
Jeroen bereidt een seizoenssalade met de lekkerste bloemkolen van eigen bodem. Het loont zeker de moeite om de groente een keertje op de hete grill te leggen. Met een restje kip, een flinke hoeveelheid sla en een frisse vinaigrette erbij, heb je alles in huis voor een originele en lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 4 spek
- 400 g kipfilet
- 1 bloemkool
- 2 krop Romeinse sla
- 1 bussel kervel
- olijfolie
- peper
- zout
- 2 eetlepel Tahin
- 0.5 teentje look
- 0.5 sinaasappel
- sesamolie
- 2 dl olijfolie
- 1 koffielepel rijstazijn
- 4 koffielepel sesamzaadjes
- peper
- zout
Benodigdheden
- een grillpan
- een zeef
- een staafmixer of een garde
Bereiding
De salade met bloemkool
De vinaigrette
Pel de look en plet de teen tot pulp.
Neem een mengschaal en doe er de Tahin in, samen met de lookpulp.
Pers de sinaasappel en doe het sap in de mengschaal, samen met samen met de olijfolie en rijstazijn, en een voorzichtig scheutje sesamolie.
Mix de vinaigrette met een garde of een staafmixer.
Proef en kruid ze met wat peper en zout.
Strooi er tenslotte de witte en de zwarte sesamzaadjes in.
Leg de knapperige stukken sla in een ruime schotel en strooi er de spekjes en de stukken kip overheen. Voeg de gegrilde stukjes bloemkool toe en schenk er de vinaigrette over.
Strooi verse kervelpluksels over de salade.