
Jeroen gebruikt soepvlees dat gegaard is in groentebouillon en maakt er een soort stoofvlees van met een lekkere preipuree.
Ingrediƫnten
- 800 g aardappel
- zout
- 600 g soepvlees
- boter
- 1 ajuin
- 1 eetlepel perensiroop
- 2 eetlepel mosterd
- 2 dl tafelbier
- 3 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 1 kruidnagel
- peper
- 3 stronken prei
- een scheutje melk
- 1 eierdooier
- nootmuskaat
Benodigdheden
- Een puree
Bereiding
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.
Smelt een klont boter in een hoge pan.
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof in de boter. Doe er het soepvlees bij.
Voeg er de perenstroop, de mosterd en het tafelbier aan toe. Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Laat op een zacht vuur inkoken.
Smelt een klont boter in een tweede pan.
Spoel de prei en snijd de stronken in stukken. Bak ze in de boter en kruid met peper en zout.
Doe er een scheutje water bij en laat onder een deksel garen op een zacht vuur (braiseren). Haal het deksel van de pan als de prei gaar is en laat het vocht verdampen. De prei moet even bakken.
Plet de gekookte aardappelen met een klontje boter, een scheutje melk en een eierdooier tot puree. Kruid met zout en nootmuskaat.
Serveer het draadjesvlees met puree en gebraiseerde prei.