dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs (thumbnail)Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs

Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs

20m
10
-
1.5K
Recepten

Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs

Een romige milkshake met peer, yoghurtijs, gekarameliseerde amandelschilfers en een kardemomslagroom on top.
Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs (thumbnail)Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs

Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs

20m
10
-
1.5K
Recepten

Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs

Een romige milkshake met peer, yoghurtijs, gekarameliseerde amandelschilfers en een kardemomslagroom on top.
Type gerechtDessert
Totale tijd20m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Kristalsuiker
50 g
Amandelschilfers
100 g
Peren
4
Amandelmelk
400 ml
Limoenen
2
Yoghurtijs
8 bol
Gembersiroop
50 ml
Bloemsuiker
50 g
Room
0,4 l
Kardemompoeder
1 tl

Benodigdheden

Blender, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

50 g kristalsuiker, 100 g amandelschilfers
1
Verhit een scheutje water samen met de kristalsuiker in een pan. Wacht tot de suiker begint te smelten (maar nog niet begint te kleuren) en voeg de amandelschilfers toe.
2
Haal de pan van het vuur en roer tot de suiker begint op te drogen en te korrelen.
3
Zet de pan terug op het vuur en laat de amandelschilfers karamelliseren.
4 peren
4
Schil de peren. Snijd 1 peer in blokjes (brunoise) en hou apart.
400 ml amandelmelk, 2 limoenen, 8 bol yoghurtijs, 50 ml gembersiroop
5
Snijd de rest van de peren in grove stukken en doe ze in de blender. Voeg de amandelmelk, het limoensap, het yoghurtijs en de gembersiroop toe en mix alles tot een romige shake.
50 g bloemsuiker, 0,4 l Room, 1 tl kardemompoeder
6
Doe de room, de bloemsuiker en het kardemompoeder in een kom en klop alles tot een luchtige slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak.
7
Doe wat blokjes peer in een glas en giet de milkshake erover. Spuit er een toef kardemomslagroom op en werk af met wat gekarameliseerde amandelschilfers. Smakelijk!
1
Verhit een scheutje water samen met de kristalsuiker in een pan. Wacht tot de suiker begint te smelten (maar nog niet begint te kleuren) en voeg de amandelschilfers toe.
2
Haal de pan van het vuur en roer tot de suiker begint op te drogen en te korrelen.

Instructies

50 g kristalsuiker, 100 g amandelschilfers
1
Verhit een scheutje water samen met de kristalsuiker in een pan. Wacht tot de suiker begint te smelten (maar nog niet begint te kleuren) en voeg de amandelschilfers toe.
2
Haal de pan van het vuur en roer tot de suiker begint op te drogen en te korrelen.
3
Zet de pan terug op het vuur en laat de amandelschilfers karamelliseren.
4 peren
4
Schil de peren. Snijd 1 peer in blokjes (brunoise) en hou apart.
400 ml amandelmelk, 2 limoenen, 8 bol yoghurtijs, 50 ml gembersiroop
5
Snijd de rest van de peren in grove stukken en doe ze in de blender. Voeg de amandelmelk, het limoensap, het yoghurtijs en de gembersiroop toe en mix alles tot een romige shake.
50 g bloemsuiker, 0,4 l Room, 1 tl kardemompoeder
6
Doe de room, de bloemsuiker en het kardemompoeder in een kom en klop alles tot een luchtige slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak.
7
Doe wat blokjes peer in een glas en giet de milkshake erover. Spuit er een toef kardemomslagroom op en werk af met wat gekarameliseerde amandelschilfers. Smakelijk!
1
Verhit een scheutje water samen met de kristalsuiker in een pan. Wacht tot de suiker begint te smelten (maar nog niet begint te kleuren) en voeg de amandelschilfers toe.
2
Haal de pan van het vuur en roer tot de suiker begint op te drogen en te korrelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs (thumbnail)Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs
4 personen
20m
Ingrediënten
Kristalsuiker
50 g
Amandelschilfers
100 g
Peren
4
Amandelmelk
400 ml
Limoenen
2
Yoghurtijs
8 bol
Gembersiroop
50 ml
Bloemsuiker
50 g
Room
0,4 l
Kardemompoeder
1 tl

Shakespear milkshake met peer en yoghurtijs

Een romige milkshake met peer, yoghurtijs, gekarameliseerde amandelschilfers en een kardemomslagroom on top.
Instructies
50 g kristalsuiker, 100 g amandelschilfers
1
Verhit een scheutje water samen met de kristalsuiker in een pan. Wacht tot de suiker begint te smelten (maar nog niet begint te kleuren) en voeg de amandelschilfers toe.
2
Haal de pan van het vuur en roer tot de suiker begint op te drogen en te korrelen.
3
Zet de pan terug op het vuur en laat de amandelschilfers karamelliseren.
4 peren
4
Schil de peren. Snijd 1 peer in blokjes (brunoise) en hou apart.
400 ml amandelmelk, 2 limoenen, 8 bol yoghurtijs, 50 ml gembersiroop
5
Snijd de rest van de peren in grove stukken en doe ze in de blender. Voeg de amandelmelk, het limoensap, het yoghurtijs en de gembersiroop toe en mix alles tot een romige shake.
50 g bloemsuiker, 0,4 l Room, 1 tl kardemompoeder
6
Doe de room, de bloemsuiker en het kardemompoeder in een kom en klop alles tot een luchtige slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak.
7
Doe wat blokjes peer in een glas en giet de milkshake erover. Spuit er een toef kardemomslagroom op en werk af met wat gekarameliseerde amandelschilfers. Smakelijk!