Instructies

4 personen

Sesamsaus

0,5 knol gember, 2 teentjes Look, 1 stengel Citroengras, 4 el sojasaus, 2 el zoetzure chilisaus, 1 el suiker, 3 el sesamolie, 1 tl sambal
1

Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.

2

Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.

3

Doe alles in een mengbeker.

4

Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).

5

Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.

6

Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.

7

Schenk de saus in een serveerschaaltje.