Instructies

4 personen

Sesamsaus

0,5 knol gember, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 el sojasaus, 2 el zoetzure chilisaus, 1 el suiker, 3 el sesamolie, 1 tl sambal
1

Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
2

Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.

3

Doe alles in een mengbeker.

4

Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).

5

Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.

6

Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.

7

Schenk de saus in een serveerschaaltje.