Sesamsaus
Sesamsaus
Het is altijd extra leuk als je bij een etentje je eigen sausjes kan serveren. Zo hoef je vooraf geen uren in de keuken te staan, en kan je toch trots zijn op je persoonlijke bijdrage.
Sesamsaus
Sesamsaus
Het is altijd extra leuk als je bij een etentje je eigen sausjes kan serveren. Zo hoef je vooraf geen uren in de keuken te staan, en kan je toch trots zijn op je persoonlijke bijdrage.
Ingrediënten
4 personen
Gember
0,5 knol
Look
2 teentjes
Citroengras
1 stengel
Sojasaus
4 el
Zoetzure chilisaus
2 el
Suiker
1 el
Sesamolie
3 el
Sambal
1 tl
Benodigdheden
Staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Sesamsaus
0,5 knol gember, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 el sojasaus, 2 el zoetzure chilisaus, 1 el suiker, 3 el sesamolie, 1 tl sambal
1
Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.
2
Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.
3
Doe alles in een mengbeker.
4
Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).
5
Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.
6
Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.
7
Schenk de saus in een serveerschaaltje.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Sesamsaus
0,5 knol gember, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 el sojasaus, 2 el zoetzure chilisaus, 1 el suiker, 3 el sesamolie, 1 tl sambal
1
Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.
2
Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.
3
Doe alles in een mengbeker.
4
Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).
5
Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.
6
Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.
7
Schenk de saus in een serveerschaaltje.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
10m
Ingrediënten
Gember
0,5 knol
Look
2 teentjes
Citroengras
1 stengel
Sojasaus
4 el
Zoetzure chilisaus
2 el
Suiker
1 el
Sesamolie
3 el
Sambal
1 tl
Sesamsaus
Het is altijd extra leuk als je bij een etentje je eigen sausjes kan serveren. Zo hoef je vooraf geen uren in de keuken te staan, en kan je toch trots zijn op je persoonlijke bijdrage.Instructies
Sesamsaus
0,5 knol gember, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 el sojasaus, 2 el zoetzure chilisaus, 1 el suiker, 3 el sesamolie, 1 tl sambal
1
Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.
2
Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.
3
Doe alles in een mengbeker.
4
Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).
5
Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.
6
Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.
7
Schenk de saus in een serveerschaaltje.