Spinaziekroket met tomatensaus
Spinaziekroket met tomatensaus
Jeroen at deze kroketten ooit als tapa op een Spaans terras. Hij gebruikt Manchego als kaas en voegt er spinazie aan toe. Dat is een beetje een risico omdat spinazie veel vocht bevat. Daarom doet hij een beetje gelatine bij de bechamelsaus.
Spinaziekroket met tomatensaus
Spinaziekroket met tomatensaus
Jeroen at deze kroketten ooit als tapa op een Spaans terras. Hij gebruikt Manchego als kaas en voegt er spinazie aan toe. Dat is een beetje een risico omdat spinazie veel vocht bevat. Daarom doet hij een beetje gelatine bij de bechamelsaus.
Ingrediënten
4 personen
Spinazie
1.000 g
Boter
Boter
80 g
Look
2 teentjes
Peper
Zout
Nootmuskaat
Gelatine
4 blaadjes
Bloem
200 g
Melk
0,4 l
Manchego
150 g
Citroenen
0,25
Olijfolie
Ajuin
1
Harissa
1 een toefje
Paprikapoeder
Komijnpoeder
Tomatenpuree
40 g
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
Tomatenblokjes
400 g
Witte wijn
0,2 l
Eiwitten
4
Arachideolie
Paneermeel
100 g
Benodigdheden
Staafmixer, een schone keukenhanddoek, keukentouw, een staafmixer, een friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De spinazie
1.000 g spinazie
1
Was de spinazie.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes.
peper, zout, nootmuskaat
4
Stoof de spinazie met de knoflookpulp. Kruid met flink wat peper, zout en nootmuskaat.
5
Doe de spinazie in een vergiet en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
De kaassaus
4 blaadjes gelatine
6
Week de blaadjes gelatine in koud water.
80 g boter, 100 g bloem
7
Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even drogen op het vuur.
0,4 l melk
8
Giet er de melk bij en laat binden op het vuur.
150 g Manchego
9
Rasp de Manchego bij de saus en laat smelten.
10
Knijp de gelatine uit en doe de blaadjes bij de saus.
11
Laat de saus afkoelen.
De vulling
12
Hak de spinazie fijn. Doe hem in een schone keukenhanddoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit.
13
Meng de spinazie met de kaassaus.
peper, zout, nootmuskaat, 0,25 citroenen
14
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
olijfolie
15
Vet een schaal in met olijfolie. Leg er een vel plasticfolie in.
16
Doe de kaassaus met spinazie in de schaal. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan.
17
Laat de vulling opstijven in de koelkast.
De tomatensaus
olijfolie
18
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot.
1 ajuin
19
Pel en snipper de ui. Stoof in de olie.
1 teentje Look
20
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de ui.
1 een toefje Harissa, paprikapoeder, komijnpoeder
21
Doe er een toef harissa, een snuif paprikapoeder en een snuif komijnpoeder bij.
40 g Tomatenpuree
22
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 takje rozemarijn, tijm, laurier
23
Bind de rozemarijn, de tijm en laurier samen met keukentouw tot een kruidentuiltje. Leg het in de saus.
400 g Tomatenblokjes
24
Giet er de tomatenblokjes bij. Doe een scheutje water bij de saus.
0,2 l witte wijn, zout
25
Voeg er de witte wijn aan toe en kruid met zout. Laat op een zacht vuur pruttelen.
26
Haal het kruidentuiltje uit de saus. Mix met een staafmixer en giet door een zeef.
De kroketten
4 eiwitten, arachideolie, peper, zout
27
Klop de eiwitten los met een scheutje olie, peper en zout.
100 g bloem, 100 g paneermeel
28
Doe de bloem en het paneermeel elk in een schaal.
29
Haal de kroketvulling uit de schaal en snijd ze in blokjes. Rol er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door het paneermeel.
30
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
31
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
32
Maak een spiegel van tomatensaus op een bord. Leg er de spinaziekroketten op.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De spinazie
1.000 g spinazie
1
Was de spinazie.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes.
peper, zout, nootmuskaat
4
Stoof de spinazie met de knoflookpulp. Kruid met flink wat peper, zout en nootmuskaat.
5
Doe de spinazie in een vergiet en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
De kaassaus
4 blaadjes gelatine
6
Week de blaadjes gelatine in koud water.
80 g boter, 100 g bloem
7
Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even drogen op het vuur.
0,4 l melk
8
Giet er de melk bij en laat binden op het vuur.
150 g Manchego
9
Rasp de Manchego bij de saus en laat smelten.
10
Knijp de gelatine uit en doe de blaadjes bij de saus.
11
Laat de saus afkoelen.
De vulling
12
Hak de spinazie fijn. Doe hem in een schone keukenhanddoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit.
13
Meng de spinazie met de kaassaus.
peper, zout, nootmuskaat, 0,25 citroenen
14
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
olijfolie
15
Vet een schaal in met olijfolie. Leg er een vel plasticfolie in.
