Steak sandwich
Steak sandwich
Een stoer gerecht! Een broodje met kort gegrild rundvlees en Thousand Island dressing.
Steak sandwich
Steak sandwich
Een stoer gerecht! Een broodje met kort gegrild rundvlees en Thousand Island dressing.
Ingrediënten
4 personen
Bavette
600 g
Ajuinen
2
Boter
Rozemarijn
Peper
Zout
Azijn
Bruine suiker
Olijfolie
Grof zout
Eierdooiers
2
Water
Mosterd
1 el
Arachideolie
0,2 l
Rode chilipeper
1
Dille
Bieslook
0,5 bosjes
Augurken
6
Look
2 teentjes
Zilverui
1 el
Zoete chilisaus
1 el
Ketchup
1 el
Ciabatta's
2
Rucola
1 bosje
Jalapenopepers
2 el
Benodigdheden
Staafmixer, een barbecue, een staafmixer, een maatbeker, een broodmes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g bavette
1
Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in ringen.
boter
3
Laat een flinke klont boter smelten in een pan op de barbecue en stoof de uien erin aan.
rozemarijn, peper, zout, azijn, bruine suiker
4
Snijd de rozemarijn grof en voeg ze toe aan de stovende uien. Breng op smaak met peper, zout, een scheutje azijn en een snuif bruine suiker.
olijfolie, grof zout, peper
5
Kruid het vlees met wat olijfolie, grof zout en flink wat peper.
6
Leg het stuk vlees samen met een tak rozemarijn op de barbecue en schroei het langs allen kanten mooi dicht. Laat het vlees minstens 10 minuten rusten in wat aluminiumfolie na het bakken.
2 eierdooiers
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
Water, azijn, 1 el mosterd, 0,2 l arachideolie
8
Doe een likje water, een flinke scheut azijn en de mosterd bij de eierdooiers en zet de staafmixer erin. Giet de olie in een fijne straal in de maatbeker en mix tot een gebonden mayonaise.
1 rode chilipeper, dille, 0,5 bosjes Bieslook, 6 augurken, 1 teentje Look
9
Hak de kleine augurken fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Snipper de dille en de bieslook fijn.
1 el Zilverui, 1 el zoete chilisaus, 1 el ketchup
10
Doe de fijngehakte augurken, de gesnipperde chilipeper, knoflook, zilveruitjes, sweet chilisaus, ketchup, bieslook en dille bij de mayonaise en mix met de staafmixer.
2 ciabatta's, 1 teentje Look
11
Pel de look en wrijf de teentjes over het geroosterde ciabattabrood.
olijfolie
12
Wrijf de ciabatta in met wat olijfolie en rooster de helften op de hete barbecue.
13
Snijd het vlees in dunne plakjes.
1 bosje Rucola
14
Bedek de onderste helft van de ciabatta met een laagje geroosterde uien. Leg er de dunne plakjes vlees op en werk de sandwich af met de Thousand Island saus en wat verse rucola.
2 el jalapenopepers
15
Leg er als laatste nog enkele plakjes jalapeñopeper en de andere helft van het brood op.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!600 g bavette
1
Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in ringen.
boter
3
Laat een flinke klont boter smelten in een pan op de barbecue en stoof de uien erin aan.
rozemarijn, peper, zout, azijn, bruine suiker
4
Snijd de rozemarijn grof en voeg ze toe aan de stovende uien. Breng op smaak met peper, zout, een scheutje azijn en een snuif bruine suiker.
olijfolie, grof zout, peper
5
Kruid het vlees met wat olijfolie, grof zout en flink wat peper.
6
Leg het stuk vlees samen met een tak rozemarijn op de barbecue en schroei het langs allen kanten mooi dicht. Laat het vlees minstens 10 minuten rusten in wat aluminiumfolie na het bakken.
2 eierdooiers
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
Water, azijn, 1 el mosterd, 0,2 l arachideolie
8
Doe een likje water, een flinke scheut azijn en de mosterd bij de eierdooiers en zet de staafmixer erin. Giet de olie in een fijne straal in de maatbeker en mix tot een gebonden mayonaise.
