dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sesamsaus (thumbnail)Sesamsaus

Sesamsaus

10m
8
-
2.2K
Recepten

Sesamsaus

Het is altijd extra leuk als je bij een etentje je eigen sausjes kan serveren. Zo hoef je vooraf geen uren in de keuken te staan, en kan je toch trots zijn op je persoonlijke bijdrage.
Sesamsaus (thumbnail)Sesamsaus

Sesamsaus

10m
8
-
2.2K
Recepten

Sesamsaus

Het is altijd extra leuk als je bij een etentje je eigen sausjes kan serveren. Zo hoef je vooraf geen uren in de keuken te staan, en kan je toch trots zijn op je persoonlijke bijdrage.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd10m
Ingrediënten8
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Gember
0,5 knol
Look
2 teentjes
Citroengras
1 stengel
Sojasaus
4 el
Zoetzure chilisaus
2 el
Suiker
1 el
Sesamolie
3 el
Sambal
1 tl

Benodigdheden

Staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Sesamsaus

0,5 knol gember, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 el sojasaus, 2 el zoetzure chilisaus, 1 el suiker, 3 el sesamolie, 1 tl sambal
1
Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.
2
Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.
3
Doe alles in een mengbeker.
4
Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).
5
Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.
6
Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.
7
Schenk de saus in een serveerschaaltje.
1
Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.
2
Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Sesamsaus

0,5 knol gember, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 el sojasaus, 2 el zoetzure chilisaus, 1 el suiker, 3 el sesamolie, 1 tl sambal
1
Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.
2
Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.
3
Doe alles in een mengbeker.
4
Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).
5
Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.
6
Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.
7
Schenk de saus in een serveerschaaltje.
1
Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.
2
Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sesamsaus (thumbnail)Sesamsaus
4 personen
10m
Ingrediënten
Gember
0,5 knol
Look
2 teentjes
Citroengras
1 stengel
Sojasaus
4 el
Zoetzure chilisaus
2 el
Suiker
1 el
Sesamolie
3 el
Sambal
1 tl

Sesamsaus

Het is altijd extra leuk als je bij een etentje je eigen sausjes kan serveren. Zo hoef je vooraf geen uren in de keuken te staan, en kan je toch trots zijn op je persoonlijke bijdrage.
Instructies

Sesamsaus

0,5 knol gember, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 el sojasaus, 2 el zoetzure chilisaus, 1 el suiker, 3 el sesamolie, 1 tl sambal
1
Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.
2
Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.
3
Doe alles in een mengbeker.
4
Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).
5
Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.
6
Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.
7
Schenk de saus in een serveerschaaltje.