16
Doe de kaassaus met spinazie in de schaal. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan.
17
Laat de vulling opstijven in de koelkast.
De tomatensaus
olijfolie
18
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot.
1 ajuin
19
Pel en snipper de ui. Stoof in de olie.
1 teentje Look
20
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de ui.
1 een toefje Harissa, paprikapoeder, komijnpoeder
21
Doe er een toef harissa, een snuif paprikapoeder en een snuif komijnpoeder bij.
40 g Tomatenpuree
22
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 takje rozemarijn, tijm, laurier
23
Bind de rozemarijn, de tijm en laurier samen met keukentouw tot een kruidentuiltje. Leg het in de saus.
400 g Tomatenblokjes
24
Giet er de tomatenblokjes bij. Doe een scheutje water bij de saus.
0,2 l witte wijn, zout
25
Voeg er de witte wijn aan toe en kruid met zout. Laat op een zacht vuur pruttelen.
26
Haal het kruidentuiltje uit de saus. Mix met een staafmixer en giet door een zeef.
De kroketten
4 eiwitten, arachideolie, peper, zout
27
Klop de eiwitten los met een scheutje olie, peper en zout.
100 g bloem, 100 g paneermeel
28
Doe de bloem en het paneermeel elk in een schaal.
29
Haal de kroketvulling uit de schaal en snijd ze in blokjes. Rol er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door het paneermeel.
30
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
31
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
32
Maak een spiegel van tomatensaus op een bord. Leg er de spinaziekroketten op.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Spinazie
1.000 g
Boter
Boter
80 g
Look
2 teentjes
Peper
Zout
Nootmuskaat
Gelatine
4 blaadjes
Bloem
200 g
Melk
0,4 l
Manchego
150 g
Citroenen
0,25
Olijfolie
Ajuin
1
Harissa
1 een toefje
Paprikapoeder
Komijnpoeder
Tomatenpuree
40 g
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
Tomatenblokjes
400 g
Witte wijn
0,2 l
Eiwitten
4
Arachideolie
Paneermeel
100 g
Spinaziekroket met tomatensaus
Jeroen at deze kroketten ooit als tapa op een Spaans terras. Hij gebruikt Manchego als kaas en voegt er spinazie aan toe. Dat is een beetje een risico omdat spinazie veel vocht bevat. Daarom doet hij een beetje gelatine bij de bechamelsaus.Instructies
De spinazie
1.000 g spinazie
1
Was de spinazie.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes.
peper, zout, nootmuskaat
4
Stoof de spinazie met de knoflookpulp. Kruid met flink wat peper, zout en nootmuskaat.
5
Doe de spinazie in een vergiet en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
De kaassaus
4 blaadjes gelatine
6
Week de blaadjes gelatine in koud water.
80 g boter, 100 g bloem
7
Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even drogen op het vuur.
0,4 l melk
8
Giet er de melk bij en laat binden op het vuur.
150 g Manchego
9
Rasp de Manchego bij de saus en laat smelten.
10
Knijp de gelatine uit en doe de blaadjes bij de saus.
11
Laat de saus afkoelen.
De vulling
12
Hak de spinazie fijn. Doe hem in een schone keukenhanddoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit.
13
Meng de spinazie met de kaassaus.
peper, zout, nootmuskaat, 0,25 citroenen
14
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
olijfolie
15
Vet een schaal in met olijfolie. Leg er een vel plasticfolie in.
16
Doe de kaassaus met spinazie in de schaal. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan.
17
Laat de vulling opstijven in de koelkast.
De tomatensaus
olijfolie
18
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot.
1 ajuin
19
Pel en snipper de ui. Stoof in de olie.
1 teentje Look
20
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de ui.
1 een toefje Harissa, paprikapoeder, komijnpoeder
21
Doe er een toef harissa, een snuif paprikapoeder en een snuif komijnpoeder bij.
40 g Tomatenpuree
22
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
1 takje rozemarijn, tijm, laurier
23
Bind de rozemarijn, de tijm en laurier samen met keukentouw tot een kruidentuiltje. Leg het in de saus.
400 g Tomatenblokjes
24
Giet er de tomatenblokjes bij. Doe een scheutje water bij de saus.
0,2 l witte wijn, zout
25
Voeg er de witte wijn aan toe en kruid met zout. Laat op een zacht vuur pruttelen.
26
Haal het kruidentuiltje uit de saus. Mix met een staafmixer en giet door een zeef.
De kroketten
4 eiwitten, arachideolie, peper, zout
27
Klop de eiwitten los met een scheutje olie, peper en zout.
100 g bloem, 100 g paneermeel
28
Doe de bloem en het paneermeel elk in een schaal.
29
Haal de kroketvulling uit de schaal en snijd ze in blokjes. Rol er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door het paneermeel.
30
Verwarm de friteuse tot 180 °C.
31
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
32
Maak een spiegel van tomatensaus op een bord. Leg er de spinaziekroketten op.