Zalmgebraadje met bimi en geplette aardappel
Zalmgebraadje met bimi en geplette aardappel
Zalmgebraadje met bimi en geplette aardappel
Zalmgebraadje met bimi en geplette aardappel
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Sjalotten
1
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Zalm
800 g
Eiwitten
2
Bimi
400 g
Graanmosterd
2 tl
Citroenen
0,5
Peper
Paneermeel
50 g
Boter
1 klont
Zure room
3 el
Benodigdheden
Blender, een cutter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes krulpeterselie
3
Snijd de sjalot en de peterselie heel fijn. Zet vervolgens even aan de kant.
800 g zalm
4
Snijd een viertal plakjes van de zalm. Snijd de rest van de zalm vervolgens in grove stukken.
2 eiwitten
5
Doe de grove stukken in de beker van de blender met de eiwitten en maal ze een eerste keer fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
400 g Bimi
6
Kook de bimi gaar in het gezouten water met de aardappelen.
2 tl graanmosterd, 0,5 citroenen, zout, peper, 50 g paneermeel
7
Voeg er de graanmosterd, het citroensap, zout, peper en het paneermeel aan toe. Maal nogmaals fijn in de cutter.
8
Meng gemalen zalm in een ruime kom met de fijngesneden sjalot en ongeveer de helft van de fijngehakte peterselie. Voeg er nog de mosterd, zout en peper aan toe.
1 klont boter
9
Neem een plakje zalm, schep er wat van de fijngehakte zalm in en rol toe. Bak de rolletjes in de pan met hete vetstof.
10
Giet de aardappelen en bimi af wanneer ze gaar zijn. Haal de bimi uit de kookpot en houd even aan de kant.
11
Gaar de vis ongeveer 10 minuten verder in de oven.
3 el Zure room, zout
12
Plet de aardappelen kort en meng er de zure room, zout en de rest van de fijngehakte peterselie onder.
13
Serveer de geplette aardappel met het zalmgebraadje en de bimi.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes krulpeterselie
3
Snijd de sjalot en de peterselie heel fijn. Zet vervolgens even aan de kant.
800 g zalm
4
Snijd een viertal plakjes van de zalm. Snijd de rest van de zalm vervolgens in grove stukken.
2 eiwitten
5
Doe de grove stukken in de beker van de blender met de eiwitten en maal ze een eerste keer fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
400 g Bimi
6
Kook de bimi gaar in het gezouten water met de aardappelen.
2 tl graanmosterd, 0,5 citroenen, zout, peper, 50 g paneermeel
7
Voeg er de graanmosterd, het citroensap, zout, peper en het paneermeel aan toe. Maal nogmaals fijn in de cutter.
8
Meng gemalen zalm in een ruime kom met de fijngesneden sjalot en ongeveer de helft van de fijngehakte peterselie. Voeg er nog de mosterd, zout en peper aan toe.
1 klont boter
9
Neem een plakje zalm, schep er wat van de fijngehakte zalm in en rol toe. Bak de rolletjes in de pan met hete vetstof.
10
Giet de aardappelen en bimi af wanneer ze gaar zijn. Haal de bimi uit de kookpot en houd even aan de kant.
11
Gaar de vis ongeveer 10 minuten verder in de oven.
3 el Zure room, zout
12
Plet de aardappelen kort en meng er de zure room, zout en de rest van de fijngehakte peterselie onder.
13
Serveer de geplette aardappel met het zalmgebraadje en de bimi.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout
Sjalotten
1
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Zalm
800 g
Eiwitten
2
Bimi
400 g
Graanmosterd
2 tl
Citroenen
0,5
Peper
Paneermeel
50 g
Boter
1 klont
Zure room
3 el
Zalmgebraadje met bimi en geplette aardappel
Een zalmgebraad klinkt eerder vreemd, maar is ontzettend lekker en eenvoudig. Laat je verrassen door fijngehakte zalm met verse peterselie verpakt in een sneetje zalm. Met bimi en geplette aardappel heb je al snel een heerlijke doordeweekse maaltijd bereid.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pot met gezouten water.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes krulpeterselie
3
Snijd de sjalot en de peterselie heel fijn. Zet vervolgens even aan de kant.
800 g zalm
4
Snijd een viertal plakjes van de zalm. Snijd de rest van de zalm vervolgens in grove stukken.
2 eiwitten
5
Doe de grove stukken in de beker van de blender met de eiwitten en maal ze een eerste keer fijn.
400 g Bimi
6
Kook de bimi gaar in het gezouten water met de aardappelen.
2 tl graanmosterd, 0,5 citroenen, zout, peper, 50 g paneermeel
7
Voeg er de graanmosterd, het citroensap, zout, peper en het paneermeel aan toe. Maal nogmaals fijn in de cutter.
8
Meng gemalen zalm in een ruime kom met de fijngesneden sjalot en ongeveer de helft van de fijngehakte peterselie. Voeg er nog de mosterd, zout en peper aan toe.
1 klont boter
9
Neem een plakje zalm, schep er wat van de fijngehakte zalm in en rol toe. Bak de rolletjes in de pan met hete vetstof.
10
Giet de aardappelen en bimi af wanneer ze gaar zijn. Haal de bimi uit de kookpot en houd even aan de kant.
11
Gaar de vis ongeveer 10 minuten verder in de oven.
3 el Zure room, zout
12
Plet de aardappelen kort en meng er de zure room, zout en de rest van de fijngehakte peterselie onder.
13
Serveer de geplette aardappel met het zalmgebraadje en de bimi.