Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola
Saltimbocca is een typisch Romeinse bereiding. Jeroen gebruikt heerlijk zacht kalfsvlees, maar geeft er een Belgische toets aan door er kaas en ham van bij ons in te rollen. Daar geeft hij een pasta met lekkere tomatenpesto bij.
Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola
Saltimbocca is een typisch Romeinse bereiding. Jeroen gebruikt heerlijk zacht kalfsvlees, maar geeft er een Belgische toets aan door er kaas en ham van bij ons in te rollen. Daar geeft hij een pasta met lekkere tomatenpesto bij.
Ingrediënten
4 personen
Salie
Rozemarijn
Look
1 teentje
Olijfolie
Kalfsvlees
4
Peper
Zout
Superanoham
4 plakjes
Gouda
4 sneetjes
Pijnboompitten
handvol
Zongedroogde tomaten
200 g
Tomatenpuree
70 g
Cayennepeper
Gedroogde oregano
Pasta
400 g
Boter
Rucola
2 bosjes
Basilicumblaadjes
80 g
Benodigdheden
Blender, hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, huishoudfolie, keukenpapier, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto
Salie, rozemarijn, 1 teentje Look, olijfolie
1
Rits de blaadjes van de salie en de rozemarijn. Pel de knoflook. Doe alles in de hakmolen met een flinke scheut olijfolie en mix.
2
Breng water aan de kook in een kookpot.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Leg een groot stuk huishoudfolie op een snijplank.
4 kalfsvlees
4
Leg de lappen kalfsvlees op de huishoudfolie. Laat ze een klein beetje overlappen.
TIPZijn de lappen kalfsvlees te dik? Leg er een vel bakpapier op en sla ze met een vleeshamer wat platter. Je kunt ook een steelpannetje gebruiken als je geen vleeshamer hebt.
peper, zout
5
Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met een deel van de kruidenmix uit de hakmolen.
4 plakjes Superanoham, 4 sneetjes Gouda
6
Beleg het vlees met de plakken ham en kaas. Zorg dat de drie lagen even groot zijn.
7
Rol het vlees op tot een strakke rol met behulp van de huishoudfolie. Zorg dat er geen plasticfolie tussen het vlees zit. Draai de uiteinden van de folie goed dicht en knoop ze toe.
8
Leg de rol 10 minuten in het water. Houd net tegen het kookpunt aan.
olijfolie, handvol pijnboompitten
9
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
200 g Zongedroogde tomaten, 70 g Tomatenpuree, cayennepeper, gedroogde oregano
10
Laat de zongedroogde tomaten wat uitlekken. Mix ze in de blender. Doe er de pijnboompitten, de rest van de kruidenmix en de tomatenpuree bij. Kruid met zout, cayennepeper en oregano. Mix tot tomatenpesto.
11
Haal de rol vlees uit het water. Leg opzij.
400 g pasta
12
Kook de pasta gaar in het water waarin het vlees gekookt is.
boter
13
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een scheut olijfolie bij.
14
Haal het vlees uit de huishoudfolie. Bak het rondom aan in de olijfolie met boter.
15
Haal het vlees uit de pan en giet het vet weg. Giet de pasta af maar houd een deel van het kookvocht bij.
16
Doe de pasta in de pan waarin het vlees gebakken is. Meng er de tomatenpesto door. Roer er een pollepel kookvocht door. Kruid met een snuif peper.
2 bosjes Rucola
17
Spoel de rucola en laat uitlekken.
80 g basilicumblaadjes
18
Verdeel de basilicumblaadjes en de rucola over de pasta. Giet er een likje olijfolie over. Schep alles voorzichtig door elkaar.
19
Snijd de rollade in plakken.
20
Serveer de pasta met plakjes saltimbocca.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto
Salie, rozemarijn, 1 teentje Look, olijfolie
1
Rits de blaadjes van de salie en de rozemarijn. Pel de knoflook. Doe alles in de hakmolen met een flinke scheut olijfolie en mix.
2
Breng water aan de kook in een kookpot.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Leg een groot stuk huishoudfolie op een snijplank.
4 kalfsvlees
4
Leg de lappen kalfsvlees op de huishoudfolie. Laat ze een klein beetje overlappen.
TIPZijn de lappen kalfsvlees te dik? Leg er een vel bakpapier op en sla ze met een vleeshamer wat platter. Je kunt ook een steelpannetje gebruiken als je geen vleeshamer hebt.
peper, zout
5
Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met een deel van de kruidenmix uit de hakmolen.
4 plakjes Superanoham, 4 sneetjes Gouda
6
Beleg het vlees met de plakken ham en kaas. Zorg dat de drie lagen even groot zijn.
7
Rol het vlees op tot een strakke rol met behulp van de huishoudfolie. Zorg dat er geen plasticfolie tussen het vlees zit. Draai de uiteinden van de folie goed dicht en knoop ze toe.
