dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Mexicaans gevulde courgettes (thumbnail)Mexicaans gevulde courgettes

Mexicaans gevulde courgettes

50m
18
93%
2.3K
Recepten

Mexicaans gevulde courgettes

Gegrilde courgettes met een lekker vegetarische Mexicaanse vulling van bonen, maïs, rode rijst en paprika's. Voor de durvers onder ons kan je het gerecht nog afwerken met wat jalapeñopepers en wat extra pittige kruiding.
Mexicaans gevulde courgettes (thumbnail)Mexicaans gevulde courgettes

Mexicaans gevulde courgettes

50m
18
93%
2.3K
Recepten

Mexicaans gevulde courgettes

Gegrilde courgettes met een lekker vegetarische Mexicaanse vulling van bonen, maïs, rode rijst en paprika's. Voor de durvers onder ons kan je het gerecht nog afwerken met wat jalapeñopepers en wat extra pittige kruiding.
Totale tijd50m
Ingrediënten18
Beoordeling93%
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Rode rijst
200 g
Water
0,4 l
Courgettes
2
Olijfolie
2 scheutjes
Ajuin
1
Look
1 teentje
Gele paprika
1
Rode puntpaprika's
2
Maïs
1 blikje
Rode bonen
1 blikje
Kerstomaten
1 bakje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Cheddar
100 g
Zure room
4 el
Jalapenopepers
2 el
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g rode rijst, 0,4 l Water
1
Spoel de rode rijst in water en breng hem vervolgens aan de kook in een dubbele hoeveelheid water en een snuif zout. Laat de rijst 40 minuten rustig garen.
2 courgettes, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de courgettes in de lengte in twee en hol ze uit met een lepel. Houd het vruchtvlees even apart. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Grill de courgettes op de platte kant in de hete grillpan.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 1 teentje Look
3
Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de ui in sliertjes en stoof ze aan in de olie. Voeg er ook de geplette look aan toe.
1 gele paprika, 2 rode puntpaprika's
4
Snijd de gele paprika in blokjes en voeg hem toe aan de ui en de look. Vervolgens snijd je de puntpaprika’s en het vruchtvlees van de courgettes fijn. Ook dit mag mee in de pan bij de andere groenten en voeg beide toe aan de ui en de paprika.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen, 1 bakje kerstomaten, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje oregano
5
Voeg er de maïs en de rode bonen aan toe en kruid het geheel met peper, zout, komijn, gerookte paprika en wat oregano. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe. Laat het geheel even stoven.
100 g Cheddar
6
Voeg de gare rijst eraan toe en meng alles goed onder elkaar. Schep de vulling in de uitgeholde courgettes en strooi de gemalen cheddar erover. Schik de courgettes op een ovenplaat en schuif de plaat 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de courgettes gaar zijn.
4 el Zure room, 2 el jalapenopepers, koriander
7
Werk de courgettes af met wat zure room, wat schijfjes jalapeño en enkele pluksels koriander.
1
Spoel de rode rijst in water en breng hem vervolgens aan de kook in een dubbele hoeveelheid water en een snuif zout. Laat de rijst 40 minuten rustig garen.
2
Snijd de courgettes in de lengte in twee en hol ze uit met een lepel. Houd het vruchtvlees even apart. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Grill de courgettes op de platte kant in de hete grillpan.

Instructies

200 g rode rijst, 0,4 l Water
1
Spoel de rode rijst in water en breng hem vervolgens aan de kook in een dubbele hoeveelheid water en een snuif zout. Laat de rijst 40 minuten rustig garen.
2 courgettes, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de courgettes in de lengte in twee en hol ze uit met een lepel. Houd het vruchtvlees even apart. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Grill de courgettes op de platte kant in de hete grillpan.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 1 teentje Look
3
Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de ui in sliertjes en stoof ze aan in de olie. Voeg er ook de geplette look aan toe.
1 gele paprika, 2 rode puntpaprika's
4
Snijd de gele paprika in blokjes en voeg hem toe aan de ui en de look. Vervolgens snijd je de puntpaprika’s en het vruchtvlees van de courgettes fijn. Ook dit mag mee in de pan bij de andere groenten en voeg beide toe aan de ui en de paprika.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen, 1 bakje kerstomaten, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje oregano
5
Voeg er de maïs en de rode bonen aan toe en kruid het geheel met peper, zout, komijn, gerookte paprika en wat oregano. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe. Laat het geheel even stoven.
100 g Cheddar
6
Voeg de gare rijst eraan toe en meng alles goed onder elkaar. Schep de vulling in de uitgeholde courgettes en strooi de gemalen cheddar erover. Schik de courgettes op een ovenplaat en schuif de plaat 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de courgettes gaar zijn.
4 el Zure room, 2 el jalapenopepers, koriander
7
Werk de courgettes af met wat zure room, wat schijfjes jalapeño en enkele pluksels koriander.
1
Spoel de rode rijst in water en breng hem vervolgens aan de kook in een dubbele hoeveelheid water en een snuif zout. Laat de rijst 40 minuten rustig garen.
2
Snijd de courgettes in de lengte in twee en hol ze uit met een lepel. Houd het vruchtvlees even apart. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Grill de courgettes op de platte kant in de hete grillpan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Mexicaans gevulde courgettes (thumbnail)Mexicaans gevulde courgettes
4 personen
50m
Ingrediënten
Rode rijst
200 g
Water
0,4 l
Courgettes
2
Olijfolie
2 scheutjes
Ajuin
1
Look
1 teentje
Gele paprika
1
Rode puntpaprika's
2
Maïs
1 blikje
Rode bonen
1 blikje
Kerstomaten
1 bakje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Cheddar
100 g
Zure room
4 el
Jalapenopepers
2 el
Koriander

Mexicaans gevulde courgettes

Gegrilde courgettes met een lekker vegetarische Mexicaanse vulling van bonen, maïs, rode rijst en paprika's. Voor de durvers onder ons kan je het gerecht nog afwerken met wat jalapeñopepers en wat extra pittige kruiding.
Instructies
200 g rode rijst, 0,4 l Water
1
Spoel de rode rijst in water en breng hem vervolgens aan de kook in een dubbele hoeveelheid water en een snuif zout. Laat de rijst 40 minuten rustig garen.
2 courgettes, 1 scheutje olijfolie
2
Snijd de courgettes in de lengte in twee en hol ze uit met een lepel. Houd het vruchtvlees even apart. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Grill de courgettes op de platte kant in de hete grillpan.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 1 teentje Look
3
Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een grote pan. Snijd de ui in sliertjes en stoof ze aan in de olie. Voeg er ook de geplette look aan toe.
1 gele paprika, 2 rode puntpaprika's
4
Snijd de gele paprika in blokjes en voeg hem toe aan de ui en de look. Vervolgens snijd je de puntpaprika’s en het vruchtvlees van de courgettes fijn. Ook dit mag mee in de pan bij de andere groenten en voeg beide toe aan de ui en de paprika.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen, 1 bakje kerstomaten, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje oregano
5
Voeg er de maïs en de rode bonen aan toe en kruid het geheel met peper, zout, komijn, gerookte paprika en wat oregano. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe. Laat het geheel even stoven.
100 g Cheddar
6
Voeg de gare rijst eraan toe en meng alles goed onder elkaar. Schep de vulling in de uitgeholde courgettes en strooi de gemalen cheddar erover. Schik de courgettes op een ovenplaat en schuif de plaat 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de courgettes gaar zijn.
4 el Zure room, 2 el jalapenopepers, koriander
7
Werk de courgettes af met wat zure room, wat schijfjes jalapeño en enkele pluksels koriander.