
Wie z’n lunch meeneemt naar het werk kan ook wel eens culinair uit de hoek komen. Tenslotte wil je toch zoveel mogelijk genieten van de maaltijd. Jeroen doet alvast een poging om jullie te inspireren om de klassieke boterham met kaas of salami eens te vervangen door een verrassend slaatje. Het voedzame roggebrood zorgt voor de nodige ‘crunch’. Dit recept is uiteraard ook geschikt als maaltijdsalade voor thuis. Probeer het eens...
Ingrediënten
- 2 roggebrood
- boter
- zout
- 1 rode biet
- 1 Jonagold appel
- 4 augurk
- dille
- bieslook
- peterselie
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel graanmosterd
- 1 scheutje Tabasco
- peper
- zout
- 4 haringfilet
- waterkers
Benodigdheden
- een groenterasp
Bereiding
De crumble
De salade
Neem een ruime mengschaal.
Schil de rode biet en rasp ze fijn. Hou er rekening mee dat de biet een felle rode kleur afgeeft op je vingers.
Schil de appel en rasp het vruchtvlees bij de biet.
Snij de kappertjes en de augurken in fijne stukjes.
Spoel de verse kruiden, verwijder taaie steeltjes en hak ze zeer fijn.
Verzamel alles in de mengschaal met biet en appel. Schep er een beetje mayonaise bij. Voeg ook de zure room, de graanmosterd en de honing toe.
Voeg enkele duppels tabasco toe (naar smaak), een snuifje peper van de molen en een snuifje grof zout.
Meng alles en proef de salade.
Spoel de blaadjes waterkers voorzichtig schoon en verwijder de taaiste steeltjes. Hou de blaadjes waterkers opzij.