Scampiballetjes in oosterse bouillon
Scampiballetjes in oosterse bouillon
Scampiballetjes in oosterse bouillon
Scampiballetjes in oosterse bouillon
Ingrediënten
4 personen
Scampi
600 g
Visfumet
2 l
Sojasaus
0,1 l
Oestersaus
0,1 l
Sesamolie
5 el
Shiitake
100 g
Look
3 teentjes
Sjalotten
1
Gember
100 g
Rode chilipeper
1
Rode puntpaprika
1
Selderstengels
3
Venkels
0,5
Citroenensap
0,5
Vissaus
1 el
Paneermeel
3 el
Limoensap
1
Lente-uien
4
Koriander
Benodigdheden
Hakmolen, hakmolen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g scampi, 2 l visfumet, 0,1 l sojasaus, 0,1 l oestersaus, 4 el sesamolie, 100 g shiitake
1
Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Breng de visfumet zachtjes aan de kook en voeg er de sojasaus, de oestersaus, de sesamolie en de shiitakes aan toe.
3 teentjes Look, 1 Sjalotten, 80 g gember, 1 rode chilipeper
2
Pel de look en de sjalot en schil de gember. Snijd vervolgens de gember en de sjalot in fijne reepjes. Snijd de look in plakjes. Voeg ze toe aan de bouillon. Snijd ¾ van de chilipeper overlangs en haal de zaadlijsten eruit. Snijd daarna de peper fijn en voeg toe.
1 rode puntpaprika
3
Haal de zaadjes uit de puntpaprika, snijd de groente in reepjes en voeg toe aan de bouillon.
3 selderstengels, 0,5 venkels
4
Spoel de selder onder koud water. Snijd de selder en de venkel in fijne reepjes. Voeg toe aan de bouillon en laat het geheel zachtjes koken.
20 g gember
5
Snijd de schoongemaakte scampi's grof, doe ze in de hakmolen en maal ze kort fijn. Schil de gember en rasp hem bij de gemalen scampi’s. Snijd ook de rest van de chilipeper fijn en voeg toe. Laat de hakmolen nog even draaien.
0,5 citroenen, 1 el sesamolie, 1 el Vissaus, 3 el paneermeel
6
Pers het sap van een halve citroen bij de scampi’s. Doe er vervolgens de sesamolie, de vissaus en het paneermeel aan toe. Maal alles fijn.
7
Rol balletjes van de fijngemalen scampi’s.
TIPDoe een scheutje olijfolie in je handen. Zo kan je gemakkelijker balletjes rollen.
8
Doe de balletjes voorzichtig bij de hete bouillon en laat ze kort garen. De balletjes komen bovendrijven wanneer ze gaar zijn.
1 limoen, 4 lente-uien, koriander
9
Breng de bouillon op smaak met wat extra vissaus en limoensap. Snijd de lente-ui in grove stukken en laat ze nog even kort meekoken. Serveer de bouillon met wat koriander.
1
Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Breng de visfumet zachtjes aan de kook en voeg er de sojasaus, de oestersaus, de sesamolie en de shiitakes aan toe.
2
Pel de look en de sjalot en schil de gember. Snijd vervolgens de gember en de sjalot in fijne reepjes. Snijd de look in plakjes. Voeg ze toe aan de bouillon. Snijd ¾ van de chilipeper overlangs en haal de zaadlijsten eruit. Snijd daarna de peper fijn en voeg toe.
600 g scampi, 2 l visfumet, 0,1 l sojasaus, 0,1 l oestersaus, 4 el sesamolie, 100 g shiitake
1
Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Breng de visfumet zachtjes aan de kook en voeg er de sojasaus, de oestersaus, de sesamolie en de shiitakes aan toe.
3 teentjes Look, 1 Sjalotten, 80 g gember, 1 rode chilipeper
2
Pel de look en de sjalot en schil de gember. Snijd vervolgens de gember en de sjalot in fijne reepjes. Snijd de look in plakjes. Voeg ze toe aan de bouillon. Snijd ¾ van de chilipeper overlangs en haal de zaadlijsten eruit. Snijd daarna de peper fijn en voeg toe.
1 rode puntpaprika
3
Haal de zaadjes uit de puntpaprika, snijd de groente in reepjes en voeg toe aan de bouillon.
3 selderstengels, 0,5 venkels
4
Spoel de selder onder koud water. Snijd de selder en de venkel in fijne reepjes. Voeg toe aan de bouillon en laat het geheel zachtjes koken.
