Salade met couscous, verse geitenkaas en bietjes
Salade met couscous, verse geitenkaas en bietjes
Dit is een kleurrijke, gezonde salade met volkorencouscous. De echte carnivoren kunnen er krokant gebakken spek bij serveren, maar deze salade zit ook zonder vlees bomvol smaak.
Salade met couscous, verse geitenkaas en bietjes
Salade met couscous, verse geitenkaas en bietjes
Dit is een kleurrijke, gezonde salade met volkorencouscous. De echte carnivoren kunnen er krokant gebakken spek bij serveren, maar deze salade zit ook zonder vlees bomvol smaak.
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 koppen
Couscous
2 koppen
Korianderzaad
1 tl
Witte wijnazijn
0,2 l
Water
0,2 l
Kristalsuiker
40 g
Steranijs
1
Bieten
4
Chioggiabieten
4
Rode bieten
250 g
Rode ui
1
Sherry-azijn
Rode chilipeper
1
Augurken
3
Bieslook
0,5 bosjes
Walnoten
handvol
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Zout
Geitenkaas
400 g
Benodigdheden
Een vijzel met stamper, een mandoline, huishoudfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Salade met couscous, verse geitenkaas en bietjes
3 koppen groentebouillon, 2 koppen couscous
1
Verwarm de bouillon. Doe er de couscous bij en laat op een zacht vuur garen. Haal van het vuur, schep in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
1 tl korianderzaad
2
Kneus het korianderzaad in de vijzel.
0,2 l Witte wijnazijn, 0,2 l Water, 40 g kristalsuiker, 1 Steranijs
3
Verwarm de witte wijnazijn met het water, de suiker, het korianderzaad en de steranijs.
4 Bieten
4
Schil de gele bieten en snijd ze in partjes. Laat ze kort opkoken in het zoetzure mengsel. Doe de gele bieten met het kookvocht in een kom. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
4 chioggiabieten
6
Spoel de chioggiabieten en snijd ze in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze in het ijswater.
250 g Rode bieten
7
Snijd de rode biet in kleine blokjes (brunoise).
TIPGiet het sap van de rode bieten eventueel bij de couscous. Dan kleurt hij mooi rood.
1 rode ui, sherry-azijn
8
Pel en snipper de rode ui. Meng hem met de rode biet en een scheut sherryazijn. De azijn doet de ui al wat garen.
1 rode chilipeper
9
Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Hak hem fijn.
3 augurken
10
Snijd de augurken in brunoise (een recept om zelf opgelegde augurken te maken vind je hier).
0,5 bosjes Bieslook
11
Snipper de bieslook.
handvol Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13
Meng de chili, augurken, bieslook en walnoten met de rode bieten en de ui.
1 bosje Waterkers
14
Pluk de blaadjes van de waterkers. Spoel ze in koud water en laat uitlekken in een vergiet.
olijfolie, zout
15
Schep de couscous door de rode bietensalade. Roer er een scheut olijfolie door en breng op smaak met sherryazijn en zout.
16
Leg de waterkers op de couscoussalade.
17
Snijd de gemarineerde gele bieten in staafjes.
18
Laat de chioggiabieten uitlekken.
19
Leg de gele bieten en de chioggiabieten op de waterkers.
400 g geitenkaas
20
Verbrokkel de geitenkaas over de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Salade met couscous, verse geitenkaas en bietjes
3 koppen groentebouillon, 2 koppen couscous
1
Verwarm de bouillon. Doe er de couscous bij en laat op een zacht vuur garen. Haal van het vuur, schep in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
1 tl korianderzaad
2
Kneus het korianderzaad in de vijzel.
0,2 l Witte wijnazijn, 0,2 l Water, 40 g kristalsuiker, 1 Steranijs
3
Verwarm de witte wijnazijn met het water, de suiker, het korianderzaad en de steranijs.
4 Bieten
4
Schil de gele bieten en snijd ze in partjes. Laat ze kort opkoken in het zoetzure mengsel. Doe de gele bieten met het kookvocht in een kom. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
4 chioggiabieten
6
Spoel de chioggiabieten en snijd ze in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze in het ijswater.
250 g Rode bieten
7
Snijd de rode biet in kleine blokjes (brunoise).
