Salade met gegrilde kropslaharten, venkel, gerookte zalm en currydressing
Salade met gegrilde kropslaharten, venkel, gerookte zalm en currydressing
Salade met gegrilde kropslaharten, venkel, gerookte zalm en currydressing
Salade met gegrilde kropslaharten, venkel, gerookte zalm en currydressing
Ingrediënten
4 personen
Prinsessenboontjes
200 g
Venkels
0,5
Ijsblokjes
Waterkers
1 bosje
Kikkererwten
1 blikje
Look
1 teentje
Kropslaharten
4
Peper
2 snuifjes
Zout
2 snuifjes
Olijfolie
2 scheutjes
Zure room
4 el
Tahini
3 el
Sesamolie
2 el
Limoenensap
0,5
Kurkuma
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Sjalotten
1
Gerookte zalm
200 g
Bieslook
1 bosje
Benodigdheden
Blender, zeef, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g prinsessenboontjes
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in het gezouten water.
0,5 venkels, ijsblokjes
2
Vul een kom met ijsblokjes en water. Snijd de venkel met de mandoline in dunne plakjes en bewaar ze in het ijswater.
1 bosje Waterkers
3
Kuis en was de waterkers en laat uitlekken in een zeef. Schept de boontjes uit het kokende water en leg ze mee in het ijswater.
1 blikje Kikkererwten
4
Giet de kikkererwten door een zeef en spoel ze. Doe de helft van de kikkererwten in het kokende water en bewaar de rest om de salade mee af te werken.
1 teentje Look
5
Pel het teentje look en laat even meekoken met de kikkererwten.
4 kropslaharten, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
6
Laat de grillpan heet worden. Snijd de kropslaharten in twee en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout over. Leg de kropslaharten op de grill en rooster ze aan beide kanten.
4 el Zure room, 3 el tahini, 2 el sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
7
Doe de gekookte kikkererwten met de zure room en de tahin in de pot van de blender en mix het geheel. Voeg er de sesamolie en een scheut olijfolie aan toe en mix nog eens. Pers er het limoensap bij en breng op smaak met kurkuma, currypoeder, gerookt paprikapoeder, peper en een flinke snuif zout.
1 Sjalotten
8
Giet de krokante venkel en de boontjes af en laat ze even uitlekken. Pel de sjalot en snijd ze in reepjes. Laat de gegrilde kropslaharten even afkoelen.
9
Meng in een kom de venkel en de boontjes met wat van de dressing en de fijngesneden sjalot.
200 g gerookte zalm, 1 bosje Bieslook
10
Leg enkele gegrilde kropslaharten op een bord en lepel de salade erbij. Werk af met de gerookte zalm, enkele snippers bieslook, de kikkererwten, de waterkers en wat extra dressing.
200 g prinsessenboontjes
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in het gezouten water.
0,5 venkels, ijsblokjes
2
Vul een kom met ijsblokjes en water. Snijd de venkel met de mandoline in dunne plakjes en bewaar ze in het ijswater.
1 bosje Waterkers
3
Kuis en was de waterkers en laat uitlekken in een zeef. Schept de boontjes uit het kokende water en leg ze mee in het ijswater.
1 blikje Kikkererwten
4
Giet de kikkererwten door een zeef en spoel ze. Doe de helft van de kikkererwten in het kokende water en bewaar de rest om de salade mee af te werken.
1 teentje Look
5
Pel het teentje look en laat even meekoken met de kikkererwten.
4 kropslaharten, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
6
Laat de grillpan heet worden. Snijd de kropslaharten in twee en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout over. Leg de kropslaharten op de grill en rooster ze aan beide kanten.
4 el Zure room, 3 el tahini, 2 el sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
7
Doe de gekookte kikkererwten met de zure room en de tahin in de pot van de blender en mix het geheel. Voeg er de sesamolie en een scheut olijfolie aan toe en mix nog eens. Pers er het limoensap bij en breng op smaak met kurkuma, currypoeder, gerookt paprikapoeder, peper en een flinke snuif zout.
1 Sjalotten
8
Giet de krokante venkel en de boontjes af en laat ze even uitlekken. Pel de sjalot en snijd ze in reepjes. Laat de gegrilde kropslaharten even afkoelen.
9
Meng in een kom de venkel en de boontjes met wat van de dressing en de fijngesneden sjalot.
200 g gerookte zalm, 1 bosje Bieslook
10
Leg enkele gegrilde kropslaharten op een bord en lepel de salade erbij. Werk af met de gerookte zalm, enkele snippers bieslook, de kikkererwten, de waterkers en wat extra dressing.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Prinsessenboontjes
200 g
Venkels
0,5
Ijsblokjes
Waterkers
1 bosje
Kikkererwten
1 blikje
Look
1 teentje
Kropslaharten
4
Peper
2 snuifjes
Zout
2 snuifjes
Olijfolie
2 scheutjes
Zure room
4 el
Tahini
3 el
Sesamolie
2 el
Limoenensap
0,5
Kurkuma
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Sjalotten
1
Gerookte zalm
200 g
Bieslook
1 bosje
Salade met gegrilde kropslaharten, venkel, gerookte zalm en currydressing
Een originele maaltijdsalade boordevol groenten. Gegrilde kropslaharten en venkel vormen de basis. Daar komt een lekkere currydressing op basis van kikkererwten en gerookte zalm bij. Ideaal als snelle en licht verteerbare lunch!Instructies
200 g prinsessenboontjes
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in het gezouten water.
0,5 venkels, ijsblokjes
2
Vul een kom met ijsblokjes en water. Snijd de venkel met de mandoline in dunne plakjes en bewaar ze in het ijswater.
1 bosje Waterkers
3
Kuis en was de waterkers en laat uitlekken in een zeef. Schept de boontjes uit het kokende water en leg ze mee in het ijswater.
1 blikje Kikkererwten
4
Giet de kikkererwten door een zeef en spoel ze. Doe de helft van de kikkererwten in het kokende water en bewaar de rest om de salade mee af te werken.
1 teentje Look
5
Pel het teentje look en laat even meekoken met de kikkererwten.
4 kropslaharten, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
6
Laat de grillpan heet worden. Snijd de kropslaharten in twee en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout over. Leg de kropslaharten op de grill en rooster ze aan beide kanten.
4 el Zure room, 3 el tahini, 2 el sesamolie, 1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
7
Doe de gekookte kikkererwten met de zure room en de tahin in de pot van de blender en mix het geheel. Voeg er de sesamolie en een scheut olijfolie aan toe en mix nog eens. Pers er het limoensap bij en breng op smaak met kurkuma, currypoeder, gerookt paprikapoeder, peper en een flinke snuif zout.
1 Sjalotten
8
Giet de krokante venkel en de boontjes af en laat ze even uitlekken. Pel de sjalot en snijd ze in reepjes. Laat de gegrilde kropslaharten even afkoelen.
9
Meng in een kom de venkel en de boontjes met wat van de dressing en de fijngesneden sjalot.
200 g gerookte zalm, 1 bosje Bieslook
10
Leg enkele gegrilde kropslaharten op een bord en lepel de salade erbij. Werk af met de gerookte zalm, enkele snippers bieslook, de kikkererwten, de waterkers en wat extra dressing.