Witte chocolademoussetaart met perzik
Witte chocolademoussetaart met perzik
Witte chocolademoussetaart met perzik
Witte chocolademoussetaart met perzik
Ingrediënten
4 personen
Boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Patisseriebloem
250 g
Zout
1 snuifje
Gelatineblaadjes
2
Witte chocolade
200 g
Room
325 g
Room
2 dl
Kristalsuiker
80 g
Halve perziken op siroop
2 klein blikje
Eierdooiers
4
Witte chocoladeschilfers
100 g
Benodigdheden
Keukenmachine met k vormige hulpstuk en klopper, taartvorm 24 cm o, deegrol, bakpapier, bakparels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De taartbodem
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven- en onderwarmte).
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 ei
2
Doe de malse boter met de bloemsuiker in de kom van je keukenmachine en laat mengen. Voeg het ei toe wanneer de boter en bloemsuiker een egaal mengsel vormen.
30 g amandelpoeder, 250 g patisseriebloem, 1 snuifje zout
3
Voeg lepel per lepel het amandelpoeder, de bloem en een snuif zout toe. Laat de machine verder draaien tot je een stevig deeg hebt.
TIPLaat het deeg eventueel even rusten in de koelkast om de boter te laten uitharden.
4
Vet een taartvorm in met boter of bakspray en bestuif met bloem.
5
Rol het deeg dun uit en bekleed er de vorm mee. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
6
Leg een vel bakpapier op de bodem en strooi er bakparels in. Schuif de taartvorm in de oven en bak de bodem 25 minuten blind op 180 °C. Laat de bodem nadien helemaal afkoelen.
De witte chocolademousse
2 gelatineblaadjes
7
Week de gelatineblaadjes in koud water.
200 g witte chocolade, 325 g Room
8
Breek de chocolade in stukjes en laat hem au bain-marie smelten. Voeg er de room aan toe en laat die mee opwarmen met de chocolade.
9
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de warme chocolade.
80 g kristalsuiker, 2 klein blikje halve perziken op siroop
10
Breng de suiker met het sap van de perziken in een apart pannetje aan de kook.
4 eierdooiers
11
Doe de dooiers in de (schoongemaakte) kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de klopper.
12
Giet de warme perziksiroop bij de dooiers en laat de machine goed draaien tot je een luchtige ruban hebt. Hou de resterende siroop in de pan nog even aan de kant voor de afwerking.
13
Meng de gesmolten chocolade onder de ruban. Laat het geheel even afkoelen.
2 dl Room
14
Klop de room half op (tot yoghurtdikte). Spatel ze onder de chocolade en giet het mengsel in de taartvorm. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
15
Snijd de perziken uit blik in partjes en bedek er de hele taart mee.
100 g witte chocoladeschilfers
16
Strijk de perziken in met wat siroop en strooi de witte chocoladeschilfers erover.
De taartbodem
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven- en onderwarmte).
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 ei
2
Doe de malse boter met de bloemsuiker in de kom van je keukenmachine en laat mengen. Voeg het ei toe wanneer de boter en bloemsuiker een egaal mengsel vormen.
30 g amandelpoeder, 250 g patisseriebloem, 1 snuifje zout
3
Voeg lepel per lepel het amandelpoeder, de bloem en een snuif zout toe. Laat de machine verder draaien tot je een stevig deeg hebt.
TIPLaat het deeg eventueel even rusten in de koelkast om de boter te laten uitharden.
4
Vet een taartvorm in met boter of bakspray en bestuif met bloem.
5
Rol het deeg dun uit en bekleed er de vorm mee. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
6
Leg een vel bakpapier op de bodem en strooi er bakparels in. Schuif de taartvorm in de oven en bak de bodem 25 minuten blind op 180 °C. Laat de bodem nadien helemaal afkoelen.
De witte chocolademousse
2 gelatineblaadjes
7
Week de gelatineblaadjes in koud water.