8
Leg de rol 10 minuten in het water. Houd net tegen het kookpunt aan.
olijfolie, handvol pijnboompitten
9
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
200 g Zongedroogde tomaten, 70 g Tomatenpuree, cayennepeper, gedroogde oregano
10
Laat de zongedroogde tomaten wat uitlekken. Mix ze in de blender. Doe er de pijnboompitten, de rest van de kruidenmix en de tomatenpuree bij. Kruid met zout, cayennepeper en oregano. Mix tot tomatenpesto.
11
Haal de rol vlees uit het water. Leg opzij.
400 g pasta
12
Kook de pasta gaar in het water waarin het vlees gekookt is.
boter
13
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een scheut olijfolie bij.
14
Haal het vlees uit de huishoudfolie. Bak het rondom aan in de olijfolie met boter.
15
Haal het vlees uit de pan en giet het vet weg. Giet de pasta af maar houd een deel van het kookvocht bij.
16
Doe de pasta in de pan waarin het vlees gebakken is. Meng er de tomatenpesto door. Roer er een pollepel kookvocht door. Kruid met een snuif peper.
2 bosjes Rucola
17
Spoel de rucola en laat uitlekken.
80 g basilicumblaadjes
18
Verdeel de basilicumblaadjes en de rucola over de pasta. Giet er een likje olijfolie over. Schep alles voorzichtig door elkaar.
19
Snijd de rollade in plakken.
20
Serveer de pasta met plakjes saltimbocca.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Salie
Rozemarijn
Look
1 teentje
Olijfolie
Kalfsvlees
4
Peper
Zout
Superanoham
4 plakjes
Gouda
4 sneetjes
Pijnboompitten
handvol
Zongedroogde tomaten
200 g
Tomatenpuree
70 g
Cayennepeper
Gedroogde oregano
Pasta
400 g
Boter
Rucola
2 bosjes
Basilicumblaadjes
80 g
Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola
Saltimbocca is een typisch Romeinse bereiding. Jeroen gebruikt heerlijk zacht kalfsvlees, maar geeft er een Belgische toets aan door er kaas en ham van bij ons in te rollen. Daar geeft hij een pasta met lekkere tomatenpesto bij.Instructies
Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto
Salie, rozemarijn, 1 teentje Look, olijfolie
1
Rits de blaadjes van de salie en de rozemarijn. Pel de knoflook. Doe alles in de hakmolen met een flinke scheut olijfolie en mix.
2
Breng water aan de kook in een kookpot.
3
Leg een groot stuk huishoudfolie op een snijplank.
4 kalfsvlees
4
Leg de lappen kalfsvlees op de huishoudfolie. Laat ze een klein beetje overlappen.
TIPZijn de lappen kalfsvlees te dik? Leg er een vel bakpapier op en sla ze met een vleeshamer wat platter. Je kunt ook een steelpannetje gebruiken als je geen vleeshamer hebt.
peper, zout
5
Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met een deel van de kruidenmix uit de hakmolen.
4 plakjes Superanoham, 4 sneetjes Gouda
6
Beleg het vlees met de plakken ham en kaas. Zorg dat de drie lagen even groot zijn.
7
Rol het vlees op tot een strakke rol met behulp van de huishoudfolie. Zorg dat er geen plasticfolie tussen het vlees zit. Draai de uiteinden van de folie goed dicht en knoop ze toe.
8
Leg de rol 10 minuten in het water. Houd net tegen het kookpunt aan.
olijfolie, handvol pijnboompitten
9
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
200 g Zongedroogde tomaten, 70 g Tomatenpuree, cayennepeper, gedroogde oregano
10
Laat de zongedroogde tomaten wat uitlekken. Mix ze in de blender. Doe er de pijnboompitten, de rest van de kruidenmix en de tomatenpuree bij. Kruid met zout, cayennepeper en oregano. Mix tot tomatenpesto.
11
Haal de rol vlees uit het water. Leg opzij.
400 g pasta
12
Kook de pasta gaar in het water waarin het vlees gekookt is.
boter
13
Smelt een klont boter in een pan. Doe er een scheut olijfolie bij.
14
Haal het vlees uit de huishoudfolie. Bak het rondom aan in de olijfolie met boter.
15
Haal het vlees uit de pan en giet het vet weg. Giet de pasta af maar houd een deel van het kookvocht bij.
16
Doe de pasta in de pan waarin het vlees gebakken is. Meng er de tomatenpesto door. Roer er een pollepel kookvocht door. Kruid met een snuif peper.
2 bosjes Rucola
17
Spoel de rucola en laat uitlekken.
80 g basilicumblaadjes
18
Verdeel de basilicumblaadjes en de rucola over de pasta. Giet er een likje olijfolie over. Schep alles voorzichtig door elkaar.
19
Snijd de rollade in plakken.
20
Serveer de pasta met plakjes saltimbocca.