Spring roll met noedels, Thaise dressing en een pindadip
Voor een lichte en gezonde snack moet je bij Dagelijkse kost zijn! Jeroen serveert rijstpapierrolletjes gevuld met knapperige rauwkost en glasnoedels met twee makkelijke dipsausjes.
Spring roll met noedels, Thaise dressing en een pindadip
Voor een lichte en gezonde snack moet je bij Dagelijkse kost zijn! Jeroen serveert rijstpapierrolletjes gevuld met knapperige rauwkost en glasnoedels met twee makkelijke dipsausjes.
Ingrediënten
4 personen
Kokosmelk
0,2 l
Pindakaas
2 el
Rijstazijn
2 el
Rijstazijn
1 scheutje
Sojasaus
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Bruine suiker
2 el
Limoenen
2
Sesamolie
1 el
Sesamolie
1 scheutje
Gember
50 g
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Vissausoptioneel
1 scheutje
Sjalotten
1
Koriander
Koriander
Munt
Munt
Glasnoedels
200 g
Rode kolen
0,13
Wortels
2
Komkommers
0,5
Rijstpapier
8 vellen
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,2 l kokosmelk, 2 el pindakaas, 2 el rijstazijn, 2 el sojasaus, 1 snuifje cayennepeper
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas in een steelpannetje met de sojasaus, de rijstazijn en een snuifje cayennepeper en breng het geheel aan de kook. Giet de pindadip in een kommetje wanneer de saus kort gekookt heeft en laat de saus afkoelen.
2 el bruine suiker, 2 limoenen, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 20 g gember, 1 teentje Look
2
Meng de bruine suiker met het sap van de limoenen, de sojasaus en de sesamolie. Rasp er de gember en de look bij.
1 rode chilipeper, 1 scheutje Vissaus
3
Snipper de chilipeper fijn en meng hem onder de dressing. Voeg naar smaak een scheutje vissaus toe.
1 Sjalotten, koriander, Munt
4
Pel de sjalot, snipper de helft fijn en meng de stukjes onder de dressing. Pluk enkele blaadjes van de koriander en de munt, snipper ze fijn en voeg ze toe.
200 g glasnoedels
5
Laat de noedels 2 minuten weken in kokend water. Spoel de noedels nadien onder koud water en laat ze even uitlekken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,13 rode kolen, 2 Wortels, 0,5 komkommers, 30 g gember
6
Snipper de kool fijn (of doe het op de mandoline) en schep hem in een grote kom. Snijd de rest van de sjalot in hele fijne reepjes en voeg ze toe aan de kool.
1 scheutje rijstazijn, 1 scheutje sesamolie
7
Breng de groenten op smaak met wat rijstazijn, een scheutje sesamolie en een snuifje zout.
8 vellen rijstpapier, Munt, koriander
8
Laat het rijstpapier kort weken in wat lauw water en laat even uitlekken op een propere handdoek. Leg in het midden een hoopje noedel en leg er een hoeveelheid rauwe groenten op. Schik er wat blaadjes munt en koriander tussen en rol het vel op tot een stevige rol. Bewaar de rolletjes die klaar zijn even op een bord.
9
Snijd de rollen in stukken en serveer ze met de pindadip en de Thaise dressing.
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas in een steelpannetje met de sojasaus, de rijstazijn en een snuifje cayennepeper en breng het geheel aan de kook. Giet de pindadip in een kommetje wanneer de saus kort gekookt heeft en laat de saus afkoelen.
2
Meng de bruine suiker met het sap van de limoenen, de sojasaus en de sesamolie. Rasp er de gember en de look bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!0,2 l kokosmelk, 2 el pindakaas, 2 el rijstazijn, 2 el sojasaus, 1 snuifje cayennepeper
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas in een steelpannetje met de sojasaus, de rijstazijn en een snuifje cayennepeper en breng het geheel aan de kook. Giet de pindadip in een kommetje wanneer de saus kort gekookt heeft en laat de saus afkoelen.
2 el bruine suiker, 2 limoenen, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 20 g gember, 1 teentje Look
2
Meng de bruine suiker met het sap van de limoenen, de sojasaus en de sesamolie. Rasp er de gember en de look bij.
1 rode chilipeper, 1 scheutje Vissaus
3
Snipper de chilipeper fijn en meng hem onder de dressing. Voeg naar smaak een scheutje vissaus toe.
1 Sjalotten, koriander, Munt
4
Pel de sjalot, snipper de helft fijn en meng de stukjes onder de dressing. Pluk enkele blaadjes van de koriander en de munt, snipper ze fijn en voeg ze toe.
