Rolcake met frambozen, witte chocolade en amandelschilfers

Een heerlijk zomerse rolcake met frambozen in de hoofdrol! Met als extraatje witte chocolade, slagroom en geroosterde amandelschilferts tover je zonder al te veel moeite een rol heerlijke zoetigheid op tafel. 

Ingrediënten

  • 400 g diepvriesframbozen
  • 3 eiwit
  • 60 g bloemsuiker
  • 40 g zelfrijzende bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 dopje amandelextract
  • een snuifje keukenzout
  • 130 g maxisuiker
  • 3 dooier
  • 3 ei
  • 125 g kristalsuiker
  • 3 dl room
  • 100 g amandelschilfers
  • 100 g witte chocoladeschilfers
  • 3 bakje framboos

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de diepvries frambozen met een scheut water in een steelpan en breng het geheel aan de kook.

Doe de 3 eiwitten met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en klop de eiwitten stijf.

Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom en voeg er een snuifje zout en een dopje amandelextract aan toe.

Voeg de maxi fruit suiker toe aan de confituur van diepvries frambozen. Laat nog eens 4 minuten doorkoken en stort de confituur in een schaal.

Doe de dooiers met de hele eieren en de suiker in een tweede kom van de keukenmachine en klop het geheel bleek en luchtig.

Dek de confituur af met folie en laat afkoelen in de koelkast.

Vet een bakplaat in met wat gesmolten boter of olie, en kleef er een vel bakpapier in.

Spatel het opgeklopte eiwit onder de ruban, gevolgd door de bloem en het amandelpoeder.

Stort het beslag in de bakplaat  bekleed met bakpapier en schuif de ovenplaat 12 minuten in de hete oven van 175°C. 

Klop ondertussen de slagroom stijf met de bloemsuiker en rooster de amandelschilfers in een pan met een likje olie. Laat de amandelschilfers even uitlekken op wat keukenpapier.

Haal de gebakken biscuit uit de oven en draai om op een propere handdoek. Laat de biscuit zo afkoelen.

Trek voorzichtig het bakpapier van de biscuit en draai opnieuw om.

Bedek de biscuit met een laag afgekoelde confituur, gevolgd door een laag opgeklopte slagroom en een laag witte chocoladeschilfers.

Rol de biscuit stevig op en bedek de buitenkant ook met een laagje confituur en rol hem vervolgens door de gekleurde amandelschilfers. Laat vervolgens een uurtje opstijven in de koelkast.

Snijd de cake in plakken en serveer met een toef slagroom en wat verse frambozen. 

Rolcake met frambozen, witte chocolade en amandelschilfers