1 rode chilipeper, dille, 0,5 bosjes Bieslook, 6 augurken, 1 teentje Look
9
Hak de kleine augurken fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Snipper de dille en de bieslook fijn.
1 el Zilverui, 1 el zoete chilisaus, 1 el ketchup
10
Doe de fijngehakte augurken, de gesnipperde chilipeper, knoflook, zilveruitjes, sweet chilisaus, ketchup, bieslook en dille bij de mayonaise en mix met de staafmixer.
2 ciabatta's, 1 teentje Look
11
Pel de look en wrijf de teentjes over het geroosterde ciabattabrood.
olijfolie
12
Wrijf de ciabatta in met wat olijfolie en rooster de helften op de hete barbecue.
13
Snijd het vlees in dunne plakjes.
1 bosje Rucola
14
Bedek de onderste helft van de ciabatta met een laagje geroosterde uien. Leg er de dunne plakjes vlees op en werk de sandwich af met de Thousand Island saus en wat verse rucola.
2 el jalapenopepers
15
Leg er als laatste nog enkele plakjes jalapeñopeper en de andere helft van het brood op.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Bavette
600 g
Ajuinen
2
Boter
Rozemarijn
Peper
Zout
Azijn
Bruine suiker
Olijfolie
Grof zout
Eierdooiers
2
Water
Mosterd
1 el
Arachideolie
0,2 l
Rode chilipeper
1
Dille
Bieslook
0,5 bosjes
Augurken
6
Look
2 teentjes
Zilverui
1 el
Zoete chilisaus
1 el
Ketchup
1 el
Ciabatta's
2
Rucola
1 bosje
Jalapenopepers
2 el
Steak sandwich
Een stoer gerecht! Een broodje met kort gegrild rundvlees en Thousand Island dressing.Instructies
600 g bavette
1
Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in ringen.
boter
3
Laat een flinke klont boter smelten in een pan op de barbecue en stoof de uien erin aan.
rozemarijn, peper, zout, azijn, bruine suiker
4
Snijd de rozemarijn grof en voeg ze toe aan de stovende uien. Breng op smaak met peper, zout, een scheutje azijn en een snuif bruine suiker.
olijfolie, grof zout, peper
5
Kruid het vlees met wat olijfolie, grof zout en flink wat peper.
6
Leg het stuk vlees samen met een tak rozemarijn op de barbecue en schroei het langs allen kanten mooi dicht. Laat het vlees minstens 10 minuten rusten in wat aluminiumfolie na het bakken.
2 eierdooiers
7
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een hoge maatbeker. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
Water, azijn, 1 el mosterd, 0,2 l arachideolie
8
Doe een likje water, een flinke scheut azijn en de mosterd bij de eierdooiers en zet de staafmixer erin. Giet de olie in een fijne straal in de maatbeker en mix tot een gebonden mayonaise.
1 rode chilipeper, dille, 0,5 bosjes Bieslook, 6 augurken, 1 teentje Look
9
Hak de kleine augurken fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Snipper de dille en de bieslook fijn.
1 el Zilverui, 1 el zoete chilisaus, 1 el ketchup
10
Doe de fijngehakte augurken, de gesnipperde chilipeper, knoflook, zilveruitjes, sweet chilisaus, ketchup, bieslook en dille bij de mayonaise en mix met de staafmixer.
2 ciabatta's, 1 teentje Look
11
Pel de look en wrijf de teentjes over het geroosterde ciabattabrood.
olijfolie
12
Wrijf de ciabatta in met wat olijfolie en rooster de helften op de hete barbecue.
13
Snijd het vlees in dunne plakjes.
1 bosje Rucola
14
Bedek de onderste helft van de ciabatta met een laagje geroosterde uien. Leg er de dunne plakjes vlees op en werk de sandwich af met de Thousand Island saus en wat verse rucola.
2 el jalapenopepers
15
Leg er als laatste nog enkele plakjes jalapeñopeper en de andere helft van het brood op.