
Sardines zijn ideaal om te grillen op de barbecue, en bovendien erg budgetvriendelijk. Zet het tuinhek maar al open, want wedden dat je buren toevallig eens langskomen zodra je de gemarineerde visjes op de barbecue gelegd hebt? Zeker met een paar verse lookbroodjes erbij.
Ingrediƫnten
- 3 dl olijfolie
- 2 teentje look
- 2 citroen
- 0.5 bussel bladpeterselie
- 1 snuifje cayennepeper
- 1 snuifje grof zout
- 12 sardine
- 1 ciabatta brood
- 1 bolletje knoflook
- olijfolie
- rozemarijn
- peper
- zout
Benodigdheden
- een vijzel
- een visgrill met scharnier of een barbecuetang
Bereiding
De marinade
De sardines
Voor je aan de slag gaat met de marinade, moeten de verse sardines grondig schoongemaakt worden. Je kan eventueel de hulp inroepen van je visboer maar eigenlijk kan je dat ook makkelijk zelf doen.
Maak de sardines een voor een schoon onder koud stromend water.
Wrijf met een beetje kracht de schubben van het visvel. Wrijf zorgvuldig en tegen de schubben in, dus van de staart richting kop.
Ten slotte moeten ook de ingewanden verwijderd worden. Maak (met een mesje of met je vinger) een insnijding in de buik van de vis en trek de ingewanden eruit. Spoel de buikholte schoon onder de kraan.
Leg de sardines in een schaal en schenk er de marinade over. Dek de schaal af met een vel vershoudfolie.
Laat de visjes 30 tot 40 minuten rusten in de koelkast. Je kan ondertussen de barbecue al aansteken.