dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten (thumbnail)Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten

Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten

40m
18
-
1.6K
Recepten

Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten

Er staat nostalgie op het menu vanavond. Jeroen neemt ons mee naar een zondag in Dadizele bij zijn grootouders. Daar schoof hij maar al te graag mee aan tafel als er biefstuk friet op het menu stond. Zijn grootmoeder koos altijd voor kraaibiefstuk of onglet die mooi saignant gebakken was. Dit lekker stukje rundvlees met een klassieke beurre Café de Paris, een frisse salade en zelfgemaakte frieten is een topper van formaat.
Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten (thumbnail)Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten

Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten

40m
18
-
1.6K
Recepten

Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten

Er staat nostalgie op het menu vanavond. Jeroen neemt ons mee naar een zondag in Dadizele bij zijn grootouders. Daar schoof hij maar al te graag mee aan tafel als er biefstuk friet op het menu stond. Zijn grootmoeder koos altijd voor kraaibiefstuk of onglet die mooi saignant gebakken was. Dit lekker stukje rundvlees met een klassieke beurre Café de Paris, een frisse salade en zelfgemaakte frieten is een topper van formaat.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes1.6K

Ingrediënten

4 personen
Onglet
800 g
Room
0,1 l
Mosterd
5 tl
Look
1 teentje
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Peper
Zout
Sjalotten
1
Natuur- of dragonazijn
1 een flinke scheut
Frietaardappelen
1.000 g
Boter
200 g
Grof zout
Kropsla
1
Olijfolie
Bieslook
1 bosje
Dragon
Slaolie
3 flinke eetlepel

Benodigdheden

Een grillpan, een vel aluminiumfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
800 g Onglet
2
Haal de onglet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
0,1 l Room, 4 tl mosterd
3
Doe de room in een steelpannetje met de scherpe mosterd.
1 teentje Look, tijm, 1 takje rozemarijn
4
Rasp er een teentje look bij en snijd enkele takjes tijm fijn. Voeg deze met het takje rozemarijn toe aan het steelpannetje.
peper, zout, 1 tl mosterd
5
Breng het geheel verder op smaak met peper, zout en de lichte mosterd. Laat ongeveer 10 minuten inkoken.
1 Sjalotten, 1 een flinke scheut natuur- of dragonazijn
6
Snijd de sjalot in ringetjes en leg de ringetjes in een ruime mengkom. Giet er vervolgens de natuurazijn over en laat de ringetjes even garen.
7
Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.
1.000 g frietaardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze verder in frietjes. Spoel de frietjes en droog ze af. Pocheer ze een eerste keer op 140°C gedurende 4 minuten ongeveer. Laat ze vervolgens afkoelen in de diepvriezer.
200 g boter
9
Doe de malse boter in een mengkom en klop ze los.
tijm
10
Snijd enkele takjes tijm fijn en meng ze onder de boter.
peper, grof zout
11
Meng ook de room- en mosterdsaus onder de boter. Breng het geheel verder op smaak met peper en grof zout.
12
Haal de frietjes uit de friteuse en koel ze af. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 175°C.
13
Rol de boter in aluminiumfolie en laat hem verder afkoelen in de koelkast gedurende minstens 60 minuten.
1 kropsla
14
Was de kropsla grondig in water en doe de blaadjes in een kom.
peper, zout, olijfolie
15
Laat een grillpan heet worden op het vuur.  Breng het vlees op smaak met peper, zout en olijfolie. Bak het vlees vervolgens in de grillpan (+/- 4 minuten aan iedere kant).
1 bosje Bieslook, dragon, 3 flinke eetlepel slaolie
16
Snipper de bieslook en de dragon fijn. Meng de kruiden en de slaolie onder de sla.
17
Bak de frieten goudbruin in de friteuse van 175°C.
18
Snijd het vlees in sneetjes en leg er een schijfje boter op.
19
Serveer het vlees met enkele frietjes en sla.
1
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
2
Haal de onglet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Instructies