200 g glasnoedels
5
Laat de noedels 2 minuten weken in kokend water. Spoel de noedels nadien onder koud water en laat ze even uitlekken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,13 rode kolen, 2 Wortels, 0,5 komkommers, 30 g gember
6
Snipper de kool fijn (of doe het op de mandoline) en schep hem in een grote kom. Snijd de rest van de sjalot in hele fijne reepjes en voeg ze toe aan de kool.
1 scheutje rijstazijn, 1 scheutje sesamolie
7
Breng de groenten op smaak met wat rijstazijn, een scheutje sesamolie en een snuifje zout.
8 vellen rijstpapier, Munt, koriander
8
Laat het rijstpapier kort weken in wat lauw water en laat even uitlekken op een propere handdoek. Leg in het midden een hoopje noedel en leg er een hoeveelheid rauwe groenten op. Schik er wat blaadjes munt en koriander tussen en rol het vel op tot een stevige rol. Bewaar de rolletjes die klaar zijn even op een bord.
9
Snijd de rollen in stukken en serveer ze met de pindadip en de Thaise dressing.
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas in een steelpannetje met de sojasaus, de rijstazijn en een snuifje cayennepeper en breng het geheel aan de kook. Giet de pindadip in een kommetje wanneer de saus kort gekookt heeft en laat de saus afkoelen.
2
Meng de bruine suiker met het sap van de limoenen, de sojasaus en de sesamolie. Rasp er de gember en de look bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kokosmelk
0,2 l
Pindakaas
2 el
Rijstazijn
2 el
Rijstazijn
1 scheutje
Sojasaus
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Bruine suiker
2 el
Limoenen
2
Sesamolie
1 el
Sesamolie
1 scheutje
Gember
50 g
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Vissausoptioneel
1 scheutje
Sjalotten
1
Koriander
Koriander
Munt
Munt
Glasnoedels
200 g
Rode kolen
0,13
Wortels
2
Komkommers
0,5
Rijstpapier
8 vellen
Spring roll met noedels, Thaise dressing en een pindadip
Voor een lichte en gezonde snack moet je bij Dagelijkse kost zijn! Jeroen serveert rijstpapierrolletjes gevuld met knapperige rauwkost en glasnoedels met twee makkelijke dipsausjes.Instructies
0,2 l kokosmelk, 2 el pindakaas, 2 el rijstazijn, 2 el sojasaus, 1 snuifje cayennepeper
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas in een steelpannetje met de sojasaus, de rijstazijn en een snuifje cayennepeper en breng het geheel aan de kook. Giet de pindadip in een kommetje wanneer de saus kort gekookt heeft en laat de saus afkoelen.
2 el bruine suiker, 2 limoenen, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 20 g gember, 1 teentje Look
2
Meng de bruine suiker met het sap van de limoenen, de sojasaus en de sesamolie. Rasp er de gember en de look bij.
1 rode chilipeper, 1 scheutje Vissaus
3
Snipper de chilipeper fijn en meng hem onder de dressing. Voeg naar smaak een scheutje vissaus toe.
1 Sjalotten, koriander, Munt
4
Pel de sjalot, snipper de helft fijn en meng de stukjes onder de dressing. Pluk enkele blaadjes van de koriander en de munt, snipper ze fijn en voeg ze toe.
200 g glasnoedels
5
Laat de noedels 2 minuten weken in kokend water. Spoel de noedels nadien onder koud water en laat ze even uitlekken.
0,13 rode kolen, 2 Wortels, 0,5 komkommers, 30 g gember
6
Snipper de kool fijn (of doe het op de mandoline) en schep hem in een grote kom. Snijd de rest van de sjalot in hele fijne reepjes en voeg ze toe aan de kool.
1 scheutje rijstazijn, 1 scheutje sesamolie
7
Breng de groenten op smaak met wat rijstazijn, een scheutje sesamolie en een snuifje zout.
8 vellen rijstpapier, Munt, koriander
8
Laat het rijstpapier kort weken in wat lauw water en laat even uitlekken op een propere handdoek. Leg in het midden een hoopje noedel en leg er een hoeveelheid rauwe groenten op. Schik er wat blaadjes munt en koriander tussen en rol het vel op tot een stevige rol. Bewaar de rolletjes die klaar zijn even op een bord.
9
Snijd de rollen in stukken en serveer ze met de pindadip en de Thaise dressing.