Salade met gelakte hondshaai en gebrande asperges
Salade met gelakte hondshaai en gebrande asperges
Salade met gelakte hondshaai en gebrande asperges
Salade met gelakte hondshaai en gebrande asperges
Ingrediënten
4 personen
Witte asperges
1 bosje
Zout
Rijstazijn
5 el
Ketjap manis
3 el
Mirin
4 el
Gember
1 duim
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Vijfkruidenmengeling
1 snuifje
Boter
Zuurdesembrood
1 sneetje
Hondshaai
400 g
Peper
Bloem
1 el
Olijfolie
Arachideolie
Azijn
Postelein
Benodigdheden
Keukenpapier, een bunsenbrander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bosje witte asperges, zout
1
Schil de asperges. Leg ze in een kookpot met koud water en breng het gezouten water aan de kook. Haal er de asperges uit als het water haar kookpunt heeft bereikt.
5 el rijstazijn, 3 el Ketjap Manis, 4 el mirin, 1 duim gember, 1 teentje Look
2
Meng de rijstazijn onder de Ketjap Manis en de mirin in een casserole. Rasp er een stukje gember en een teentje look bij.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje vijfkruidenmengeling
3
Snijd ook de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de casserole. Breng de marinade verder op smaak met de vijfkruidenmengeling. Laat het geheel even inkoken.
boter, 1 sneetje Zuurdesembrood
4
Snijd enkele sneetjes van het brood en snijd de sneetjes verder in blokjes. Bak ze krokant in een pannetje met gesmolten boter. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g hondshaai, peper, zout, 1 el bloem
5
Snijd de hondshaai in stukken. Kruid ze met zout en peper. Haal de stukken vis vervolgens door de bloem.
olijfolie
6
Laat de asperges uitlekken en giet er een likje olijfolie over.
arachideolie
7
Zet een pan met arachideolie op het vuur. Bak er de hondshaai krokant in.
8
Giet de marinade over de krokante vis en laat ze karameliseren op een zacht vuur.
olijfolie, azijn, peper, zout
9
Brand de asperges met de bunsenbrander. Breng ze vervolgens op smaak met een beetje olijfolie, azijn, peper en zout.
10
Snijd de asperges in grote stukken.
0,5 rode chilipepers, postelein
11
Schik enkele stukken asperge op een bord. Leg er enkele stukjes gekarameliseerde hondshaai bij en overgiet met de marinade. Werk het gerecht af met enkele blaadjes postelein, wat fijngesneden chili en krokante croutons.
12
Schik enkele stukken asperge op een bord. Leg er enkele stukjes gekarameliseerde hondshaai bij en overgiet met de marinade. Werk het gerecht af met enkele blaadjes postelein, wat fijngesneden chili en krokante croutons.
1 bosje witte asperges, zout
1
Schil de asperges. Leg ze in een kookpot met koud water en breng het gezouten water aan de kook. Haal er de asperges uit als het water haar kookpunt heeft bereikt.
5 el rijstazijn, 3 el Ketjap Manis, 4 el mirin, 1 duim gember, 1 teentje Look
2
Meng de rijstazijn onder de Ketjap Manis en de mirin in een casserole. Rasp er een stukje gember en een teentje look bij.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje vijfkruidenmengeling
3
Snijd ook de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de casserole. Breng de marinade verder op smaak met de vijfkruidenmengeling. Laat het geheel even inkoken.
boter, 1 sneetje Zuurdesembrood
4
Snijd enkele sneetjes van het brood en snijd de sneetjes verder in blokjes. Bak ze krokant in een pannetje met gesmolten boter. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g hondshaai, peper, zout, 1 el bloem
5
Snijd de hondshaai in stukken. Kruid ze met zout en peper. Haal de stukken vis vervolgens door de bloem.
olijfolie
6
Laat de asperges uitlekken en giet er een likje olijfolie over.
arachideolie
7
Zet een pan met arachideolie op het vuur. Bak er de hondshaai krokant in.
8
Giet de marinade over de krokante vis en laat ze karameliseren op een zacht vuur.
olijfolie, azijn, peper, zout
9
Brand de asperges met de bunsenbrander. Breng ze vervolgens op smaak met een beetje olijfolie, azijn, peper en zout.
10
Snijd de asperges in grote stukken.
0,5 rode chilipepers, postelein
11
Schik enkele stukken asperge op een bord. Leg er enkele stukjes gekarameliseerde hondshaai bij en overgiet met de marinade. Werk het gerecht af met enkele blaadjes postelein, wat fijngesneden chili en krokante croutons.
12
Schik enkele stukken asperge op een bord. Leg er enkele stukjes gekarameliseerde hondshaai bij en overgiet met de marinade. Werk het gerecht af met enkele blaadjes postelein, wat fijngesneden chili en krokante croutons.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Witte asperges
1 bosje
Zout
Rijstazijn
5 el
Ketjap manis
3 el
Mirin
4 el
Gember
1 duim
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Vijfkruidenmengeling
1 snuifje
Boter
Zuurdesembrood
1 sneetje
Hondshaai
400 g
Peper
Bloem
1 el
Olijfolie
Arachideolie
Azijn
Postelein
Salade met gelakte hondshaai en gebrande asperges
Dit experiment in de keuken van Dagelijkse kost draaide uit tot een heerlijke salade met een Oosterse toets. Deze klassieke Japanse bereiding wordt vaak gebruikt om paling te lakken. Jeroen kiest deze keer voor hondshaai. De asperges worden gebrand met een bunsenbrander en krijgen zo een lekkere, gerookte smaak.Instructies
1 bosje witte asperges, zout
1
Schil de asperges. Leg ze in een kookpot met koud water en breng het gezouten water aan de kook. Haal er de asperges uit als het water haar kookpunt heeft bereikt.
5 el rijstazijn, 3 el Ketjap Manis, 4 el mirin, 1 duim gember, 1 teentje Look
2
Meng de rijstazijn onder de Ketjap Manis en de mirin in een casserole. Rasp er een stukje gember en een teentje look bij.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje vijfkruidenmengeling
3
Snijd ook de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de casserole. Breng de marinade verder op smaak met de vijfkruidenmengeling. Laat het geheel even inkoken.
boter, 1 sneetje Zuurdesembrood
4
Snijd enkele sneetjes van het brood en snijd de sneetjes verder in blokjes. Bak ze krokant in een pannetje met gesmolten boter. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
400 g hondshaai, peper, zout, 1 el bloem
5
Snijd de hondshaai in stukken. Kruid ze met zout en peper. Haal de stukken vis vervolgens door de bloem.
olijfolie
6
Laat de asperges uitlekken en giet er een likje olijfolie over.
arachideolie
7
Zet een pan met arachideolie op het vuur. Bak er de hondshaai krokant in.
8
Giet de marinade over de krokante vis en laat ze karameliseren op een zacht vuur.
olijfolie, azijn, peper, zout
9
Brand de asperges met de bunsenbrander. Breng ze vervolgens op smaak met een beetje olijfolie, azijn, peper en zout.
10
Snijd de asperges in grote stukken.
0,5 rode chilipepers, postelein
11
Schik enkele stukken asperge op een bord. Leg er enkele stukjes gekarameliseerde hondshaai bij en overgiet met de marinade. Werk het gerecht af met enkele blaadjes postelein, wat fijngesneden chili en krokante croutons.
12
Schik enkele stukken asperge op een bord. Leg er enkele stukjes gekarameliseerde hondshaai bij en overgiet met de marinade. Werk het gerecht af met enkele blaadjes postelein, wat fijngesneden chili en krokante croutons.