Rode poon met puree van zoete aardappel en preisaus
Rode poon met puree van zoete aardappel en preisaus
Jeroen zet echte, degelijke Dagelijkse kost op het menu in de vorm van een lekker stukje gebakken vis, een smeuïge puree met zoete aardappel en een witte wijnsaus met veel prei.
Rode poon met puree van zoete aardappel en preisaus
Rode poon met puree van zoete aardappel en preisaus
Jeroen zet echte, degelijke Dagelijkse kost op het menu in de vorm van een lekker stukje gebakken vis, een smeuïge puree met zoete aardappel en een witte wijnsaus met veel prei.
Ingrediënten
4 personen
Zoete aardappelen
2
Frietaardappelen
2
Look
3 teentjes
Prei
2 stengels
Sjalotten
1
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Laurier
Boter
2 klontje
Rode poon
600 g
Eierdooiers
2
Graanmosterd
2 el
Melk
1 scheutje
Visfumet
0,3 l
Room
0,2 l
Kervel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 Zoete aardappelen, 2 frietaardappelen, 2 teentjes Look
1
Schil de zoete en de gewone aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Voeg er ook de volledig gepeld look aan toe.
2 stengels prei
2
Snijd de prei fijn en was hem in koud water. Laat de prei even uitlekken.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Laat een klontje boter smelten in een pan. Voeg er fijngesneden sjalot en look aan toe, evenals de prei.
0,2 l witte wijn, tijm, laurier
4
Voeg er de witte wijn aan toe, breng het geheel aan de kook en laat de wijn bijna wegkoken. Kruid bij met tijm en laurier aan toe.
1 klontje boter, 600 g rode poon
5
Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Snijd het vel van de rode poon lichtjes in om te voorkomen dat het gaat krullen tijdens het bakken. Bak de vis op het vel in de boter en kruid hem met peper en zout.
2 eierdooiers, 2 el graanmosterd, 1 klontje boter, 1 scheutje melk
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooiers aan toe, gevolgd door een klontje boter, een scheutje melk en de graanmosterd. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid met peper en zout.
0,3 l visfumet, 0,2 l Room
7
Voeg de visfumet ( of wat water met een bouillonblokje ) toe aan de prei en laat weer even inkoken. Voeg er vervolgens de room aan toe, laat weer even inkoken en kruid de saus met peper en zout.
8
Draai de vis nog even kort om wanneer de kant met het vel gebakken is.
kervel
9
Schep wat van de preisaus op een bord en schep er een lepel puree bij. Schik de vis erbij en werk af met een takje kervel.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 Zoete aardappelen, 2 frietaardappelen, 2 teentjes Look
1
Schil de zoete en de gewone aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Voeg er ook de volledig gepeld look aan toe.
2 stengels prei
2
Snijd de prei fijn en was hem in koud water. Laat de prei even uitlekken.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Laat een klontje boter smelten in een pan. Voeg er fijngesneden sjalot en look aan toe, evenals de prei.
0,2 l witte wijn, tijm, laurier
4
Voeg er de witte wijn aan toe, breng het geheel aan de kook en laat de wijn bijna wegkoken. Kruid bij met tijm en laurier aan toe.
1 klontje boter, 600 g rode poon
5
Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Snijd het vel van de rode poon lichtjes in om te voorkomen dat het gaat krullen tijdens het bakken. Bak de vis op het vel in de boter en kruid hem met peper en zout.
2 eierdooiers, 2 el graanmosterd, 1 klontje boter, 1 scheutje melk
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooiers aan toe, gevolgd door een klontje boter, een scheutje melk en de graanmosterd. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid met peper en zout.
0,3 l visfumet, 0,2 l Room
7
Voeg de visfumet ( of wat water met een bouillonblokje ) toe aan de prei en laat weer even inkoken. Voeg er vervolgens de room aan toe, laat weer even inkoken en kruid de saus met peper en zout.
8
Draai de vis nog even kort om wanneer de kant met het vel gebakken is.
kervel
9
Schep wat van de preisaus op een bord en schep er een lepel puree bij. Schik de vis erbij en werk af met een takje kervel.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Zoete aardappelen
2
Frietaardappelen
2
Look
3 teentjes
Prei
2 stengels
Sjalotten
1
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Laurier
Boter
2 klontje
Rode poon
600 g
Eierdooiers
2
Graanmosterd
2 el
Melk
1 scheutje
Visfumet
0,3 l
Room
0,2 l
Kervel
Rode poon met puree van zoete aardappel en preisaus
Jeroen zet echte, degelijke Dagelijkse kost op het menu in de vorm van een lekker stukje gebakken vis, een smeuïge puree met zoete aardappel en een witte wijnsaus met veel prei.Instructies
2 Zoete aardappelen, 2 frietaardappelen, 2 teentjes Look
1
Schil de zoete en de gewone aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Voeg er ook de volledig gepeld look aan toe.
2 stengels prei
2
Snijd de prei fijn en was hem in koud water. Laat de prei even uitlekken.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Laat een klontje boter smelten in een pan. Voeg er fijngesneden sjalot en look aan toe, evenals de prei.
0,2 l witte wijn, tijm, laurier
4
Voeg er de witte wijn aan toe, breng het geheel aan de kook en laat de wijn bijna wegkoken. Kruid bij met tijm en laurier aan toe.
1 klontje boter, 600 g rode poon
5
Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Snijd het vel van de rode poon lichtjes in om te voorkomen dat het gaat krullen tijdens het bakken. Bak de vis op het vel in de boter en kruid hem met peper en zout.
2 eierdooiers, 2 el graanmosterd, 1 klontje boter, 1 scheutje melk
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de dooiers aan toe, gevolgd door een klontje boter, een scheutje melk en de graanmosterd. Ga met een pureestamper door de aardappelen en kruid met peper en zout.
0,3 l visfumet, 0,2 l Room
7
Voeg de visfumet ( of wat water met een bouillonblokje ) toe aan de prei en laat weer even inkoken. Voeg er vervolgens de room aan toe, laat weer even inkoken en kruid de saus met peper en zout.
8
Draai de vis nog even kort om wanneer de kant met het vel gebakken is.
kervel
9
Schep wat van de preisaus op een bord en schep er een lepel puree bij. Schik de vis erbij en werk af met een takje kervel.