dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon (thumbnail)Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

40m
14
-
5K
Recepten

Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

Een prachtige afsluiter van een lekkere maaltijd: roomijs, rood fruit, koekjes en sabayon. Gemakkelijker klaar te maken dan je denkt!
Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon (thumbnail)Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

40m
14
-
5K
Recepten

Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

Een prachtige afsluiter van een lekkere maaltijd: roomijs, rood fruit, koekjes en sabayon. Gemakkelijker klaar te maken dan je denkt!
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes5K

Ingrediënten

4 personen
Rood fruit
600 g
Violette siroop
0,1 l
Vanillesuiker
1 el
Vanillesuiker
3 eierdopjes
Boter
60 g
Bruine suiker
100 g
Zout
Kaneelpoeder
Esdoornsiroop
50 g
Bloem
50 g
Maïzena
1 tl
Eierdooiers
5
Cointreau
1 eierdopje
Sinaasappelsap
4 eierdopjes
Vanille-ijs
0,5 liter

Benodigdheden

Een siliconen matje of bakpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het rood fruit

600 g rood fruit, 0,1 l violette siroop
1
Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.
TIPIn plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.
2
Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.
1 el vanillesuiker
3
Haal het deksel van de kookpot en laat inkoken tot een mooie compote. Roer er de vanillesuiker door.
4
Laat afkoelen.

De kletskoppen

5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
60 g boter, 100 g bruine suiker, zout, kaneelpoeder, 50 g esdoornsiroop
6
Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.
50 g bloem, 1 tl maïzena
7
Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.
8
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.
9
Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
10
Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.
11
Breek de koek in stukjes.

De sabayon

5 eierdooiers
12
Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.
TIPOm sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.
13
Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.
1 eierdopje Cointreau, 4 eierdopjes sinaasappelsap, 3 eierdopjes vanillesuiker
14
Doe de Cointreau, het sinaasappelsap en de vanillesuiker bij de eierdooiers.  Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.

De afwerking

0,5 liter vanille-ijs
15
Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.
1
Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.
2
Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.

Instructies

Het rood fruit

600 g rood fruit, 0,1 l violette siroop
1
Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.
TIPIn plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.
2
Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.
1 el vanillesuiker
3
Haal het deksel van de kookpot en laat inkoken tot een mooie compote. Roer er de vanillesuiker door.
4
Laat afkoelen.

De kletskoppen

5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
60 g boter, 100 g bruine suiker, zout, kaneelpoeder, 50 g esdoornsiroop
6
Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.
50 g bloem, 1 tl maïzena
7
Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.
8
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.
9
Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
10
Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.
11
Breek de koek in stukjes.

De sabayon

5 eierdooiers
12
Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.
TIPOm sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.
13
Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.
1 eierdopje Cointreau, 4 eierdopjes sinaasappelsap, 3 eierdopjes vanillesuiker
14
Doe de Cointreau, het sinaasappelsap en de vanillesuiker bij de eierdooiers.  Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.

De afwerking

0,5 liter vanille-ijs
15
Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.
1
Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.
2
Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon (thumbnail)Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon
4 personen
40m
Ingrediënten
Rood fruit
600 g
Violette siroop
0,1 l
Vanillesuiker
1 el
Vanillesuiker
3 eierdopjes
Boter
60 g
Bruine suiker
100 g
Zout
Kaneelpoeder
Esdoornsiroop
50 g
Bloem
50 g
Maïzena
1 tl
Eierdooiers
5
Cointreau
1 eierdopje
Sinaasappelsap
4 eierdopjes
Vanille-ijs
0,5 liter

Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

Een prachtige afsluiter van een lekkere maaltijd: roomijs, rood fruit, koekjes en sabayon. Gemakkelijker klaar te maken dan je denkt!
Instructies

Het rood fruit

600 g rood fruit, 0,1 l violette siroop
1
Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.
TIPIn plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.
2
Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.
1 el vanillesuiker
3
Haal het deksel van de kookpot en laat inkoken tot een mooie compote. Roer er de vanillesuiker door.
4
Laat afkoelen.

De kletskoppen

5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
60 g boter, 100 g bruine suiker, zout, kaneelpoeder, 50 g esdoornsiroop
6
Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.
50 g bloem, 1 tl maïzena
7
Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.
8
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.
9
Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
10
Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.
11
Breek de koek in stukjes.

De sabayon

5 eierdooiers
12
Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.
TIPOm sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.
13
Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.
1 eierdopje Cointreau, 4 eierdopjes sinaasappelsap, 3 eierdopjes vanillesuiker
14
Doe de Cointreau, het sinaasappelsap en de vanillesuiker bij de eierdooiers.  Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.

De afwerking

0,5 liter vanille-ijs
15
Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.