Pudding met plattekaas, appel en shortbread
Pudding met plattekaas, appel en shortbread
Pudding met plattekaas, appel en shortbread
Pudding met plattekaas, appel en shortbread
Ingrediënten
4 personen
Tarwebloem
300 g
Boter
200 g
Kristalsuiker
200 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Vanillepuddingpoeder
50 g
Platte kaas
500 g
Appel
1
Bruine suiker
4 el
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een deegrol, een keukenmachine met klopper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Shortbread
300 g tarwebloem, 200 g boter, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder
1
Kneed de bloem met de suiker, de boter, een snuif zout en het bakpoeder tot een kruimelig deeg in de keukenmachine. Kneed het even met de hand.
2
Leg een bakmat of een val bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg dit uit tussen twee matjes of vellen bakpapier op de bakplaat.
3
Laat het deeg opstijven in de koelkast.
4
Verwarm intussen de oven voor tot 160°C.
5
Snijd het deeg in rechthoekjes en leg ze op de bakplaat. Prik gaatjes met een vork. Strooi er een beetje kristalsuiker over.
6
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven.
Pudding
0,5 l melk
7
Doe de melk in een steelpan.
1 vanillestok
8
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de peul en de zaadjes bij de melk. Breng de melk aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g vanillepuddingpoeder
9
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.
10
Giet wat van de warme melk op de ruban en roer het los.
11
Haal de peul uit de melk. Giet er de ruban bij en zet de steelpan terug op het vuur. Laat de pudding binden op het vuur.
12
Laat de pudding wat afkoelen. Roer af en toe om zodat er geen vel op komt.
500 g platte kaas
13
Roer de plattekaas door de pudding. Verdeel hem over kommetjes. Zet in de koelkast.
1 appel, 4 el bruine suiker
14
Snijd een appel in dunne reepjes (julienne). Leg op de pudding en strooi er wat bruine suiker over. Geef er koekjes bij.
Shortbread
300 g tarwebloem, 200 g boter, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder
1
Kneed de bloem met de suiker, de boter, een snuif zout en het bakpoeder tot een kruimelig deeg in de keukenmachine. Kneed het even met de hand.
2
Leg een bakmat of een val bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg dit uit tussen twee matjes of vellen bakpapier op de bakplaat.
3
Laat het deeg opstijven in de koelkast.
4
Verwarm intussen de oven voor tot 160°C.
5
Snijd het deeg in rechthoekjes en leg ze op de bakplaat. Prik gaatjes met een vork. Strooi er een beetje kristalsuiker over.
6
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven.
Pudding
0,5 l melk
7
Doe de melk in een steelpan.
1 vanillestok
8
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de peul en de zaadjes bij de melk. Breng de melk aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g vanillepuddingpoeder
9
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.
10
Giet wat van de warme melk op de ruban en roer het los.
11
Haal de peul uit de melk. Giet er de ruban bij en zet de steelpan terug op het vuur. Laat de pudding binden op het vuur.
12
Laat de pudding wat afkoelen. Roer af en toe om zodat er geen vel op komt.
500 g platte kaas
13
Roer de plattekaas door de pudding. Verdeel hem over kommetjes. Zet in de koelkast.
1 appel, 4 el bruine suiker
14
Snijd een appel in dunne reepjes (julienne). Leg op de pudding en strooi er wat bruine suiker over. Geef er koekjes bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Tarwebloem
300 g
Boter
200 g
Kristalsuiker
200 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Vanillepuddingpoeder
50 g
Platte kaas
500 g
Appel
1
Bruine suiker
4 el
Pudding met plattekaas, appel en shortbread
Shortbread is een klassiek Engels zandkoekje. Het wordt gemaakt van bloem, boter en suiker en gebakken op lage temperatuur zodat het niet te bruin wordt. Jeroen geeft er een ouderwetse vanillepudding met plattekaas bij, afgewerkt met wat appel en bruine suiker.Instructies
Shortbread
300 g tarwebloem, 200 g boter, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder
1
Kneed de bloem met de suiker, de boter, een snuif zout en het bakpoeder tot een kruimelig deeg in de keukenmachine. Kneed het even met de hand.
2
Leg een bakmat of een val bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg dit uit tussen twee matjes of vellen bakpapier op de bakplaat.
3
Laat het deeg opstijven in de koelkast.
4
Verwarm intussen de oven voor tot 160°C.
5
Snijd het deeg in rechthoekjes en leg ze op de bakplaat. Prik gaatjes met een vork. Strooi er een beetje kristalsuiker over.
6
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven.
Pudding
0,5 l melk
7
Doe de melk in een steelpan.
1 vanillestok
8
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de peul en de zaadjes bij de melk. Breng de melk aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker, 50 g vanillepuddingpoeder
9
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.
10
Giet wat van de warme melk op de ruban en roer het los.
11
Haal de peul uit de melk. Giet er de ruban bij en zet de steelpan terug op het vuur. Laat de pudding binden op het vuur.
12
Laat de pudding wat afkoelen. Roer af en toe om zodat er geen vel op komt.
500 g platte kaas
13
Roer de plattekaas door de pudding. Verdeel hem over kommetjes. Zet in de koelkast.
1 appel, 4 el bruine suiker
14
Snijd een appel in dunne reepjes (julienne). Leg op de pudding en strooi er wat bruine suiker over. Geef er koekjes bij.