dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rigatoni met wintergroenten en boschampignons (thumbnail)Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

30m
14
-
2.8K
Recepten

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

Een vegetarische, gezonde pasta met veel wintergroenten is het ideale gerecht op een koude winteravond.
Rigatoni met wintergroenten en boschampignons (thumbnail)Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

30m
14
-
2.8K
Recepten

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

Een vegetarische, gezonde pasta met veel wintergroenten is het ideale gerecht op een koude winteravond.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Boschampignons
300 g
Aardperen
400 g
Rapen
3
Groene kolen
0,5
Rigatoni
500 g
Boter
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Salie
handvol
Nootmuskaat
Peper
Zout
Parmezaanse kaas
150 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
300 g boschampignons, 400 g Aardperen, 3 rapen
2
Maak de boschampignons schoon. Schil de aardperen en de rapen en snijd ze in blokjes.
0,5 groene kolen
3
Snijd de bladeren van de groene kool grof.
500 g rigatoni
4
Doe de pasta in het kokende water. Voeg er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de aardperen, rapen en groene kool aan toe.
boter
5
Smelt een grote klont boter in een pan.
6
Bakje champignons in de boter.
TIPAls je eerst de ui en knoflook in de pan doet, stoven de champignons in plaats van te bakken. Voor dit recept bak je dus eerst de paddenstoelen en voeg je daarna pas ui en knoflook toe.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne plakjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
8
Doe de sjalotten en de knoflook bij de champignons.
1 takje rozemarijn, handvol Salie
9
Rits de rozemarijn van de takjes en snipper fijn. Snipper de salie ook fijn. Doe de kruiden bij de champignons.
nootmuskaat, peper, zout
10
Giet de pasta en de groenten af. Houd een pollepel van het kookwater opzij. Doe de groenten bij de champignons en laat ze even mee bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
11
Doe er de pasta en de pollepel kookvocht bij om de saus een beetje te binden. Laat het vocht inkoken.
150 g Parmezaanse kaas
12
Serveer in diepe borden en werk af met Parmezaanschilfers.
1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
2
Maak de boschampignons schoon. Schil de aardperen en de rapen en snijd ze in blokjes.

Instructies

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
300 g boschampignons, 400 g Aardperen, 3 rapen
2
Maak de boschampignons schoon. Schil de aardperen en de rapen en snijd ze in blokjes.
0,5 groene kolen
3
Snijd de bladeren van de groene kool grof.
500 g rigatoni
4
Doe de pasta in het kokende water. Voeg er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de aardperen, rapen en groene kool aan toe.
boter
5
Smelt een grote klont boter in een pan.
6
Bakje champignons in de boter.
TIPAls je eerst de ui en knoflook in de pan doet, stoven de champignons in plaats van te bakken. Voor dit recept bak je dus eerst de paddenstoelen en voeg je daarna pas ui en knoflook toe.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne plakjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
8
Doe de sjalotten en de knoflook bij de champignons.
1 takje rozemarijn, handvol Salie
9
Rits de rozemarijn van de takjes en snipper fijn. Snipper de salie ook fijn. Doe de kruiden bij de champignons.
nootmuskaat, peper, zout
10
Giet de pasta en de groenten af. Houd een pollepel van het kookwater opzij. Doe de groenten bij de champignons en laat ze even mee bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
11
Doe er de pasta en de pollepel kookvocht bij om de saus een beetje te binden. Laat het vocht inkoken.
150 g Parmezaanse kaas
12
Serveer in diepe borden en werk af met Parmezaanschilfers.
1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
2
Maak de boschampignons schoon. Schil de aardperen en de rapen en snijd ze in blokjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rigatoni met wintergroenten en boschampignons (thumbnail)Rigatoni met wintergroenten en boschampignons
4 personen
30m
Ingrediënten
Boschampignons
300 g
Aardperen
400 g
Rapen
3
Groene kolen
0,5
Rigatoni
500 g
Boter
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Salie
handvol
Nootmuskaat
Peper
Zout
Parmezaanse kaas
150 g

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

Een vegetarische, gezonde pasta met veel wintergroenten is het ideale gerecht op een koude winteravond.
Instructies

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
300 g boschampignons, 400 g Aardperen, 3 rapen
2
Maak de boschampignons schoon. Schil de aardperen en de rapen en snijd ze in blokjes.
0,5 groene kolen
3
Snijd de bladeren van de groene kool grof.
500 g rigatoni
4
Doe de pasta in het kokende water. Voeg er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de aardperen, rapen en groene kool aan toe.
boter
5
Smelt een grote klont boter in een pan.
6
Bakje champignons in de boter.
TIPAls je eerst de ui en knoflook in de pan doet, stoven de champignons in plaats van te bakken. Voor dit recept bak je dus eerst de paddenstoelen en voeg je daarna pas ui en knoflook toe.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne plakjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
8
Doe de sjalotten en de knoflook bij de champignons.
1 takje rozemarijn, handvol Salie
9
Rits de rozemarijn van de takjes en snipper fijn. Snipper de salie ook fijn. Doe de kruiden bij de champignons.
nootmuskaat, peper, zout
10
Giet de pasta en de groenten af. Houd een pollepel van het kookwater opzij. Doe de groenten bij de champignons en laat ze even mee bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
11
Doe er de pasta en de pollepel kookvocht bij om de saus een beetje te binden. Laat het vocht inkoken.
150 g Parmezaanse kaas
12
Serveer in diepe borden en werk af met Parmezaanschilfers.