Salade van rode biet, appel en zure haring
Salade van rode biet, appel en zure haring
Wie z’n lunch meeneemt naar het werk kan ook wel eens culinair uit de hoek komen. Tenslotte wil je toch zoveel mogelijk genieten van de maaltijd. Jeroen doet alvast een poging om jullie te inspireren om de klassieke boterham met kaas of salami eens te vervangen door een verrassend slaatje. Het voedzame roggebrood zorgt voor de nodige ‘crunch’. Dit recept is uiteraard ook geschikt als maaltijdsalade voor thuis. Probeer het eens...
Salade van rode biet, appel en zure haring
Salade van rode biet, appel en zure haring
Wie z’n lunch meeneemt naar het werk kan ook wel eens culinair uit de hoek komen. Tenslotte wil je toch zoveel mogelijk genieten van de maaltijd. Jeroen doet alvast een poging om jullie te inspireren om de klassieke boterham met kaas of salami eens te vervangen door een verrassend slaatje. Het voedzame roggebrood zorgt voor de nodige ‘crunch’. Dit recept is uiteraard ook geschikt als maaltijdsalade voor thuis. Probeer het eens...
Ingrediënten
4 personen
Roggebrood
2
Boter
Zout
Rode bieten
1
Appel
1
Augurken
4
Dille
Bieslook
Peterselie
Mayonaise
1 el
Zure room
1 el
Honing
1 el
Graanmosterd
1 el
Tabasco
1 scheutje
Peper
Haringfilets
4
Waterkers
1
Benodigdheden
Blender, een groenterasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De crumble
2 roggebrood, boter, zout
1
Snij de sneetjes roggebrood in stukken en doe ze in de blender.
2
Laat het apparaat draaien tot het brood verkruimeld is.
3
Verhit een braadpan en smelt er een klontje boter in.
4
Zodra de boter bruist, kunnen de kruimels roggebrood erbij. Roer in de pan, zodat de gesmolten boter vermengt met de broodkruimels. Voeg een snuifje (grof) zout toe. Bak de stukjes brood slechts een paar minuten.
5
Verwarm de oven voor op 160°C.
6
Strooi de kortgebakken op de ovenschaal en laat ze 20 tot 25 minuten uitdrogen en verderbakken.
De salade
1 Rode bieten, 1 appel, 4 augurken, dille, Bieslook, peterselie, 1 el mayonaise, 1 el Zure room, 1 el honing, 1 el graanmosterd, 1 scheutje tabasco, peper, zout
7
Neem een ruime mengschaal.
8
Schil de rode biet en rasp ze fijn. Hou er rekening mee dat de biet een felle rode kleur afgeeft op je vingers.
9
Schil de appel en rasp het vruchtvlees bij de biet.
10
Snij de kappertjes en de augurken in fijne stukjes.
11
Spoel de verse kruiden, verwijder taaie steeltjes en hak ze zeer fijn.
12
Verzamel alles in de mengschaal met biet en appel. Schep er een beetje mayonaise bij. Voeg ook de zure room, de graanmosterd en de honing toe.
13
Voeg enkele duppels tabasco toe (naar smaak), een snuifje peper van de molen en een snuifje grof zout.
14
Meng alles en proef de salade.
15
Spoel de blaadjes waterkers voorzichtig schoon en verwijder de taaiste steeltjes. Hou de blaadjes waterkers opzij.
De afwerking
4 haringfilets, 1 Waterkers
16
Snij de zure haringfilet in hapklare stukken. Doe een portie sla met rode biet in je lunchbox.
17
Leg er wat frisse pittige waterkers bovenop en eindig met de stukjes zure haring. Gebruik ook een deel van de uiringen waarin de haring werd opgelegd.
18
Strooi een portie knapperig gebakken roggebroodkruimels op de stukjes vis.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De crumble
2 roggebrood, boter, zout
1
Snij de sneetjes roggebrood in stukken en doe ze in de blender.
2
Laat het apparaat draaien tot het brood verkruimeld is.
3
Verhit een braadpan en smelt er een klontje boter in.
4
Zodra de boter bruist, kunnen de kruimels roggebrood erbij. Roer in de pan, zodat de gesmolten boter vermengt met de broodkruimels. Voeg een snuifje (grof) zout toe. Bak de stukjes brood slechts een paar minuten.
5
Verwarm de oven voor op 160°C.
6
Strooi de kortgebakken op de ovenschaal en laat ze 20 tot 25 minuten uitdrogen en verderbakken.