200 g witte chocolade, 325 g Room
8
Breek de chocolade in stukjes en laat hem au bain-marie smelten. Voeg er de room aan toe en laat die mee opwarmen met de chocolade.
9
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de warme chocolade.
80 g kristalsuiker, 2 klein blikje halve perziken op siroop
10
Breng de suiker met het sap van de perziken in een apart pannetje aan de kook.
4 eierdooiers
11
Doe de dooiers in de (schoongemaakte) kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de klopper.
12
Giet de warme perziksiroop bij de dooiers en laat de machine goed draaien tot je een luchtige ruban hebt. Hou de resterende siroop in de pan nog even aan de kant voor de afwerking.
13
Meng de gesmolten chocolade onder de ruban. Laat het geheel even afkoelen.
2 dl Room
14
Klop de room half op (tot yoghurtdikte). Spatel ze onder de chocolade en giet het mengsel in de taartvorm. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
15
Snijd de perziken uit blik in partjes en bedek er de hele taart mee.
100 g witte chocoladeschilfers
16
Strijk de perziken in met wat siroop en strooi de witte chocoladeschilfers erover.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Ei
1
Amandelpoeder
30 g
Patisseriebloem
250 g
Zout
1 snuifje
Gelatineblaadjes
2
Witte chocolade
200 g
Room
325 g
Room
2 dl
Kristalsuiker
80 g
Halve perziken op siroop
2 klein blikje
Eierdooiers
4
Witte chocoladeschilfers
100 g
Witte chocolademoussetaart met perzik
Een zalig nagerecht in de vorm van een hagelwitte taart met een vulling van smeuïge witte chocolademousse. Afwerken kan met perzik uit blik en extra chocoladeschilfers.Instructies
De taartbodem
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven- en onderwarmte).
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 ei
2
Doe de malse boter met de bloemsuiker in de kom van je keukenmachine en laat mengen. Voeg het ei toe wanneer de boter en bloemsuiker een egaal mengsel vormen.
30 g amandelpoeder, 250 g patisseriebloem, 1 snuifje zout
3
Voeg lepel per lepel het amandelpoeder, de bloem en een snuif zout toe. Laat de machine verder draaien tot je een stevig deeg hebt.
TIPLaat het deeg eventueel even rusten in de koelkast om de boter te laten uitharden.
4
Vet een taartvorm in met boter of bakspray en bestuif met bloem.
5
Rol het deeg dun uit en bekleed er de vorm mee. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
6
Leg een vel bakpapier op de bodem en strooi er bakparels in. Schuif de taartvorm in de oven en bak de bodem 25 minuten blind op 180 °C. Laat de bodem nadien helemaal afkoelen.
De witte chocolademousse
2 gelatineblaadjes
7
Week de gelatineblaadjes in koud water.
200 g witte chocolade, 325 g Room
8
Breek de chocolade in stukjes en laat hem au bain-marie smelten. Voeg er de room aan toe en laat die mee opwarmen met de chocolade.
9
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de warme chocolade.
80 g kristalsuiker, 2 klein blikje halve perziken op siroop
10
Breng de suiker met het sap van de perziken in een apart pannetje aan de kook.
4 eierdooiers
11
Doe de dooiers in de (schoongemaakte) kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de klopper.
12
Giet de warme perziksiroop bij de dooiers en laat de machine goed draaien tot je een luchtige ruban hebt. Hou de resterende siroop in de pan nog even aan de kant voor de afwerking.
13
Meng de gesmolten chocolade onder de ruban. Laat het geheel even afkoelen.
2 dl Room
14
Klop de room half op (tot yoghurtdikte). Spatel ze onder de chocolade en giet het mengsel in de taartvorm. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
15
Snijd de perziken uit blik in partjes en bedek er de hele taart mee.
100 g witte chocoladeschilfers
16
Strijk de perziken in met wat siroop en strooi de witte chocoladeschilfers erover.