Thaise bouillon met shiitake en rivierkreeft
Thaise bouillon met shiitake en rivierkreeft
Thaise bouillon met shiitake en rivierkreeft
Thaise bouillon met shiitake en rivierkreeft
Ingrediënten
4 personen
Garnalenkopjes
1.000 g
Arachideolie
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Wortels
2
Selder
4 stengels
Trassie
0,5 el
Tomatenpuree
70 g
Currypasta
2 el
Water
2 l
Sojasaus
2 el
Limoenblaadjes
3
Prei
1 stengel
Shiitake
250 g
Chinese kolen
0,5
Sojascheuten
200 g
Melk
1 scheutje
Peper
Zout
Boter
Rivierkreeftjes
200 g
Koriander
0,5 bosjes
Eieren
4
Benodigdheden
Een grote ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bouillon
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g garnalenkopjes
2
Leg de garnalenkoppen in een grote ovenschaal en laat ze 20 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
TIPJe kunt garnaalkoppen diepgevroren kopen. Als je zelf je garnalen pelt, kun je de koppen en pantsers ook bijhouden en invriezen om later te gebruiken voor een bisque.
arachideolie
3
Verwarm een scheutje olie in een kookpot.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze met de uien.
40 g gember
6
Schil de gember en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 Wortel, 2 stengels selder
7
Schil de wortel. Snijd in stukken. Snijd de selder ook in stukken en doe ze in de kookpot.
8
Voeg er de gedroogde garnaalkoppen aan toe en laat alles even bakken.
0,5 el trassie, 70 g Tomatenpuree, 2 el currypasta
9
Doe er de trassi, tomatenpuree en rode currypasta bij. Laat kort bakken.
TIPTrassi is garnalenpasta met heel veel smaak. Je kunt het onder andere ook gebruiken in nasi goreng. Verpak de trassi goed als het doosje open is en je wilt het nog bewaren, want de geur is redelijk overheersend.
2 l Water, 2 el sojasaus, 3 limoenblaadjes
10
Giet er het water (of de groentebouillon) bij. Doe er sojasaus en limoenblaadjes bij en breng aan de kook. Zet een deksel op de kookpot en laat ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
1 stengel prei
11
Spoel de prei en snijd hem in fijne reepjes (julienne).
1 Wortel, 2 stengels selder, 250 g shiitake
12
Schil de wortel en snijd ook in julienne. Doe hetzelfde met de selder. Snijd de shiitake in reepjes.
0,5 Chinese kolen
13
Snipper de Chinese kool.
200 g Sojascheuten
14
Doe de prei, wortel, selder, shiitake, Chinese kool en sojascheuten in een grote kom.
15
Zeef de warme bouillon en giet hem over de groenten.
1 scheutje melk, peper, zout, 4 eieren
16
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
boter
17
Smelt een klontje boter in een pan en bak dunne omeletten.
18
Snijd de omeletten in reepjes.
200 g rivierkreeftjes, 0,5 bosjes koriander
19
Serveer de bouillon met omeletreepjes. Werk af met rivierkreeftjes en plukjes koriander.
De bouillon
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g garnalenkopjes
2
Leg de garnalenkoppen in een grote ovenschaal en laat ze 20 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
TIPJe kunt garnaalkoppen diepgevroren kopen. Als je zelf je garnalen pelt, kun je de koppen en pantsers ook bijhouden en invriezen om later te gebruiken voor een bisque.
arachideolie
3
Verwarm een scheutje olie in een kookpot.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze met de uien.
40 g gember
6
Schil de gember en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 Wortel, 2 stengels selder
7
Schil de wortel. Snijd in stukken. Snijd de selder ook in stukken en doe ze in de kookpot.
8
Voeg er de gedroogde garnaalkoppen aan toe en laat alles even bakken.
0,5 el trassie, 70 g Tomatenpuree, 2 el currypasta
9
Doe er de trassi, tomatenpuree en rode currypasta bij. Laat kort bakken.
TIPTrassi is garnalenpasta met heel veel smaak. Je kunt het onder andere ook gebruiken in nasi goreng. Verpak de trassi goed als het doosje open is en je wilt het nog bewaren, want de geur is redelijk overheersend.
