Schelvis met panade van gekonfijte paprika en parmezaan, mesclun en gebakken aardappel

Dit is visdag op zijn best met een prachtig stukje schelvis uit de oven bedekt met een laag gekonfijte paprika, panko en parmezaan. Jeroen serveert er een simpele salade met jonge sla en knapperig gebakken aardappelen bij.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 3 teentje knoflook
  • 3 takje rozemarijn
  • 800 g vastkookaardappel
  • 600 g schelvis
  • 75 g parmezaanschilfers
  • 75 g panko
  • enkele takjes oregano
  • een snuifje grof zout
  • een snuifje peper
  • een snuifje piment d'espelette
  • een scheutje witte wijn
  • 1 eierdooier
  • een scheutje witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 dl arachideolie
  • boter
  • 150 g mesclun
  • enkele takjes dragon
  • 0.5 bussel bieslook

Benodigdheden

  • staafmixer

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

Schil de paprika, snijd in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Pel de look en leg de teentjes, samen met de rozemarijn, bij de paprika.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal 35 minuten in de oven.

Spoel de aardappelen, snijd in stukken en kook gaar in gezouten water.

Haal de paprika uit de oven. Haal vervolgens de look ertussen uit en hou even apart. Verwijder ook de rozemarijn en schep de paprika uit de ovenschaal.

Gebruik wat van de olie van de paprika om een grote schaal, die zal dienen voor de vis, in te vetten. Leg het stuk vis vervolgens in de schaal.

tip Plooi het einde van de vis om. Zo voorkom je dat dat deel van de vis te gaar wordt.

Snijd de paprika fijn en rasp de parmezaan erbij. Voeg ook de panko en de kruiden toe.

Voeg vervolgens de resterende olie van de paprika bij de panade en meng alles goed onder elkaar. Schep dan de panade op de vis.

Sprenkel een scheutje witte wijn rond de vis en schuif de schaal 15 minuten in de oven.

Doe de dooier met een scheutje witte wijnazijn en een koffielepel mosterd in een maatbeker en mix het tot een geheel. Schep nadien de gekonfijte look erbij. Voeg de arachideolie al mixend toe, gevolgd door een scheutje water. Kruid met peper en zout.

Laat een scheut olie heet worden in een grote pan en voeg er een klont boter aan toe. Snijd de aardappelen in stukken en bak ze krokant in de pan. Voeg er een takje rozemarijn en een teentje look aan toe.  Laat ze meebakken.

Was de mesclun en laat hem even uitlekken. Doe de sla in een kom. Snijd vervolgens de dragon grof en voeg toe. Snipper de bieslook in stukjes en voeg ook toe.

Laat de aardappelen even uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuifje zout over. Schep de gebakken aardappelen in een kom.

Lepel wat vinaigrette salé over de mesclun en haal de vis uit de oven. Serveer de vis met de gebakken aardappelen en de mesclun.

Schelvis met panade van gekonfijte paprika en parmezaan, mesclun en gebakken aardappel