20 g gember
5
Snijd de schoongemaakte scampi's grof, doe ze in de hakmolen en maal ze kort fijn. Schil de gember en rasp hem bij de gemalen scampi’s. Snijd ook de rest van de chilipeper fijn en voeg toe. Laat de hakmolen nog even draaien.
0,5 citroenen, 1 el sesamolie, 1 el Vissaus, 3 el paneermeel
6
Pers het sap van een halve citroen bij de scampi’s. Doe er vervolgens de sesamolie, de vissaus en het paneermeel aan toe. Maal alles fijn.
7
Rol balletjes van de fijngemalen scampi’s.
TIPDoe een scheutje olijfolie in je handen. Zo kan je gemakkelijker balletjes rollen.
8
Doe de balletjes voorzichtig bij de hete bouillon en laat ze kort garen. De balletjes komen bovendrijven wanneer ze gaar zijn.
1 limoen, 4 lente-uien, koriander
9
Breng de bouillon op smaak met wat extra vissaus en limoensap. Snijd de lente-ui in grove stukken en laat ze nog even kort meekoken. Serveer de bouillon met wat koriander.
1
Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Breng de visfumet zachtjes aan de kook en voeg er de sojasaus, de oestersaus, de sesamolie en de shiitakes aan toe.
2
Pel de look en de sjalot en schil de gember. Snijd vervolgens de gember en de sjalot in fijne reepjes. Snijd de look in plakjes. Voeg ze toe aan de bouillon. Snijd ¾ van de chilipeper overlangs en haal de zaadlijsten eruit. Snijd daarna de peper fijn en voeg toe.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Scampi
600 g
Visfumet
2 l
Sojasaus
0,1 l
Oestersaus
0,1 l
Sesamolie
5 el
Shiitake
100 g
Look
3 teentjes
Sjalotten
1
Gember
100 g
Rode chilipeper
1
Rode puntpaprika
1
Selderstengels
3
Venkels
0,5
Citroenensap
0,5
Vissaus
1 el
Paneermeel
3 el
Limoensap
1
Lente-uien
4
Koriander
Scampiballetjes in oosterse bouillon
Een gezonde oosterse bouillon is een goede manier om de week te starten. Perfect voor jong en oud!Instructies
600 g scampi, 2 l visfumet, 0,1 l sojasaus, 0,1 l oestersaus, 4 el sesamolie, 100 g shiitake
1
Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Breng de visfumet zachtjes aan de kook en voeg er de sojasaus, de oestersaus, de sesamolie en de shiitakes aan toe.
3 teentjes Look, 1 Sjalotten, 80 g gember, 1 rode chilipeper
2
Pel de look en de sjalot en schil de gember. Snijd vervolgens de gember en de sjalot in fijne reepjes. Snijd de look in plakjes. Voeg ze toe aan de bouillon. Snijd ¾ van de chilipeper overlangs en haal de zaadlijsten eruit. Snijd daarna de peper fijn en voeg toe.
1 rode puntpaprika
3
Haal de zaadjes uit de puntpaprika, snijd de groente in reepjes en voeg toe aan de bouillon.
3 selderstengels, 0,5 venkels
4
Spoel de selder onder koud water. Snijd de selder en de venkel in fijne reepjes. Voeg toe aan de bouillon en laat het geheel zachtjes koken.
20 g gember
5
Snijd de schoongemaakte scampi's grof, doe ze in de hakmolen en maal ze kort fijn. Schil de gember en rasp hem bij de gemalen scampi’s. Snijd ook de rest van de chilipeper fijn en voeg toe. Laat de hakmolen nog even draaien.
0,5 citroenen, 1 el sesamolie, 1 el Vissaus, 3 el paneermeel
6
Pers het sap van een halve citroen bij de scampi’s. Doe er vervolgens de sesamolie, de vissaus en het paneermeel aan toe. Maal alles fijn.
7
Rol balletjes van de fijngemalen scampi’s.
TIPDoe een scheutje olijfolie in je handen. Zo kan je gemakkelijker balletjes rollen.
8
Doe de balletjes voorzichtig bij de hete bouillon en laat ze kort garen. De balletjes komen bovendrijven wanneer ze gaar zijn.
1 limoen, 4 lente-uien, koriander
9
Breng de bouillon op smaak met wat extra vissaus en limoensap. Snijd de lente-ui in grove stukken en laat ze nog even kort meekoken. Serveer de bouillon met wat koriander.