
Textuur, krachtige smaken en verfijning: deze vegetarische spaghettischotel heeft het allemaal. Ook voor de doorgewinterde carnivoor bevat dit gerecht genoeg punch. Laat je verleiden door de Italiaanse topingrediënten en geniet van een lekker bordje in de zon. Klaar in een wip!
Ingrediënten
- 2 teentje look
- 1 dl olijfolie
- 4 takje tijm
- 4 blaadje laurier
- 1 chilipeper
- 500 g spaghetti
- 1 eetlepel truffelpasta
- 1 bussel rucola
- 150 g pecorino
- peper
- zout
- 80 g pijnboompit
Benodigdheden
- een vijzel
- een zeefje
- een dunschiller of rasp (voor de kaas)
Bereiding
De kruidenolie
Plaats een diep pannetje of een kleine kookpot op een zacht vuur.
Schenk hierin de olijfolie en laat ze rustig lauw-warm worden. Het is niet de bedoeling dat de olie heet wordt en daardoor smaak verliest.
Snij de rode chilipeper in grove stukken. Kneus de teentjes look en verwijder de droge schil.
Snij de laurier, tijm en rozemarijn grof en doe de kruiden in de vijzel, samen met de stukken chilipeper en de look.
Stamp de kruidige mengeling fijn en voeg ze toe aan de warme olie. Vermijd dat de kruiden bakken in de olie, want ze moeten in de eerste plaats hun aroma’s vrijgeven. Laat de olie zo lang mogelijk smaken opnemen.