dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten (thumbnail)Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten

Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten

35m
18
95%
2.7K
Recepten

Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten

Dit recept is ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker, gezond en vers wilt koken. Jeroen maakt een stuk zalm met kokos-limoenrijst en gebakken wokgroenten. Het ziet er chique uit, maar is eenvoudiger dan je denkt.
Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten (thumbnail)Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten

Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten

35m
18
95%
2.7K
Recepten

Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten

Dit recept is ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker, gezond en vers wilt koken. Jeroen maakt een stuk zalm met kokos-limoenrijst en gebakken wokgroenten. Het ziet er chique uit, maar is eenvoudiger dan je denkt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten18
Beoordeling95%
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Ajuin
1
Citroengras
1 stengel
Olijfolie
Limoenblaadjes
3
Basmatirijst
250 g
Kokosmelk
250 ml
Zout
Peper
Zalmfilets
800 g
Arachideolie
Boter
1 klontje
Gember
3 cm
Look
1 teentje
Wok groenten
1 zakje
Chilipeper
0,5
Sesamolie
Sojasaus
Zoete chilisaus

Benodigdheden

Een rasp, een wok

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

1 ajuin, 1 stengel Citroengras
1
Pel en snipper de ui. Snijd het citroengras in de lengte in twee.
olijfolie, 3 limoenblaadjes
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de uien zonder te kleuren en doe er de limoenblaadjes en het citroengras bij.
250 g basmatirijst, 250 ml kokosmelk, zout
3
Doe de rijst bij de ui en bevochtig met kokosmelk. Vul het blik of doosje van de kokosmelk met water en giet het bij de rijst. Kruid met een snuifje zout.
4
Breng aan de kook en laat garen onder deksel op een zacht vuur.
TIPOm rijst te koken, gebruik je altijd twee hoeveelheden vocht op één hoeveelheid rijst.
peper, 800 g zalmfilets
5
Kruid de zalm met peper en zout.
arachideolie, 1 klontje boter
6
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie en een klein klontje boter.
7
Bak de zalm op de velkant. Begin op hoog vuur en zet het vuur halverwege wat lager. Lepel er de hete vetstof over (arroseren). Je hoeft de zalm niet om te draaien. TIP: Zalm is het lekkerst als hij niet helemaal doorbakken is. De vis moet warm zijn vanbinnen, maar mag nog wat donkerroze zijn.
3 cm gember, 1 teentje Look
8
Schil de gember en pel de knoflook.
1 zakje wok groenten, 0,5 chilipeper
9
Verhit een scheut arachideolie in de wok en bak de wokgroenten. Rasp er gember, knoflook en chilipeper bij. TIP: Vries een chilipepertje in en rasp de hoeveelheid die je nodig hebt. De rest van het pepertje kan daarna terug in de diepvriezer.
sesamolie, sojasaus, zoete chilisaus
10
Breng de groenten op smaak met een scheutje sesamolie, een beetje sojasaus en wat sweet chilisaus
11
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de rijst.
12
Serveer de gebakken zalm met wokgroenten en de kokos-limoenrijst.
1
Pel en snipper de ui. Snijd het citroengras in de lengte in twee.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de uien zonder te kleuren en doe er de limoenblaadjes en het citroengras bij.

