dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Spitskool met miso, sushirijst en ei (thumbnail)Spitskool met miso, sushirijst en ei

Spitskool met miso, sushirijst en ei

30m
13
-
1.1K
Recepten

Spitskool met miso, sushirijst en ei

Geroosterde spitskool gelakt met miso en geserveerd met warme sushirijst en een Japans omeletje.
Spitskool met miso, sushirijst en ei (thumbnail)Spitskool met miso, sushirijst en ei

Spitskool met miso, sushirijst en ei

30m
13
-
1.1K
Recepten

Spitskool met miso, sushirijst en ei

Geroosterde spitskool gelakt met miso en geserveerd met warme sushirijst en een Japans omeletje.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes1.1K

Ingrediënten

4 personen
Spitskool
1
Witte miso pasta
2 el
Gember
30 g
Look
1 teentje
Sambal
1 tl
Sushiazijn
3 el
Sushirijst
250 g
Water
375 ml
Zout
1 snuifje
Sushiazijn
4 el
Enoki
1 pakje
Nori flakeszeewier
Eieren
3
Fijngesneden spitskoolom af te werken
Sushiazijn
1 scheutje

Benodigdheden

Pannenlikker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de oven op grillstand voorverwarmen tot 220 °C.
250 g sushirijst
2
Spoel de sushirijst in koud water.
3
Smelt een klont boter in een grote pot.
1 spitskool
4
Haal de twee buitenste bladeren van de spitskool en hou ze apart om fijn te snijden. Snijd de spitskool in twee en leg de stukken op de platte kant in de boter. Laat even bakken.
5
Giet een flinke scheut water bij de spitskool en zet een deksel op de pot.
375 ml Water
6
Doe de rijst met het water in een pot en kook de rijst gaar.
2 el Witte miso pasta, 1 tl Sambal, 3 el Sushiazijn
7
Meng de misopasta met de sambal en de sushi-azijn.
30 g gember, 1 teentje Look
8
Schil de gember en pel de look. Rasp ze bij de miso en meng goed onder elkaar.
3 eieren
9
Kluts de eieren in een kommetje en kruid met peper en zout.
10
Zet een klein pannetje met wat arachideolie op het vuur. Giet een deel van het losgeklopte ei in het pannetje en rol het met een pannenlikker tot een worst.
11
Duw het opgerolde omeletje naar de onderkant van je pan en giet opnieuw wat van het ei in het pannetje.
TIPZorg ervoor dat er ook wat ei onder het rolletje zit.
12
Rol het rolletje in de nieuwe omelet en herhaal deze handelingen tot al het ei op is en je een opgerolde omelet in verschillende laagjes hebt.
4 el Sushiazijn, 1 snuifje zout
13
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en strooi er een snuif zout over. Giet de sushi-azijn erbij.
fijngesneden spitskool, 1 scheutje Sushiazijn
14
Snipper de bladeren van de spitskool fijn en doe ze in een kommetje. Sprenkel er wat sushi-azijn over.
15
Leg de bijna gare stukken spitskool op een bakplaat en lepel de misomengeling erover. Schuif de bakplaat in de hete oven en laat de spitskool kleuren en verder garen in de oven.
16
Schep wat sushirijst in een kom. Snijd de spitskool in stukken en leg een stuk op de sushirijst.
1 pakje Enoki, Nori flakes
17
Snijd de omelet in gelijke stukken en leg een deel ervan naast de spitskool. Werk af met wat enoki, fijngesneden spitskool en nori flakes.
1
Laat de oven op grillstand voorverwarmen tot 220 °C.
2
Spoel de sushirijst in koud water.

