Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta
Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta
Champignons smaken deze tijd van het jaar niet alleen goed met een stukje wild. In dit romige pastagerecht paren we dooierzwammen (girolles of cantharellen) met filet van schartong. Heerlijk!
Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta
Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta
Champignons smaken deze tijd van het jaar niet alleen goed met een stukje wild. In dit romige pastagerecht paren we dooierzwammen (girolles of cantharellen) met filet van schartong. Heerlijk!
Ingrediënten
4 personen
Dooierzwammen
200 g
Boter
Peper
Zout
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
Laurier
Witte wijn
1 scheutje
Pasta
400 g
Schartongen
2
Kruidenkaas
200 g
Citroen
1
Bieslook
0,5 bosjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g dooierzwammen
1
Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
peper, zout
3
Bak de paddenstoelen in de boter. Kruid met peper en zout.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen.
tijm, laurier
5
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe.
1 scheutje witte wijn
6
Blus de dooierzwammen met witte wijn en laat helemaal droogkoken.
400 g pasta
7
Kook de pasta gaar in gezouten water.
boter
8
Smelt een klontje boter in een pan.
2 schartongen, peper, zout
9
Kruid de schartongfilets op de velkant met peper en zout. Bak ze op de viskant in de boter. Draai de filets net voor het serveren nog even om, dan zijn ze perfect gebakken.
200 g kruidenkaas, peper, zout
10
Meng de kruidenkaas onder de paddenstoelen. Breng verder op smaak met peper en zout.
11
Giet de pasta af en laat even afkoelen.
1 citroen, 0,5 bosjes Bieslook
12
Serveer de pasta met de schartong en een flinke schep champignonsaus. Werk af met snippers bieslook en een partje citroen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!200 g dooierzwammen
1
Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
peper, zout
3
Bak de paddenstoelen in de boter. Kruid met peper en zout.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen.
tijm, laurier
5
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe.
1 scheutje witte wijn
6
Blus de dooierzwammen met witte wijn en laat helemaal droogkoken.
400 g pasta
7
Kook de pasta gaar in gezouten water.
boter
8
Smelt een klontje boter in een pan.
2 schartongen, peper, zout
9
Kruid de schartongfilets op de velkant met peper en zout. Bak ze op de viskant in de boter. Draai de filets net voor het serveren nog even om, dan zijn ze perfect gebakken.
200 g kruidenkaas, peper, zout
10
Meng de kruidenkaas onder de paddenstoelen. Breng verder op smaak met peper en zout.
11
Giet de pasta af en laat even afkoelen.
1 citroen, 0,5 bosjes Bieslook
12
Serveer de pasta met de schartong en een flinke schep champignonsaus. Werk af met snippers bieslook en een partje citroen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Dooierzwammen
200 g
Boter
Peper
Zout
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
Laurier
Witte wijn
1 scheutje
Pasta
400 g
Schartongen
2
Kruidenkaas
200 g
Citroen
1
Bieslook
0,5 bosjes
Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta
Champignons smaken deze tijd van het jaar niet alleen goed met een stukje wild. In dit romige pastagerecht paren we dooierzwammen (girolles of cantharellen) met filet van schartong. Heerlijk!Instructies
200 g dooierzwammen
1
Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
peper, zout
3
Bak de paddenstoelen in de boter. Kruid met peper en zout.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
4
Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen.
tijm, laurier
5
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe.
1 scheutje witte wijn
6
Blus de dooierzwammen met witte wijn en laat helemaal droogkoken.
400 g pasta
7
Kook de pasta gaar in gezouten water.
boter
8
Smelt een klontje boter in een pan.
2 schartongen, peper, zout
9
Kruid de schartongfilets op de velkant met peper en zout. Bak ze op de viskant in de boter. Draai de filets net voor het serveren nog even om, dan zijn ze perfect gebakken.
200 g kruidenkaas, peper, zout
10
Meng de kruidenkaas onder de paddenstoelen. Breng verder op smaak met peper en zout.
11
Giet de pasta af en laat even afkoelen.
1 citroen, 0,5 bosjes Bieslook
12
Serveer de pasta met de schartong en een flinke schep champignonsaus. Werk af met snippers bieslook en een partje citroen.