Instructies

Bereiding

1 ajuin, 1 stengel Citroengras
1
Pel en snipper de ui. Snijd het citroengras in de lengte in twee.
olijfolie, 3 limoenblaadjes
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de uien zonder te kleuren en doe er de limoenblaadjes en het citroengras bij.
250 g basmatirijst, 250 ml kokosmelk, zout
3
Doe de rijst bij de ui en bevochtig met kokosmelk. Vul het blik of doosje van de kokosmelk met water en giet het bij de rijst. Kruid met een snuifje zout.
4
Breng aan de kook en laat garen onder deksel op een zacht vuur.
TIPOm rijst te koken, gebruik je altijd twee hoeveelheden vocht op één hoeveelheid rijst.
peper, 800 g zalmfilets
5
Kruid de zalm met peper en zout.
arachideolie, 1 klontje boter
6
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie en een klein klontje boter.
7
Bak de zalm op de velkant. Begin op hoog vuur en zet het vuur halverwege wat lager. Lepel er de hete vetstof over (arroseren). Je hoeft de zalm niet om te draaien. TIP: Zalm is het lekkerst als hij niet helemaal doorbakken is. De vis moet warm zijn vanbinnen, maar mag nog wat donkerroze zijn.
3 cm gember, 1 teentje Look
8
Schil de gember en pel de knoflook.
1 zakje wok groenten, 0,5 chilipeper
9
Verhit een scheut arachideolie in de wok en bak de wokgroenten. Rasp er gember, knoflook en chilipeper bij. TIP: Vries een chilipepertje in en rasp de hoeveelheid die je nodig hebt. De rest van het pepertje kan daarna terug in de diepvriezer.
sesamolie, sojasaus, zoete chilisaus
10
Breng de groenten op smaak met een scheutje sesamolie, een beetje sojasaus en wat sweet chilisaus
11
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de rijst.
12
Serveer de gebakken zalm met wokgroenten en de kokos-limoenrijst.
1
Pel en snipper de ui. Snijd het citroengras in de lengte in twee.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de uien zonder te kleuren en doe er de limoenblaadjes en het citroengras bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten (thumbnail)Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten
4 personen
35m
Ingrediënten
Ajuin
1
Citroengras
1 stengel
Olijfolie
Limoenblaadjes
3
Basmatirijst
250 g
Kokosmelk
250 ml
Zout
Peper
Zalmfilets
800 g
Arachideolie
Boter
1 klontje
Gember
3 cm
Look
1 teentje
Wok groenten
1 zakje
Chilipeper
0,5
Sesamolie
Sojasaus
Zoete chilisaus

Gebakken zalm met limoenrijst en wokgroenten

Dit recept is ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker, gezond en vers wilt koken. Jeroen maakt een stuk zalm met kokos-limoenrijst en gebakken wokgroenten. Het ziet er chique uit, maar is eenvoudiger dan je denkt.
Instructies

Bereiding

1 ajuin, 1 stengel Citroengras
1
Pel en snipper de ui. Snijd het citroengras in de lengte in twee.
olijfolie, 3 limoenblaadjes
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de uien zonder te kleuren en doe er de limoenblaadjes en het citroengras bij.
250 g basmatirijst, 250 ml kokosmelk, zout
3
Doe de rijst bij de ui en bevochtig met kokosmelk. Vul het blik of doosje van de kokosmelk met water en giet het bij de rijst. Kruid met een snuifje zout.
4
Breng aan de kook en laat garen onder deksel op een zacht vuur.
TIPOm rijst te koken, gebruik je altijd twee hoeveelheden vocht op één hoeveelheid rijst.
peper, 800 g zalmfilets
5
Kruid de zalm met peper en zout.
arachideolie, 1 klontje boter
6
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie en een klein klontje boter.
7
Bak de zalm op de velkant. Begin op hoog vuur en zet het vuur halverwege wat lager. Lepel er de hete vetstof over (arroseren). Je hoeft de zalm niet om te draaien. TIP: Zalm is het lekkerst als hij niet helemaal doorbakken is. De vis moet warm zijn vanbinnen, maar mag nog wat donkerroze zijn.
3 cm gember, 1 teentje Look
8
Schil de gember en pel de knoflook.
1 zakje wok groenten, 0,5 chilipeper
9
Verhit een scheut arachideolie in de wok en bak de wokgroenten. Rasp er gember, knoflook en chilipeper bij. TIP: Vries een chilipepertje in en rasp de hoeveelheid die je nodig hebt. De rest van het pepertje kan daarna terug in de diepvriezer.
sesamolie, sojasaus, zoete chilisaus
10
Breng de groenten op smaak met een scheutje sesamolie, een beetje sojasaus en wat sweet chilisaus
11
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de rijst.
12
Serveer de gebakken zalm met wokgroenten en de kokos-limoenrijst.