Simpele sushi maki
Simpele sushi maki
Simpele sushi maki
Simpele sushi maki
Ingrediënten
4 personen
Sushirijst
500 g
Zalmfilets
200 g
Komkommers
0,5
Sushiazijn
8 el
Norivellen
4
Zout
Wasabi
Sojasaus
Gember
Benodigdheden
Een sushimatje, een haardroger of een japanse waaier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De sushi
500 g sushirijst, 200 g zalmfilets, 0,5 komkommers, 8 el Sushiazijn, 4 norivellen, zout, wasabi, sojasaus, gember
1
Spoel de sushirijst tot het water helemaal helder blijft. Reken op meerdere spoelbeurten.
2
Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).
3
Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.
4
Verwarm de sushiazijn met het zout in een steelpannetje.
5
Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er het azijnmengsel over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht of een waaier.
TIPIn Japan wordt een grote houten schaal gebruikt om de rijst te mengen met de sushiazijn, maar een grote ovenschaal is natuurlijk ook goed.
6
Snijd de komkommer zonder de zaadjes eerst in dunne plakken en dan in fijne repen.
7
Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis ook in fijne repen.
8
Leg een sushimatje met de doffe kant naar boven en leg er een norivel op.
9
Schep rijst op het norivel en duw voorzichtig plat met natte vingers. Blijf op 2 cm van de boven- en de onderrand.
10
Leg in de breedte reepjes zalm en komkommer in het midden van de rijst.
11
Rol het norivel met vulling op met behulp van het sushimatje.
12
Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi. Duw goed aan met behulp van het matje.
13
Snijd de buitenste randen weg en snijd de rol in repen van 2 cm.
14
Serveer de sushi met wasabi, sojasaus en opgelegde gember.
TIPDe gember dient om je mond te reinigen tussen twee sushi’s.
De sushi
500 g sushirijst, 200 g zalmfilets, 0,5 komkommers, 8 el Sushiazijn, 4 norivellen, zout, wasabi, sojasaus, gember
1
Spoel de sushirijst tot het water helemaal helder blijft. Reken op meerdere spoelbeurten.
2
Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).
3
Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.
4
Verwarm de sushiazijn met het zout in een steelpannetje.
5
Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er het azijnmengsel over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht of een waaier.
TIPIn Japan wordt een grote houten schaal gebruikt om de rijst te mengen met de sushiazijn, maar een grote ovenschaal is natuurlijk ook goed.
6
Snijd de komkommer zonder de zaadjes eerst in dunne plakken en dan in fijne repen.
7
Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis ook in fijne repen.
8
Leg een sushimatje met de doffe kant naar boven en leg er een norivel op.
9
Schep rijst op het norivel en duw voorzichtig plat met natte vingers. Blijf op 2 cm van de boven- en de onderrand.
10
Leg in de breedte reepjes zalm en komkommer in het midden van de rijst.
11
Rol het norivel met vulling op met behulp van het sushimatje.
12
Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi. Duw goed aan met behulp van het matje.
13
Snijd de buitenste randen weg en snijd de rol in repen van 2 cm.
14
Serveer de sushi met wasabi, sojasaus en opgelegde gember.
TIPDe gember dient om je mond te reinigen tussen twee sushi’s.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Sushirijst
500 g
Zalmfilets
200 g
Komkommers
0,5
Sushiazijn
8 el
Norivellen
4
Zout
Wasabi
Sojasaus
Gember
Simpele sushi maki
Jeroen heeft een enorme bewondering voor de Japanse keuken. Hij toont je hoe je heel eenvoudige sushi maki maakt met zalm en komkommer. De basis is speciale sushirijst die heel veel zetmeel bevat en moet gespoeld worden tot het water helder is. Anders loop je het risico dat hij na het koken slijmerig is. De gekookte en afgekoelde rijst wordt gemengd met speciale sushiazijn waardoor hij mooi gaat glanzen en de typische smaak krijgt.Instructies
De sushi
500 g sushirijst, 200 g zalmfilets, 0,5 komkommers, 8 el Sushiazijn, 4 norivellen, zout, wasabi, sojasaus, gember
1
Spoel de sushirijst tot het water helemaal helder blijft. Reken op meerdere spoelbeurten.
2
Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).
3
Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.
4
Verwarm de sushiazijn met het zout in een steelpannetje.
5
Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er het azijnmengsel over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht of een waaier.
TIPIn Japan wordt een grote houten schaal gebruikt om de rijst te mengen met de sushiazijn, maar een grote ovenschaal is natuurlijk ook goed.
6
Snijd de komkommer zonder de zaadjes eerst in dunne plakken en dan in fijne repen.
7
Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis ook in fijne repen.
8
Leg een sushimatje met de doffe kant naar boven en leg er een norivel op.
9
Schep rijst op het norivel en duw voorzichtig plat met natte vingers. Blijf op 2 cm van de boven- en de onderrand.
10
Leg in de breedte reepjes zalm en komkommer in het midden van de rijst.
11
Rol het norivel met vulling op met behulp van het sushimatje.
12
Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi. Duw goed aan met behulp van het matje.
13
Snijd de buitenste randen weg en snijd de rol in repen van 2 cm.
14
Serveer de sushi met wasabi, sojasaus en opgelegde gember.
TIPDe gember dient om je mond te reinigen tussen twee sushi’s.