dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes (thumbnail)Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes

Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes

30m
15
-
1.9K
Recepten

Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes

Deze soep roept voor Jeroen herinneringen op aan zijn grootouders. Zijn opa kuiste de groenten en oma maakte er soep van. Het wordt dus een klassieke grootmoedersoep met heel veel groenten. Door de witte bonen en de hamblokjes wordt het een volwaardige maaltijd.
Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes (thumbnail)Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes

Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes

30m
15
-
1.9K
Recepten

Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes

Deze soep roept voor Jeroen herinneringen op aan zijn grootouders. Zijn opa kuiste de groenten en oma maakte er soep van. Het wordt dus een klassieke grootmoedersoep met heel veel groenten. Door de witte bonen en de hamblokjes wordt het een volwaardige maaltijd.
Type gerechtSoep
Totale tijd30m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Witte bonen
200 g
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Prei
1 stronk
Selder
2 stengels
Wortels
3
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Ham
250 g
Erwten
250 g
Kervel

Benodigdheden

Wat keukentouw of cocktailprikkers

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De voorbereiding

200 g Witte bonen
1
Laat de witte bonen een nacht weken in water.

De groentesoep

3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt natuurlijk ook gewoon water gebruiken en eventueel een blokje groentebouillon.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de knoflook met de uien.
1 stronk prei, 2 stengels selder
6
Maak de prei en de selder schoon. Snipper ze fijn en doe ze ook in de soepketel.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPLiefhebbers kunnen natuurlijk ook een in blokjes gesneden aardappel toevoegen.
8
Giet de witte bonen af en laat ze even mee stoven in de soepketel.
9
Giet de warme groentebouillon bij de groenten.
tijm, laurier
10
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soep.
TIPJe kunt de tijm en laurier ook oprollen in een preiblad en sluiten met een paar cocktailprikkers.
peper, zout
11
Kruid de soep met peper en zout. Zet een deksel op de ketel en laat op een zacht vuur gaar worden.
250 g ham, 250 g erwten
12
Snijd de ham in blokjes en doe ze bij de soep. Doe ten slotte de bevroren erwtjes bij de soep en laat ze 5 minuten mee koken.
kervel
13
Schep de soep in borden en werk af met plukjes kervel.
1
Laat de witte bonen een nacht weken in water.

Instructies

De voorbereiding

200 g Witte bonen
1
Laat de witte bonen een nacht weken in water.

De groentesoep

3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt natuurlijk ook gewoon water gebruiken en eventueel een blokje groentebouillon.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de knoflook met de uien.
1 stronk prei, 2 stengels selder
6
Maak de prei en de selder schoon. Snipper ze fijn en doe ze ook in de soepketel.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPLiefhebbers kunnen natuurlijk ook een in blokjes gesneden aardappel toevoegen.
8
Giet de witte bonen af en laat ze even mee stoven in de soepketel.
9
Giet de warme groentebouillon bij de groenten.
tijm, laurier
10
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soep.
TIPJe kunt de tijm en laurier ook oprollen in een preiblad en sluiten met een paar cocktailprikkers.
peper, zout
11
Kruid de soep met peper en zout. Zet een deksel op de ketel en laat op een zacht vuur gaar worden.
250 g ham, 250 g erwten
12
Snijd de ham in blokjes en doe ze bij de soep. Doe ten slotte de bevroren erwtjes bij de soep en laat ze 5 minuten mee koken.
kervel
13
Schep de soep in borden en werk af met plukjes kervel.
1
Laat de witte bonen een nacht weken in water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes (thumbnail)Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes
4 personen
30m
Ingrediënten
Witte bonen
200 g
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Prei
1 stronk
Selder
2 stengels
Wortels
3
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Ham
250 g
Erwten
250 g
Kervel

Groentesoep met erwten, wortelen en hamblokjes

Deze soep roept voor Jeroen herinneringen op aan zijn grootouders. Zijn opa kuiste de groenten en oma maakte er soep van. Het wordt dus een klassieke grootmoedersoep met heel veel groenten. Door de witte bonen en de hamblokjes wordt het een volwaardige maaltijd.
Instructies

De voorbereiding

200 g Witte bonen
1
Laat de witte bonen een nacht weken in water.

De groentesoep

3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt natuurlijk ook gewoon water gebruiken en eventueel een blokje groentebouillon.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de knoflook met de uien.
1 stronk prei, 2 stengels selder
6
Maak de prei en de selder schoon. Snipper ze fijn en doe ze ook in de soepketel.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPLiefhebbers kunnen natuurlijk ook een in blokjes gesneden aardappel toevoegen.
8
Giet de witte bonen af en laat ze even mee stoven in de soepketel.
9
Giet de warme groentebouillon bij de groenten.
tijm, laurier
10
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het in de soep.
TIPJe kunt de tijm en laurier ook oprollen in een preiblad en sluiten met een paar cocktailprikkers.
peper, zout
11
Kruid de soep met peper en zout. Zet een deksel op de ketel en laat op een zacht vuur gaar worden.
250 g ham, 250 g erwten
12
Snijd de ham in blokjes en doe ze bij de soep. Doe ten slotte de bevroren erwtjes bij de soep en laat ze 5 minuten mee koken.
kervel
13
Schep de soep in borden en werk af met plukjes kervel.