Instructies

4 personen
50 g kristalsuiker, 100 g amandelschilfers
1

Verhit een scheutje water samen met de kristalsuiker in een pan. Wacht tot de suiker begint te smelten (maar nog niet begint te kleuren) en voeg de amandelschilfers toe.

2

Haal de pan van het vuur en roer tot de suiker begint op te drogen en te korrelen.

3

Zet de pan terug op het vuur en laat de amandelschilfers karamelliseren.

4 peren
4

Schil de peren. Snijd 1 peer in blokjes (brunoise) en hou apart.

400 ml amandelmelk, 2 limoenen, 8 bol yoghurtijs, 50 ml gembersiroop
5

Snijd de rest van de peren in grove stukken en doe ze in de blender. Voeg de amandelmelk, het limoensap, het yoghurtijs en de gembersiroop toe en mix alles tot een romige shake.

50 g bloemsuiker, 0,4 l Room, 1 tl kardemompoeder
6

Doe de room, de bloemsuiker en het kardemompoeder in een kom en klop alles tot een luchtige slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak.

7

Doe wat blokjes peer in een glas en giet de milkshake erover. Spuit er een toef kardemomslagroom op en werk af met wat gekarameliseerde amandelschilfers. Smakelijk!