Instructies
4 personen
600 g aardappelen, zout
1
Kook de aardappelen ongeschild in een pot met gezouten water.
200 g Witte bonen
2
Laat de witte boontjes weken in water en kook ze daarna 30 minuten in gezouten water.
TIPWitte bonen uit blik hoef je niet te koken. Laat ze wel even uitlekken in een vergiet voor je ze gebruikt.
2 Sjalotten
3
Schil en snipper de sjalotjes fijn.
1 scheutje lookolie
4
Verhit een scheut lookolie in een grote pan en stoof de sjalot.
boter, 4 chipolata's
5
Zet een tweede pan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Bak er de chipolata’s in.
6
Giet de aardappelen af en laat ze kort afkoelen onder koud water. Pel de aardappelen en snijd ze in stukjes.
7
Bak de aardappelen in de pan met de sjalotjes. Plet ze daarna met een vork.
1 bakje kerstomaten, 2 el Zure room
8
Halveer de kerstomaten en meng ze samen met de zure room onder de geplette aardappelen.
1 bosje Bieslook, 1 scheutje azijn, peper, zout
9
Snipper de bieslook fijn en meng onder de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en een lekje azijn.
mosterd, Waterkers
10