Rolletjes gevuld met rijstsalade met ananas en gerookte zalm
In de diepvriesafdeling van een Oosterse supermarkt vind je de flinterdunne, halfdoorschijnende rijstvellen. Voor een kleurige lunch uit het vuistje bereidt Jeroen rolletjes gevuld met een rijstsalade die zoet, zuur, zout en een toets pittigheid op een elegante manier combineert.
Rolletjes gevuld met rijstsalade met ananas en gerookte zalm
In de diepvriesafdeling van een Oosterse supermarkt vind je de flinterdunne, halfdoorschijnende rijstvellen. Voor een kleurige lunch uit het vuistje bereidt Jeroen rolletjes gevuld met een rijstsalade die zoet, zuur, zout en een toets pittigheid op een elegante manier combineert.
Ingrediënten
4 personen
Vietnamese loempiavellen
12
Rijst
250 g
Ananas
0,5
Gerookte zalm
8 sneetjes
Koriander
0,5 bosjes
Lente-uien
0,5 bosjes
Rode chilipepers
0,5
Zure room
200 g
Ketchup
2 el
Citroenen
0,5
Currypoeder
1 el
Kropsla
1
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
12 Vietnamese loempiavellen, 250 g rijst, 0,5 ananas, 8 sneetjes gerookte zalm, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes lente-uien, 0,5 rode chilipepers, 200 g Zure room, 2 el ketchup, 0,5 citroenen, 1 el currypoeder, 1 kropsla
1
Breng water aan de kook en gaar de rijst volgens de instructies van de producent. Builtjes zijn best handig.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze voorzichtig in ruim water. Vooral de knapperige blaadjes in het hart zijn uiterst smakelijk.
3
Schil de ananas en verwijder de donkere puntjes die in het vruchtvlees zitten. De handige snijtechniek hiervoor kan je hier zien.
4
Snij het vruchtvlees weg, langs de taaie kern heen. Het hart van de vrucht gebruiken we niet.
5
Snij de stukken ananas eerst in reepjes en vervolgens in hele kleine blokjes van zo'n 0,5 cm breed.
6
Spoel de lenteuitjes en verwijder het donkerste loof en het wortelstukje. Snij de pijpajuintjes in flinterdunne ringen. Maak er millimeterwerk van.
7
Spoel de koriander en hak de blaadjes fijn. Neem het stukje rode chilipeper, verwijder de zaadjes en hak de hete jongen in zo klein mogelijke rode spikkels.
8
Verzamel de ananas, lenteui, koriander en chilipeper in een mengschaal.
9
Snij de plakjes zalm eerst overlangs in 3 gelijke stukken. Snij deze vervolgens in fijne reepjes van ongeveer 5 mm breed. Leg de zalmreepjes in de mengschaal en roer alles voorzichtig.
10
Laat de builtjes gare rijst afkoelen in koud water.
11
Bereid de saus in een aparte kom. Dan kan je ze straks doseren. Doe de zure room in een mengschaal en voeg er wat ketchup aan toe.
12
Roer en kruid de saus met mild currypoeder. Knijp ook het vers citroensap erbij, roer en proef.
13
Meng de afgekoelde rijst en de fijne ananassalade.
14
Schep er een deel saus bij en roer. Beslis of je meer saus nodig hebt. Vermijd dat de rijstsla ‘zwemt’ in de saus.
15
Vul een kom met lauw water.
16
Leg een schone keukenhanddoek op je aanrecht. Laat een rijstvel heel kort weken in het water.
17
Leg het halfdoorschijnende rijstvel op de handdoek. Bedek het (ronde) vel met kropsla, maar laat de randen van het rijstvel vrij.
18
Lepel er een portie rijstsalade met ananas op en plooi de rechtse en linkse randjes van het rijstvel over de vulling. Rol het pakketje strak dicht. Herhaal dit voor elke rol.
19
Snij de pakketjes middendoor en schik de halve rolletjes op een bord of schaal. Serveer er een potje met de rest van de saus bij.
1
Breng water aan de kook en gaar de rijst volgens de instructies van de producent. Builtjes zijn best handig.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze voorzichtig in ruim water. Vooral de knapperige blaadjes in het hart zijn uiterst smakelijk.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bereiding
12 Vietnamese loempiavellen, 250 g rijst, 0,5 ananas, 8 sneetjes gerookte zalm, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes lente-uien, 0,5 rode chilipepers, 200 g Zure room, 2 el ketchup, 0,5 citroenen, 1 el currypoeder, 1 kropsla
1
Breng water aan de kook en gaar de rijst volgens de instructies van de producent. Builtjes zijn best handig.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze voorzichtig in ruim water. Vooral de knapperige blaadjes in het hart zijn uiterst smakelijk.
3
Schil de ananas en verwijder de donkere puntjes die in het vruchtvlees zitten. De handige snijtechniek hiervoor kan je hier zien.
4
Snij het vruchtvlees weg, langs de taaie kern heen. Het hart van de vrucht gebruiken we niet.
5
Snij de stukken ananas eerst in reepjes en vervolgens in hele kleine blokjes van zo'n 0,5 cm breed.
6
Spoel de lenteuitjes en verwijder het donkerste loof en het wortelstukje. Snij de pijpajuintjes in flinterdunne ringen. Maak er millimeterwerk van.
7
Spoel de koriander en hak de blaadjes fijn. Neem het stukje rode chilipeper, verwijder de zaadjes en hak de hete jongen in zo klein mogelijke rode spikkels.