De salade
1 Rode bieten, 1 appel, 4 augurken, dille, Bieslook, peterselie, 1 el mayonaise, 1 el Zure room, 1 el honing, 1 el graanmosterd, 1 scheutje tabasco, peper, zout
7
Neem een ruime mengschaal.
8
Schil de rode biet en rasp ze fijn. Hou er rekening mee dat de biet een felle rode kleur afgeeft op je vingers.
9
Schil de appel en rasp het vruchtvlees bij de biet.
10
Snij de kappertjes en de augurken in fijne stukjes.
11
Spoel de verse kruiden, verwijder taaie steeltjes en hak ze zeer fijn.
12
Verzamel alles in de mengschaal met biet en appel. Schep er een beetje mayonaise bij. Voeg ook de zure room, de graanmosterd en de honing toe.
13
Voeg enkele duppels tabasco toe (naar smaak), een snuifje peper van de molen en een snuifje grof zout.
14
Meng alles en proef de salade.
15
Spoel de blaadjes waterkers voorzichtig schoon en verwijder de taaiste steeltjes. Hou de blaadjes waterkers opzij.
De afwerking
4 haringfilets, 1 Waterkers
16
Snij de zure haringfilet in hapklare stukken. Doe een portie sla met rode biet in je lunchbox.
17
Leg er wat frisse pittige waterkers bovenop en eindig met de stukjes zure haring. Gebruik ook een deel van de uiringen waarin de haring werd opgelegd.
18
Strooi een portie knapperig gebakken roggebroodkruimels op de stukjes vis.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Roggebrood
2
Boter
Zout
Rode bieten
1
Appel
1
Augurken
4
Dille
Bieslook
Peterselie
Mayonaise
1 el
Zure room
1 el
Honing
1 el
Graanmosterd
1 el
Tabasco
1 scheutje
Peper
Haringfilets
4
Waterkers
1
Salade van rode biet, appel en zure haring
Wie z’n lunch meeneemt naar het werk kan ook wel eens culinair uit de hoek komen. Tenslotte wil je toch zoveel mogelijk genieten van de maaltijd. Jeroen doet alvast een poging om jullie te inspireren om de klassieke boterham met kaas of salami eens te vervangen door een verrassend slaatje. Het voedzame roggebrood zorgt voor de nodige ‘crunch’. Dit recept is uiteraard ook geschikt als maaltijdsalade voor thuis. Probeer het eens...Instructies
De crumble
2 roggebrood, boter, zout
1
Snij de sneetjes roggebrood in stukken en doe ze in de blender.
2
Laat het apparaat draaien tot het brood verkruimeld is.
3
Verhit een braadpan en smelt er een klontje boter in.
4
Zodra de boter bruist, kunnen de kruimels roggebrood erbij. Roer in de pan, zodat de gesmolten boter vermengt met de broodkruimels. Voeg een snuifje (grof) zout toe. Bak de stukjes brood slechts een paar minuten.
5
Verwarm de oven voor op 160°C.
6
Strooi de kortgebakken op de ovenschaal en laat ze 20 tot 25 minuten uitdrogen en verderbakken.
De salade
1 Rode bieten, 1 appel, 4 augurken, dille, Bieslook, peterselie, 1 el mayonaise, 1 el Zure room, 1 el honing, 1 el graanmosterd, 1 scheutje tabasco, peper, zout
7
Neem een ruime mengschaal.
8
Schil de rode biet en rasp ze fijn. Hou er rekening mee dat de biet een felle rode kleur afgeeft op je vingers.
9
Schil de appel en rasp het vruchtvlees bij de biet.
10
Snij de kappertjes en de augurken in fijne stukjes.
11
Spoel de verse kruiden, verwijder taaie steeltjes en hak ze zeer fijn.
12
Verzamel alles in de mengschaal met biet en appel. Schep er een beetje mayonaise bij. Voeg ook de zure room, de graanmosterd en de honing toe.
13
Voeg enkele duppels tabasco toe (naar smaak), een snuifje peper van de molen en een snuifje grof zout.
14
Meng alles en proef de salade.
15
Spoel de blaadjes waterkers voorzichtig schoon en verwijder de taaiste steeltjes. Hou de blaadjes waterkers opzij.
De afwerking
4 haringfilets, 1 Waterkers
16
Snij de zure haringfilet in hapklare stukken. Doe een portie sla met rode biet in je lunchbox.
17
Leg er wat frisse pittige waterkers bovenop en eindig met de stukjes zure haring. Gebruik ook een deel van de uiringen waarin de haring werd opgelegd.
18
Strooi een portie knapperig gebakken roggebroodkruimels op de stukjes vis.