Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes
Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes
Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes
Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes
Ingrediënten
4 personen
Kalfsvleesdunne plakjes
4
Salie
1 takje
Gandaham
8 plakjes
Bloem
2 el
Witte wijn
1 scheutje
Marsala
1 scheutje
Citroensap
1 halve
Boter
100 g
Broccolini
1
Oesterzwammen
400 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Krielaardappelen
500 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g krielaardappelen
1
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
4 kalfsvlees (dunne plakjes), 8 plakjes Gandaham, 1 takje Salie
2
Leg een plakje kalfsvlees op je plank en leg er een plakje ham op, gevolgd door een blaadje salie. Prik de salie en de ham op het kalfsvlees met een tandenstoker. Doe hetzelfde met de andere plakken kalfsvlees.
2 el bloem
3
Wikkel de plakken door de bloem.
4
Bak de gepaneerde kalfslapjes in boter met een scheutje olie.
1 broccolini
5
Leg de broccolini mee in het kookwater van de aardappelen.
6
Haal het vlees uit de pan en hou het even apart.
100 g boter, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje Marsala
7
Voeg de extra boter toe aan de pan en blus met de witte wijn en de marsala.
1 halve citroen (sap)
8
Pers er het citroensap bij.
400 g oesterzwammen
9
Smelt boter in een andere pan. Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de boter.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
10
Plet de look. Snijd de sjalot in repen. Voeg ze allebei toe. Kruid met peper en zout.
11
Giet de aardappelen en de broccolini af en laat ze meebakken met de oesterzwammen.
12
Kruid de saus met peper en zout. Leg de gebakken plakjes kalfsvlees in de saus.
13
Schep de gebakken groenten en aardappelen op een groot bord, strooi er wat fijngesneden salie over en werk af met een likje olijfolie.
14
Haal de tandenstokers uit het vlees en leg een plak op een bord. Lepel de saus over het vlees.
500 g krielaardappelen
1
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
4 kalfsvlees (dunne plakjes), 8 plakjes Gandaham, 1 takje Salie
2
Leg een plakje kalfsvlees op je plank en leg er een plakje ham op, gevolgd door een blaadje salie. Prik de salie en de ham op het kalfsvlees met een tandenstoker. Doe hetzelfde met de andere plakken kalfsvlees.
2 el bloem
3
Wikkel de plakken door de bloem.
4
Bak de gepaneerde kalfslapjes in boter met een scheutje olie.
1 broccolini
5
Leg de broccolini mee in het kookwater van de aardappelen.
6
Haal het vlees uit de pan en hou het even apart.
100 g boter, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje Marsala
7
Voeg de extra boter toe aan de pan en blus met de witte wijn en de marsala.
1 halve citroen (sap)
8
Pers er het citroensap bij.
400 g oesterzwammen
9
Smelt boter in een andere pan. Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de boter.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
10
Plet de look. Snijd de sjalot in repen. Voeg ze allebei toe. Kruid met peper en zout.
11
Giet de aardappelen en de broccolini af en laat ze meebakken met de oesterzwammen.
12
Kruid de saus met peper en zout. Leg de gebakken plakjes kalfsvlees in de saus.
13
Schep de gebakken groenten en aardappelen op een groot bord, strooi er wat fijngesneden salie over en werk af met een likje olijfolie.
14
Haal de tandenstokers uit het vlees en leg een plak op een bord. Lepel de saus over het vlees.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Kalfsvleesdunne plakjes
4
Salie
1 takje
Gandaham
8 plakjes
Bloem
2 el
Witte wijn
1 scheutje
Marsala
1 scheutje
Citroensap
1 halve
Boter
100 g
Broccolini
1
Oesterzwammen
400 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Krielaardappelen
500 g
Saltimbocca alla romana met gebakken krieltjes
Een Italiaanse klassieker in de vorm van dunne lapjes kalfsvlees met rauwe ham en salie, met gebakken groenten en krieltjes.Instructies
500 g krielaardappelen
1
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
4 kalfsvlees (dunne plakjes), 8 plakjes Gandaham, 1 takje Salie
2
Leg een plakje kalfsvlees op je plank en leg er een plakje ham op, gevolgd door een blaadje salie. Prik de salie en de ham op het kalfsvlees met een tandenstoker. Doe hetzelfde met de andere plakken kalfsvlees.
2 el bloem
3
Wikkel de plakken door de bloem.
4
Bak de gepaneerde kalfslapjes in boter met een scheutje olie.
1 broccolini
5
Leg de broccolini mee in het kookwater van de aardappelen.
6
Haal het vlees uit de pan en hou het even apart.
100 g boter, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje Marsala
7
Voeg de extra boter toe aan de pan en blus met de witte wijn en de marsala.
1 halve citroen (sap)
8
Pers er het citroensap bij.
400 g oesterzwammen
9
Smelt boter in een andere pan. Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze in de boter.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
10
Plet de look. Snijd de sjalot in repen. Voeg ze allebei toe. Kruid met peper en zout.
11
Giet de aardappelen en de broccolini af en laat ze meebakken met de oesterzwammen.
12
Kruid de saus met peper en zout. Leg de gebakken plakjes kalfsvlees in de saus.
13
Schep de gebakken groenten en aardappelen op een groot bord, strooi er wat fijngesneden salie over en werk af met een likje olijfolie.
14
Haal de tandenstokers uit het vlees en leg een plak op een bord. Lepel de saus over het vlees.