
Heel wat mensen hebben couscous al ontdekt als een veelzijdige variant voor aardappelen, rijst of pasta. Voor anderen is dit misschien de kans om het product eens uit te proberen. Jeroen maakt er een salade van met groentjes en verse kruiden (tabouleh), gebakken scampi en een frisse korianderpesto.
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 1 paprika
- 0.5 courgette
- 0.5 venkelknol
- 1 wortel
- munt
- 0.5 bussel koriander
- 1 kaneelstokje
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 liter groentebouillon
- 1 teentje look
- 50 g Parmezaanse kaas
- 60 g koriander
- 100 milliliter olijfolie
- 0.5 citroen
- zout
- peper
- 16 scampi
- olijfolie
- munt
- 0.5 bussel koriander
Benodigdheden
Bereiding
De tabouleh
Maak een klassieke groentebouillon.
Verwarm de groentebouillon en voeg er het kaneelstokje en het komijnpoeder aan toe. Laat dit een half uurtje inwerken, zodat de bouillon kruidiger wordt.
Snij de venkel, courgette en wortel in fijne blokjes. Schil ook de rode paprika en snij deze in heel kleine blokjes (brunoise). Hou de paprika apart.
Neem een ruime schotel en meng de couscous met de rauw gesneden groenten erin (behalve de paprika). Giet wat warme groentebouillon over het mengsel van couscous en groenten en laat het vocht een paar minuten intrekken (wellen).
Roer af en toe om te controleren of de couscous gaar is. Proef en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
Laat de couscous afkoelen en voeg daarna ook de blokjes paprika toe.
Maak een mengsel van de sesamolie, de sojasaus en rijstazijn. (Wees voorzichtig met sesamolie, want dat is zeer aromatisch.) Meng dit onder de couscous.