2 l Water, 2 el sojasaus, 3 limoenblaadjes
10
Giet er het water (of de groentebouillon) bij. Doe er sojasaus en limoenblaadjes bij en breng aan de kook. Zet een deksel op de kookpot en laat ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
1 stengel prei
11
Spoel de prei en snijd hem in fijne reepjes (julienne).
1 Wortel, 2 stengels selder, 250 g shiitake
12
Schil de wortel en snijd ook in julienne. Doe hetzelfde met de selder. Snijd de shiitake in reepjes.
0,5 Chinese kolen
13
Snipper de Chinese kool.
200 g Sojascheuten
14
Doe de prei, wortel, selder, shiitake, Chinese kool en sojascheuten in een grote kom.
15
Zeef de warme bouillon en giet hem over de groenten.
1 scheutje melk, peper, zout, 4 eieren
16
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
boter
17
Smelt een klontje boter in een pan en bak dunne omeletten.
18
Snijd de omeletten in reepjes.
200 g rivierkreeftjes, 0,5 bosjes koriander
19
Serveer de bouillon met omeletreepjes. Werk af met rivierkreeftjes en plukjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Garnalenkopjes
1.000 g
Arachideolie
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Wortels
2
Selder
4 stengels
Trassie
0,5 el
Tomatenpuree
70 g
Currypasta
2 el
Water
2 l
Sojasaus
2 el
Limoenblaadjes
3
Prei
1 stengel
Shiitake
250 g
Chinese kolen
0,5
Sojascheuten
200 g
Melk
1 scheutje
Peper
Zout
Boter
Rivierkreeftjes
200 g
Koriander
0,5 bosjes
Eieren
4
Thaise bouillon met shiitake en rivierkreeft
Dit is een oosterse bisque op basis van garnaalkoppen en afgewerkt met vlees van rivierkreeftjes en shiitake. Nog een tikkeltje feestelijk en dus perfect voor tweede kerstdag.Instructies
De bouillon
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g garnalenkopjes
2
Leg de garnalenkoppen in een grote ovenschaal en laat ze 20 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
TIPJe kunt garnaalkoppen diepgevroren kopen. Als je zelf je garnalen pelt, kun je de koppen en pantsers ook bijhouden en invriezen om later te gebruiken voor een bisque.
arachideolie
3
Verwarm een scheutje olie in een kookpot.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze met de uien.
40 g gember
6
Schil de gember en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
1 Wortel, 2 stengels selder
7
Schil de wortel. Snijd in stukken. Snijd de selder ook in stukken en doe ze in de kookpot.
8
Voeg er de gedroogde garnaalkoppen aan toe en laat alles even bakken.
0,5 el trassie, 70 g Tomatenpuree, 2 el currypasta
9
Doe er de trassi, tomatenpuree en rode currypasta bij. Laat kort bakken.
TIPTrassi is garnalenpasta met heel veel smaak. Je kunt het onder andere ook gebruiken in nasi goreng. Verpak de trassi goed als het doosje open is en je wilt het nog bewaren, want de geur is redelijk overheersend.
2 l Water, 2 el sojasaus, 3 limoenblaadjes
10
Giet er het water (of de groentebouillon) bij. Doe er sojasaus en limoenblaadjes bij en breng aan de kook. Zet een deksel op de kookpot en laat ongeveer 30 minuten garen op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
1 stengel prei
11
Spoel de prei en snijd hem in fijne reepjes (julienne).
1 Wortel, 2 stengels selder, 250 g shiitake
12
Schil de wortel en snijd ook in julienne. Doe hetzelfde met de selder. Snijd de shiitake in reepjes.
0,5 Chinese kolen
13
Snipper de Chinese kool.
200 g Sojascheuten
14
Doe de prei, wortel, selder, shiitake, Chinese kool en sojascheuten in een grote kom.
15
Zeef de warme bouillon en giet hem over de groenten.
1 scheutje melk, peper, zout, 4 eieren
16
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
boter
17
Smelt een klontje boter in een pan en bak dunne omeletten.
18
Snijd de omeletten in reepjes.
200 g rivierkreeftjes, 0,5 bosjes koriander
19
Serveer de bouillon met omeletreepjes. Werk af met rivierkreeftjes en plukjes koriander.