 chipolata's
5
Zet een tweede pan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Bak er de chipolata’s in.
6
Giet de aardappelen af en laat ze kort afkoelen onder koud water. Pel de aardappelen en snijd ze in stukjes.
7
Bak de aardappelen in de pan met de sjalotjes. Plet ze daarna met een vork.
1 bakje kerstomaten, 2 el Zure room
8
Halveer de kerstomaten en meng ze samen met de zure room onder de geplette aardappelen.
1 bosje Bieslook, 1 scheutje azijn, peper, zout
9
Snipper de bieslook fijn en meng onder de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en een lekje azijn.
mosterd, Waterkers
10
Smeer een dun laagje mosterd op de gebakken chipolata’s. Serveer ze met de aardappelen en een toefje waterkers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
Ingrediënten
Aardappelen
600 g
Zout
Witte bonen
200 g
Sjalotten
2
Lookolie
1 scheutje
Boter
Chipolata's
4
Kerstomaten
1 bakje
Zure room
2 el
Bieslook
1 bosje
Azijn
1 scheutje
Peper
Mosterd
Waterkers
Chipolata met geplette aardappel, witte boontjes en kerstomaat
De verrassing in dit nazomers gerecht zijn waarschijnlijk de witte bonen. Toch gaan ze uitstekend samen met de gebakken chipolata, geplette patatjes en zoete kerstomaat. Een vleugje mosterd op de worstjes zorgt voor extra pit!Instructies
600 g aardappelen, zout
1
Kook de aardappelen ongeschild in een pot met gezouten water.
200 g Witte bonen
2
Laat de witte boontjes weken in water en kook ze daarna 30 minuten in gezouten water.
TIPWitte bonen uit blik hoef je niet te koken. Laat ze wel even uitlekken in een vergiet voor je ze gebruikt.
2 Sjalotten
3
Schil en snipper de sjalotjes fijn.
1 scheutje lookolie
4
Verhit een scheut lookolie in een grote pan en stoof de sjalot.
boter, 4 chipolata's
5
Zet een tweede pan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Bak er de chipolata’s in.
6
Giet de aardappelen af en laat ze kort afkoelen onder koud water. Pel de aardappelen en snijd ze in stukjes.
7
Bak de aardappelen in de pan met de sjalotjes. Plet ze daarna met een vork.
1 bakje kerstomaten, 2 el Zure room
8
Halveer de kerstomaten en meng ze samen met de zure room onder de geplette aardappelen.
1 bosje Bieslook, 1 scheutje azijn, peper, zout
9
Snipper de bieslook fijn en meng onder de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en een lekje azijn.
mosterd, Waterkers
10
Smeer een dun laagje mosterd op de gebakken chipolata’s. Serveer ze met de aardappelen en een toefje waterkers.