Instructies

1
Laat de oven op grillstand voorverwarmen tot 220 °C.
250 g sushirijst
2
Spoel de sushirijst in koud water.
3
Smelt een klont boter in een grote pot.
1 spitskool
4
Haal de twee buitenste bladeren van de spitskool en hou ze apart om fijn te snijden. Snijd de spitskool in twee en leg de stukken op de platte kant in de boter. Laat even bakken.
5
Giet een flinke scheut water bij de spitskool en zet een deksel op de pot.
375 ml Water
6
Doe de rijst met het water in een pot en kook de rijst gaar.
2 el Witte miso pasta, 1 tl Sambal, 3 el Sushiazijn
7
Meng de misopasta met de sambal en de sushi-azijn.
30 g gember, 1 teentje Look
8
Schil de gember en pel de look. Rasp ze bij de miso en meng goed onder elkaar.
3 eieren
9
Kluts de eieren in een kommetje en kruid met peper en zout.
10
Zet een klein pannetje met wat arachideolie op het vuur. Giet een deel van het losgeklopte ei in het pannetje en rol het met een pannenlikker tot een worst.
11
Duw het opgerolde omeletje naar de onderkant van je pan en giet opnieuw wat van het ei in het pannetje.
TIPZorg ervoor dat er ook wat ei onder het rolletje zit.
12
Rol het rolletje in de nieuwe omelet en herhaal deze handelingen tot al het ei op is en je een opgerolde omelet in verschillende laagjes hebt.
4 el Sushiazijn, 1 snuifje zout
13
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en strooi er een snuif zout over. Giet de sushi-azijn erbij.
fijngesneden spitskool, 1 scheutje Sushiazijn
14
Snipper de bladeren van de spitskool fijn en doe ze in een kommetje. Sprenkel er wat sushi-azijn over.
15
Leg de bijna gare stukken spitskool op een bakplaat en lepel de misomengeling erover. Schuif de bakplaat in de hete oven en laat de spitskool kleuren en verder garen in de oven.
16
Schep wat sushirijst in een kom. Snijd de spitskool in stukken en leg een stuk op de sushirijst.
1 pakje Enoki, Nori flakes
17
Snijd de omelet in gelijke stukken en leg een deel ervan naast de spitskool. Werk af met wat enoki, fijngesneden spitskool en nori flakes.
1
Laat de oven op grillstand voorverwarmen tot 220 °C.
2
Spoel de sushirijst in koud water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Spitskool met miso, sushirijst en ei (thumbnail)Spitskool met miso, sushirijst en ei
4 personen
30m
Ingrediënten
Spitskool
1
Witte miso pasta
2 el
Gember
30 g
Look
1 teentje
Sambal
1 tl
Sushiazijn
3 el
Sushirijst
250 g
Water
375 ml
Zout
1 snuifje
Sushiazijn
4 el
Enoki
1 pakje
Nori flakeszeewier
Eieren
3
Fijngesneden spitskoolom af te werken
Sushiazijn
1 scheutje

Spitskool met miso, sushirijst en ei

Geroosterde spitskool gelakt met miso en geserveerd met warme sushirijst en een Japans omeletje.
Instructies
1
Laat de oven op grillstand voorverwarmen tot 220 °C.
250 g sushirijst
2
Spoel de sushirijst in koud water.
3
Smelt een klont boter in een grote pot.
1 spitskool
4
Haal de twee buitenste bladeren van de spitskool en hou ze apart om fijn te snijden. Snijd de spitskool in twee en leg de stukken op de platte kant in de boter. Laat even bakken.
5
Giet een flinke scheut water bij de spitskool en zet een deksel op de pot.
375 ml Water
6
Doe de rijst met het water in een pot en kook de rijst gaar.
2 el Witte miso pasta, 1 tl Sambal, 3 el Sushiazijn
7
Meng de misopasta met de sambal en de sushi-azijn.
30 g gember, 1 teentje Look
8
Schil de gember en pel de look. Rasp ze bij de miso en meng goed onder elkaar.
3 eieren
9
Kluts de eieren in een kommetje en kruid met peper en zout.
10
Zet een klein pannetje met wat arachideolie op het vuur. Giet een deel van het losgeklopte ei in het pannetje en rol het met een pannenlikker tot een worst.
11
Duw het opgerolde omeletje naar de onderkant van je pan en giet opnieuw wat van het ei in het pannetje.
TIPZorg ervoor dat er ook wat ei onder het rolletje zit.
12
Rol het rolletje in de nieuwe omelet en herhaal deze handelingen tot al het ei op is en je een opgerolde omelet in verschillende laagjes hebt.
4 el Sushiazijn, 1 snuifje zout
13
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en strooi er een snuif zout over. Giet de sushi-azijn erbij.
fijngesneden spitskool, 1 scheutje Sushiazijn
14
Snipper de bladeren van de spitskool fijn en doe ze in een kommetje. Sprenkel er wat sushi-azijn over.
15
Leg de bijna gare stukken spitskool op een bakplaat en lepel de misomengeling erover. Schuif de bakplaat in de hete oven en laat de spitskool kleuren en verder garen in de oven.
16
Schep wat sushirijst in een kom. Snijd de spitskool in stukken en leg een stuk op de sushirijst.
1 pakje Enoki, Nori flakes
17
Snijd de omelet in gelijke stukken en leg een deel ervan naast de spitskool. Werk af met wat enoki, fijngesneden spitskool en nori flakes.