Rode poon met broccoli, salsa verde en puree
Rode poon met broccoli, salsa verde en puree
Vandaag staat er nog eens goeie ouwe Dagelijkse kost op het menu. Een simpel stukje gebakken vis met broccoli, een zachte puree met een beetje look en salsa verde. Meer hoeft het soms echt niet te zijn.
Rode poon met broccoli, salsa verde en puree
Rode poon met broccoli, salsa verde en puree
Vandaag staat er nog eens goeie ouwe Dagelijkse kost op het menu. Een simpel stukje gebakken vis met broccoli, een zachte puree met een beetje look en salsa verde. Meer hoeft het soms echt niet te zijn.
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
800 g
Look
1 teentje
Broccoli
1
Rode poon
600 g
Boter
Basilicum
Peterselie
0,5 bosjes
Olijfolie
0,2 l
Kappertjes
2 tl
Augurken
5
Mosterd
1 el
Limoenen
0,5
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g frietaardappelen, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Pel de look en laat hem meekoken met de aardappelen.
1 broccoli
2
Breng een pot gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar in gezouten water.
600 g rode poon, boter
3
Haal de graatjes uit de vis en snijd het vel een beetje in. Kruid de vis met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de rode poon op het vel in de boter.
basilicum, 0,5 bosjes peterselie, 0,2 l olijfolie, 2 tl kappertjes, 5 augurken, 1 el mosterd, 0,5 limoenen
4
Doe de blaadjes van de peterselie en de basilicum in de pot van de blender en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Voeg er de mosterd, de kappertjes en de augurken aan toe en pers er het sap van een halve limoen bij. Kruid met peper en zout en mix de saus glad.
5
Giet de broccoli af wanneer hij gaar is.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een klont boter, een dooier en een scheutje melk aan toe. Ga er met een pureestamper door en kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat.
7
Schep een lepel puree op een bord en schik er wat broccoli bij. Leg er een stuk gebakken vis bij en werk af met de salsa verde.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!800 g frietaardappelen, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Pel de look en laat hem meekoken met de aardappelen.
1 broccoli
2
Breng een pot gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar in gezouten water.
600 g rode poon, boter
3
Haal de graatjes uit de vis en snijd het vel een beetje in. Kruid de vis met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de rode poon op het vel in de boter.
basilicum, 0,5 bosjes peterselie, 0,2 l olijfolie, 2 tl kappertjes, 5 augurken, 1 el mosterd, 0,5 limoenen
4
Doe de blaadjes van de peterselie en de basilicum in de pot van de blender en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Voeg er de mosterd, de kappertjes en de augurken aan toe en pers er het sap van een halve limoen bij. Kruid met peper en zout en mix de saus glad.
5
Giet de broccoli af wanneer hij gaar is.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een klont boter, een dooier en een scheutje melk aan toe. Ga er met een pureestamper door en kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat.
7
Schep een lepel puree op een bord en schik er wat broccoli bij. Leg er een stuk gebakken vis bij en werk af met de salsa verde.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Look
1 teentje
Broccoli
1
Rode poon
600 g
Boter
Basilicum
Peterselie
0,5 bosjes
Olijfolie
0,2 l
Kappertjes
2 tl
Augurken
5
Mosterd
1 el
Limoenen
0,5
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Rode poon met broccoli, salsa verde en puree
Vandaag staat er nog eens goeie ouwe Dagelijkse kost op het menu. Een simpel stukje gebakken vis met broccoli, een zachte puree met een beetje look en salsa verde. Meer hoeft het soms echt niet te zijn.Instructies
800 g frietaardappelen, 1 teentje Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Pel de look en laat hem meekoken met de aardappelen.
1 broccoli
2
Breng een pot gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar in gezouten water.
600 g rode poon, boter
3
Haal de graatjes uit de vis en snijd het vel een beetje in. Kruid de vis met peper en zout. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de rode poon op het vel in de boter.
basilicum, 0,5 bosjes peterselie, 0,2 l olijfolie, 2 tl kappertjes, 5 augurken, 1 el mosterd, 0,5 limoenen
4
Doe de blaadjes van de peterselie en de basilicum in de pot van de blender en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Voeg er de mosterd, de kappertjes en de augurken aan toe en pers er het sap van een halve limoen bij. Kruid met peper en zout en mix de saus glad.
5
Giet de broccoli af wanneer hij gaar is.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een klont boter, een dooier en een scheutje melk aan toe. Ga er met een pureestamper door en kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat.
7
Schep een lepel puree op een bord en schik er wat broccoli bij. Leg er een stuk gebakken vis bij en werk af met de salsa verde.