1
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
800 g Onglet
2
Haal de onglet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
0,1 l Room, 4 tl mosterd
3
Doe de room in een steelpannetje met de scherpe mosterd.
1 teentje Look, tijm, 1 takje rozemarijn
4
Rasp er een teentje look bij en snijd enkele takjes tijm fijn. Voeg deze met het takje rozemarijn toe aan het steelpannetje.
peper, zout, 1 tl mosterd
5
Breng het geheel verder op smaak met peper, zout en de lichte mosterd. Laat ongeveer 10 minuten inkoken.
1 Sjalotten, 1 een flinke scheut natuur- of dragonazijn
6
Snijd de sjalot in ringetjes en leg de ringetjes in een ruime mengkom. Giet er vervolgens de natuurazijn over en laat de ringetjes even garen.
7
Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.
1.000 g frietaardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze verder in frietjes. Spoel de frietjes en droog ze af. Pocheer ze een eerste keer op 140°C gedurende 4 minuten ongeveer. Laat ze vervolgens afkoelen in de diepvriezer.
200 g boter
9
Doe de malse boter in een mengkom en klop ze los.
tijm
10
Snijd enkele takjes tijm fijn en meng ze onder de boter.
peper, grof zout
11
Meng ook de room- en mosterdsaus onder de boter. Breng het geheel verder op smaak met peper en grof zout.
12
Haal de frietjes uit de friteuse en koel ze af. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 175°C.
13
Rol de boter in aluminiumfolie en laat hem verder afkoelen in de koelkast gedurende minstens 60 minuten.
1 kropsla
14
Was de kropsla grondig in water en doe de blaadjes in een kom.
peper, zout, olijfolie
15
Laat een grillpan heet worden op het vuur.  Breng het vlees op smaak met peper, zout en olijfolie. Bak het vlees vervolgens in de grillpan (+/- 4 minuten aan iedere kant).
1 bosje Bieslook, dragon, 3 flinke eetlepel slaolie
16
Snipper de bieslook en de dragon fijn. Meng de kruiden en de slaolie onder de sla.
17
Bak de frieten goudbruin in de friteuse van 175°C.
18
Snijd het vlees in sneetjes en leg er een schijfje boter op.
19
Serveer het vlees met enkele frietjes en sla.
1
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
2
Haal de onglet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten (thumbnail)Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten
4 personen
40m
Ingrediënten
Onglet
800 g
Room
0,1 l
Mosterd
5 tl
Look
1 teentje
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Peper
Zout
Sjalotten
1
Natuur- of dragonazijn
1 een flinke scheut
Frietaardappelen
1.000 g
Boter
200 g
Grof zout
Kropsla
1
Olijfolie
Bieslook
1 bosje
Dragon
Slaolie
3 flinke eetlepel

Onglet met beurre Café de Paris, sla en frieten

Er staat nostalgie op het menu vanavond. Jeroen neemt ons mee naar een zondag in Dadizele bij zijn grootouders. Daar schoof hij maar al te graag mee aan tafel als er biefstuk friet op het menu stond. Zijn grootmoeder koos altijd voor kraaibiefstuk of onglet die mooi saignant gebakken was. Dit lekker stukje rundvlees met een klassieke beurre Café de Paris, een frisse salade en zelfgemaakte frieten is een topper van formaat.
Instructies
1
Verwarm de friteuse voor op 140°C.
800 g Onglet
2
Haal de onglet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
0,1 l Room, 4 tl mosterd
3
Doe de room in een steelpannetje met de scherpe mosterd.
1 teentje Look, tijm, 1 takje rozemarijn
4
Rasp er een teentje look bij en snijd enkele takjes tijm fijn. Voeg deze met het takje rozemarijn toe aan het steelpannetje.
peper, zout, 1 tl mosterd
5
Breng het geheel verder op smaak met peper, zout en de lichte mosterd. Laat ongeveer 10 minuten inkoken.
1 Sjalotten, 1 een flinke scheut natuur- of dragonazijn
6
Snijd de sjalot in ringetjes en leg de ringetjes in een ruime mengkom. Giet er vervolgens de natuurazijn over en laat de ringetjes even garen.
7
Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.
1.000 g frietaardappelen
8
Schil de aardappelen en snijd ze verder in frietjes. Spoel de frietjes en droog ze af. Pocheer ze een eerste keer op 140°C gedurende 4 minuten ongeveer. Laat ze vervolgens afkoelen in de diepvriezer.
200 g boter
9
Doe de malse boter in een mengkom en klop ze los.
tijm
10
Snijd enkele takjes tijm fijn en meng ze onder de boter.
peper, grof zout
11
Meng ook de room- en mosterdsaus onder de boter. Breng het geheel verder op smaak met peper en grof zout.
12
Haal de frietjes uit de friteuse en koel ze af. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 175°C.
13
Rol de boter in aluminiumfolie en laat hem verder afkoelen in de koelkast gedurende minstens 60 minuten.
1 kropsla
14
Was de kropsla grondig in water en doe de blaadjes in een kom.
peper, zout, olijfolie
15
Laat een grillpan heet worden op het vuur.  Breng het vlees op smaak met peper, zout en olijfolie. Bak het vlees vervolgens in de grillpan (+/- 4 minuten aan iedere kant).
1 bosje Bieslook, dragon, 3 flinke eetlepel slaolie
16
Snipper de bieslook en de dragon fijn. Meng de kruiden en de slaolie onder de sla.
17
Bak de frieten goudbruin in de friteuse van 175°C.
18
Snijd het vlees in sneetjes en leg er een schijfje boter op.
19
Serveer het vlees met enkele frietjes en sla.