Spring roll met noedels, Thaise dressing en een pindadip

Voor een lichte en gezonde snack moet je bij Dagelijkse kost zijn! Jeroen serveert rijstpapierrolletjes gevuld met knapperige rauwkost en glasnoedels met twee makkelijke dipsausjes.

Ingrediënten

  • 2 dl kokosmelk
  • 2 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • een scheutje rijstazijn
  • 4 eetlepel sojasaus
  • snuifje cayennepeper
  • 2 eetlepel bruine suiker
  • 2 limoen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • scheutje sesamolie
  • 20 g gember
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper
  • een scheutje vissaus
  • 1 sjalot
  • enkele blaadjes koriander
  • enkele blaadjes munt
  • 200 g glasnoedels
  • 1/8 rode kool
  • 2 wortel
  • een halve komkommer
  • 30 g gember
  • 8 vellen rijstpapier

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de kokosmelk met de pindakaas in een steelpannetje met de sojasaus, de rijstazijn en een snuifje cayennepeper en breng het geheel aan de kook. Giet de pindadip in een kommetje wanneer de saus kort gekookt heeft en laat de saus afkoelen.

Meng de bruine suiker met het sap van de limoenen, de sojasaus en de sesamolie. Rasp er de gember en de look bij.

Snipper de chilipeper fijn en meng hem onder de dressing. Voeg naar smaak een scheutje vissaus toe.

Pel de sjalot, snipper de helft fijn en meng de stukjes onder de dressing. Pluk enkele blaadjes van de koriander en de munt, snipper ze fijn en voeg ze toe.

Laat de noedels 2 minuten weken in kokend water. Spoel de noedels nadien onder koud water en laat ze even uitlekken.

Snipper de kool fijn (of doe het op de mandoline) en schep hem in een grote kom. Snijd de rest van de sjalot in hele fijne reepjes en voeg ze toe aan de kool.

Breng de groenten op smaak met wat rijstazijn, een scheutje sesamolie en een snuifje zout.

Laat het rijstpapier kort weken in wat lauw water en laat even uitlekken op een propere handdoek. Leg in het midden een hoopje noedel en leg er een hoeveelheid rauwe groenten op. Schik er wat blaadjes munt en koriander tussen en rol het vel op tot een stevige rol. Bewaar de rolletjes die klaar zijn even op een bord.

Snijd de rollen in stukken en serveer ze met de pindadip en de Thaise dressing.

Spring roll met noedels, Thaise dressing en een pindadip