8
Verzamel de ananas, lenteui, koriander en chilipeper in een mengschaal.
9
Snij de plakjes zalm eerst overlangs in 3 gelijke stukken. Snij deze vervolgens in fijne reepjes van ongeveer 5 mm breed. Leg de zalmreepjes in de mengschaal en roer alles voorzichtig.
10
Laat de builtjes gare rijst afkoelen in koud water.
11
Bereid de saus in een aparte kom. Dan kan je ze straks doseren. Doe de zure room in een mengschaal en voeg er wat ketchup aan toe.
12
Roer en kruid de saus met mild currypoeder. Knijp ook het vers citroensap erbij, roer en proef.
13
Meng de afgekoelde rijst en de fijne ananassalade.
14
Schep er een deel saus bij en roer. Beslis of je meer saus nodig hebt. Vermijd dat de rijstsla ‘zwemt’ in de saus.
15
Vul een kom met lauw water.
16
Leg een schone keukenhanddoek op je aanrecht. Laat een rijstvel heel kort weken in het water.
17
Leg het halfdoorschijnende rijstvel op de handdoek. Bedek het (ronde) vel met kropsla, maar laat de randen van het rijstvel vrij.
18
Lepel er een portie rijstsalade met ananas op en plooi de rechtse en linkse randjes van het rijstvel over de vulling. Rol het pakketje strak dicht. Herhaal dit voor elke rol.
19
Snij de pakketjes middendoor en schik de halve rolletjes op een bord of schaal. Serveer er een potje met de rest van de saus bij.
1
Breng water aan de kook en gaar de rijst volgens de instructies van de producent. Builtjes zijn best handig.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze voorzichtig in ruim water. Vooral de knapperige blaadjes in het hart zijn uiterst smakelijk.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Vietnamese loempiavellen
12
Rijst
250 g
Ananas
0,5
Gerookte zalm
8 sneetjes
Koriander
0,5 bosjes
Lente-uien
0,5 bosjes
Rode chilipepers
0,5
Zure room
200 g
Ketchup
2 el
Citroenen
0,5
Currypoeder
1 el
Kropsla
1
Rolletjes gevuld met rijstsalade met ananas en gerookte zalm
In de diepvriesafdeling van een Oosterse supermarkt vind je de flinterdunne, halfdoorschijnende rijstvellen. Voor een kleurige lunch uit het vuistje bereidt Jeroen rolletjes gevuld met een rijstsalade die zoet, zuur, zout en een toets pittigheid op een elegante manier combineert.Instructies
Bereiding
12 Vietnamese loempiavellen, 250 g rijst, 0,5 ananas, 8 sneetjes gerookte zalm, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes lente-uien, 0,5 rode chilipepers, 200 g Zure room, 2 el ketchup, 0,5 citroenen, 1 el currypoeder, 1 kropsla
1
Breng water aan de kook en gaar de rijst volgens de instructies van de producent. Builtjes zijn best handig.
2
Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze voorzichtig in ruim water. Vooral de knapperige blaadjes in het hart zijn uiterst smakelijk.
3
Schil de ananas en verwijder de donkere puntjes die in het vruchtvlees zitten. De handige snijtechniek hiervoor kan je hier zien.
4
Snij het vruchtvlees weg, langs de taaie kern heen. Het hart van de vrucht gebruiken we niet.
5
Snij de stukken ananas eerst in reepjes en vervolgens in hele kleine blokjes van zo'n 0,5 cm breed.
6
Spoel de lenteuitjes en verwijder het donkerste loof en het wortelstukje. Snij de pijpajuintjes in flinterdunne ringen. Maak er millimeterwerk van.
7
Spoel de koriander en hak de blaadjes fijn. Neem het stukje rode chilipeper, verwijder de zaadjes en hak de hete jongen in zo klein mogelijke rode spikkels.
8
Verzamel de ananas, lenteui, koriander en chilipeper in een mengschaal.
9
Snij de plakjes zalm eerst overlangs in 3 gelijke stukken. Snij deze vervolgens in fijne reepjes van ongeveer 5 mm breed. Leg de zalmreepjes in de mengschaal en roer alles voorzichtig.
10
Laat de builtjes gare rijst afkoelen in koud water.
11
Bereid de saus in een aparte kom. Dan kan je ze straks doseren. Doe de zure room in een mengschaal en voeg er wat ketchup aan toe.
12
Roer en kruid de saus met mild currypoeder. Knijp ook het vers citroensap erbij, roer en proef.
13
Meng de afgekoelde rijst en de fijne ananassalade.
14
Schep er een deel saus bij en roer. Beslis of je meer saus nodig hebt. Vermijd dat de rijstsla ‘zwemt’ in de saus.
15
Vul een kom met lauw water.
16
Leg een schone keukenhanddoek op je aanrecht. Laat een rijstvel heel kort weken in het water.
17
Leg het halfdoorschijnende rijstvel op de handdoek. Bedek het (ronde) vel met kropsla, maar laat de randen van het rijstvel vrij.
18
Lepel er een portie rijstsalade met ananas op en plooi de rechtse en linkse randjes van het rijstvel over de vulling. Rol het pakketje strak dicht. Herhaal dit voor elke rol.
19
Snij de pakketjes middendoor en schik de halve rolletjes op een bord of schaal. Serveer er een potje met de rest van de saus bij.