dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Steak tartaar met frietjes en sla (thumbnail)Steak tartaar met frietjes en sla

Steak tartaar met frietjes en sla

40m
16
100%
3.9K
Recepten

Steak tartaar met frietjes en sla

De legende van de tartaren brengt ons naadloos bij deze topklassieker uit de Belgische keuken. Handgesneden steak tartaar met zelfgemaakte frietjes en een frisse salade. Dit is nog eens echte, pure Dagelijkse kost. Meer moet een mens toch niet hebben?
Steak tartaar met frietjes en sla (thumbnail)Steak tartaar met frietjes en sla

Steak tartaar met frietjes en sla

40m
16
100%
3.9K
Recepten

Steak tartaar met frietjes en sla

De legende van de tartaren brengt ons naadloos bij deze topklassieker uit de Belgische keuken. Handgesneden steak tartaar met zelfgemaakte frietjes en een frisse salade. Dit is nog eens echte, pure Dagelijkse kost. Meer moet een mens toch niet hebben?
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling100%
Aantal likes3.9K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelen
1.000 g
Rundsvleesbavette of pelé royale
600 g
Sjalotten
2
Dragonazijn
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Kappertjes
1 el
Augurk
1 el
Mayonaisevers
1 el
Ketchup
1 el
Tabasco
Engelse saus
Kropsla
0,5
Bieslook
Olijfolie
Zwarte peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g frietaardappelen
1
Laat het frituurvet opwarmen tot 140 °C. Spoel de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
2
Bak de dikke frieten een eerste keer in de friteuse, laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze volledig afkoelen. Verhoog daarna de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
600 g rundvlees (bavette of pelé royale), 1 sjalot
3
Snijd het vlees eerst in plakjes en daarna heel fijn. Doe alles in een kom. Pel de sjalot, snijd fijn en voeg bij het vlees.
1 sjalot, dragonazijn
4
Pel de overige sjalot en snijd in halve maantjes. Sprenkel er een scheut dragonazijn over en laat ze even marineren.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 el kappertjes, 1 el augurken
5
Snipper de peterselie fijn, snijd de augurken en de kappertjes fijn en meng alles onder het vlees.
1 el (verse) mayonaise, 1 el ketchup, Tabasco, Engelse saus
6
Voeg de mayonaise, de ketchup toe, de tabasco, de Engelse saus, peper en zout toe. Meng alles goed onder elkaar en bedek de tartaar met vershoudfolie. Bewaar koud.
0,5 kropsla
7
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
bieslook, olijfolie, zwarte peper, keukenzout
8
Snijd de bieslook in korte staafjes en meng ze samen met de gemarineerde sjalot onder de sla. Kruid de sla met peper, zout en een likje olijfolie.
9
Bak de afgekoelde, dikke frieten een tweede keer goudbruin en krokant in de friteuse op 180 °C.
10
Schep de tartaar in een serveerring en maak er een mooi torentje van. Serveer er de dikke frieten en de sla bij.
1
Laat het frituurvet opwarmen tot 140 °C. Spoel de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
2
Bak de dikke frieten een eerste keer in de friteuse, laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze volledig afkoelen. Verhoog daarna de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.

Instructies

1.000 g frietaardappelen
1
Laat het frituurvet opwarmen tot 140 °C. Spoel de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
2
Bak de dikke frieten een eerste keer in de friteuse, laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze volledig afkoelen. Verhoog daarna de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
600 g rundvlees (bavette of pelé royale), 1 sjalot
3
Snijd het vlees eerst in plakjes en daarna heel fijn. Doe alles in een kom. Pel de sjalot, snijd fijn en voeg bij het vlees.
1 sjalot, dragonazijn
4
Pel de overige sjalot en snijd in halve maantjes. Sprenkel er een scheut dragonazijn over en laat ze even marineren.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 el kappertjes, 1 el augurken
5
Snipper de peterselie fijn, snijd de augurken en de kappertjes fijn en meng alles onder het vlees.
1 el (verse) mayonaise, 1 el ketchup, Tabasco, Engelse saus
6
Voeg de mayonaise, de ketchup toe, de tabasco, de Engelse saus, peper en zout toe. Meng alles goed onder elkaar en bedek de tartaar met vershoudfolie. Bewaar koud.
0,5 kropsla
7
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
bieslook, olijfolie, zwarte peper, keukenzout
8
Snijd de bieslook in korte staafjes en meng ze samen met de gemarineerde sjalot onder de sla. Kruid de sla met peper, zout en een likje olijfolie.
9
Bak de afgekoelde, dikke frieten een tweede keer goudbruin en krokant in de friteuse op 180 °C.
10
Schep de tartaar in een serveerring en maak er een mooi torentje van. Serveer er de dikke frieten en de sla bij.
1
Laat het frituurvet opwarmen tot 140 °C. Spoel de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
2
Bak de dikke frieten een eerste keer in de friteuse, laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze volledig afkoelen. Verhoog daarna de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Steak tartaar met frietjes en sla (thumbnail)Steak tartaar met frietjes en sla
4 personen
40m
Ingrediënten
Frietaardappelen
1.000 g
Rundsvleesbavette of pelé royale
600 g
Sjalotten
2
Dragonazijn
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Kappertjes
1 el
Augurk
1 el
Mayonaisevers
1 el
Ketchup
1 el
Tabasco
Engelse saus
Kropsla
0,5
Bieslook
Olijfolie
Zwarte peper
Zout

Steak tartaar met frietjes en sla

De legende van de tartaren brengt ons naadloos bij deze topklassieker uit de Belgische keuken. Handgesneden steak tartaar met zelfgemaakte frietjes en een frisse salade. Dit is nog eens echte, pure Dagelijkse kost. Meer moet een mens toch niet hebben?
Instructies
1.000 g frietaardappelen
1
Laat het frituurvet opwarmen tot 140 °C. Spoel de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
2
Bak de dikke frieten een eerste keer in de friteuse, laat ze uitlekken op keukenpapier en laat ze volledig afkoelen. Verhoog daarna de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
600 g rundvlees (bavette of pelé royale), 1 sjalot
3
Snijd het vlees eerst in plakjes en daarna heel fijn. Doe alles in een kom. Pel de sjalot, snijd fijn en voeg bij het vlees.
1 sjalot, dragonazijn
4
Pel de overige sjalot en snijd in halve maantjes. Sprenkel er een scheut dragonazijn over en laat ze even marineren.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 el kappertjes, 1 el augurken
5
Snipper de peterselie fijn, snijd de augurken en de kappertjes fijn en meng alles onder het vlees.
1 el (verse) mayonaise, 1 el ketchup, Tabasco, Engelse saus
6
Voeg de mayonaise, de ketchup toe, de tabasco, de Engelse saus, peper en zout toe. Meng alles goed onder elkaar en bedek de tartaar met vershoudfolie. Bewaar koud.
0,5 kropsla
7
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
bieslook, olijfolie, zwarte peper, keukenzout
8
Snijd de bieslook in korte staafjes en meng ze samen met de gemarineerde sjalot onder de sla. Kruid de sla met peper, zout en een likje olijfolie.
9
Bak de afgekoelde, dikke frieten een tweede keer goudbruin en krokant in de friteuse op 180 °C.
10
Schep de tartaar in een serveerring en maak er een mooi torentje van. Serveer er de dikke frieten en de sla bij.