TIPGiet het sap van de rode bieten eventueel bij de couscous. Dan kleurt hij mooi rood.
1 rode ui, sherry-azijn
8
Pel en snipper de rode ui. Meng hem met de rode biet en een scheut sherryazijn. De azijn doet de ui al wat garen.
1 rode chilipeper
9
Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Hak hem fijn.
3 augurken
10
Snijd de augurken in brunoise (een recept om zelf opgelegde augurken te maken vind je hier).
0,5 bosjes Bieslook
11
Snipper de bieslook.
handvol Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13
Meng de chili, augurken, bieslook en walnoten met de rode bieten en de ui.
1 bosje Waterkers
14
Pluk de blaadjes van de waterkers. Spoel ze in koud water en laat uitlekken in een vergiet.
olijfolie, zout
15
Schep de couscous door de rode bietensalade. Roer er een scheut olijfolie door en breng op smaak met sherryazijn en zout.
16
Leg de waterkers op de couscoussalade.
17
Snijd de gemarineerde gele bieten in staafjes.
18
Laat de chioggiabieten uitlekken.
19
Leg de gele bieten en de chioggiabieten op de waterkers.
400 g geitenkaas
20
Verbrokkel de geitenkaas over de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 koppen
Couscous
2 koppen
Korianderzaad
1 tl
Witte wijnazijn
0,2 l
Water
0,2 l
Kristalsuiker
40 g
Steranijs
1
Bieten
4
Chioggiabieten
4
Rode bieten
250 g
Rode ui
1
Sherry-azijn
Rode chilipeper
1
Augurken
3
Bieslook
0,5 bosjes
Walnoten
handvol
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Zout
Geitenkaas
400 g
Salade met couscous, verse geitenkaas en bietjes
Dit is een kleurrijke, gezonde salade met volkorencouscous. De echte carnivoren kunnen er krokant gebakken spek bij serveren, maar deze salade zit ook zonder vlees bomvol smaak.Instructies
Salade met couscous, verse geitenkaas en bietjes
3 koppen groentebouillon, 2 koppen couscous
1
Verwarm de bouillon. Doe er de couscous bij en laat op een zacht vuur garen. Haal van het vuur, schep in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
1 tl korianderzaad
2
Kneus het korianderzaad in de vijzel.
0,2 l Witte wijnazijn, 0,2 l Water, 40 g kristalsuiker, 1 Steranijs
3
Verwarm de witte wijnazijn met het water, de suiker, het korianderzaad en de steranijs.
4 Bieten
4
Schil de gele bieten en snijd ze in partjes. Laat ze kort opkoken in het zoetzure mengsel. Doe de gele bieten met het kookvocht in een kom. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
5
Vul een kom met water en ijsblokjes.
4 chioggiabieten
6
Spoel de chioggiabieten en snijd ze in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze in het ijswater.
250 g Rode bieten
7
Snijd de rode biet in kleine blokjes (brunoise).
TIPGiet het sap van de rode bieten eventueel bij de couscous. Dan kleurt hij mooi rood.
1 rode ui, sherry-azijn
8
Pel en snipper de rode ui. Meng hem met de rode biet en een scheut sherryazijn. De azijn doet de ui al wat garen.
1 rode chilipeper
9
Verwijder de zaadjes van de chilipeper. Hak hem fijn.
3 augurken
10
Snijd de augurken in brunoise (een recept om zelf opgelegde augurken te maken vind je hier).
0,5 bosjes Bieslook
11
Snipper de bieslook.
handvol Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13
Meng de chili, augurken, bieslook en walnoten met de rode bieten en de ui.
1 bosje Waterkers
14
Pluk de blaadjes van de waterkers. Spoel ze in koud water en laat uitlekken in een vergiet.
olijfolie, zout
15
Schep de couscous door de rode bietensalade. Roer er een scheut olijfolie door en breng op smaak met sherryazijn en zout.
16
Leg de waterkers op de couscoussalade.
17
Snijd de gemarineerde gele bieten in staafjes.
18
Laat de chioggiabieten uitlekken.
19
Leg de gele bieten en de chioggiabieten op de waterkers.
400 g geitenkaas
20
Verbrokkel de geitenkaas over de salade.