dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ricottataartjes met spinazie en wasabi (thumbnail)Ricottataartjes met spinazie en wasabi

Ricottataartjes met spinazie en wasabi

1u
13
-
2.5K
Recepten

Ricottataartjes met spinazie en wasabi

Wie denkt dat lekker' nooit gelijk is aan 'ekker makkelijk', heeft het bij het verkeerde eind. Deze hartige ricottataartjes zijn in een wip klaar en heerlijk veelzijdig. Serveer ze koud als tussendoortje, warm als bijgerecht of lauwwarm met een fris slaatje. Succes gegarandeerd!
Ricottataartjes met spinazie en wasabi (thumbnail)Ricottataartjes met spinazie en wasabi

Ricottataartjes met spinazie en wasabi

1u
13
-
2.5K
Recepten

Ricottataartjes met spinazie en wasabi

Wie denkt dat lekker' nooit gelijk is aan 'ekker makkelijk', heeft het bij het verkeerde eind. Deze hartige ricottataartjes zijn in een wip klaar en heerlijk veelzijdig. Serveer ze koud als tussendoortje, warm als bijgerecht of lauwwarm met een fris slaatje. Succes gegarandeerd!
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd1u
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ricotta
500 g
Zure room
2 el
Wasabi
1 tl
Peper
Zout
Nootmuskaat
Spinazie
300 g
Boter
1 klontje
Look
1 teentje
Cheddar
60 g
Ei
1
Pijnboompitten
handvol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Verwarm alvast je oven voor op 160°C.
olijfolie, handvol pijnboompitten
2
Verhit een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Doe de pijnboompitten erin en blijf in de buurt. Pijnboompitten kunnen immers snel verbranden en dan gaan ze bitter smaken.
3
Schud de pijnboompitten flink op tot ze mooi goudgeel kleuren. Stort ze op een paar velletjes keukenpapier en laat ze rusten. Het overtollige vet zal in het papier trekken.

Het beslag

1 ei
4
Neem een grote mengschaal en klop er het ei in los.
500 g ricotta, 2 el Zure room
5
Voeg de ricotta toe en de zure room. Meng alles goed door elkaar tot je een homogeen mengsel krijgt.
1 tl wasabi
6
Nu kunnen we gaan kruiden. Ben je nog niet vertrouwd met de pittige wasabipasta, proef dan eerst! Wasabi heeft een scherpe smaak, maar is niet pikant. Je kan het vergelijken met een kruising tussen mierikswortel en mosterd. Voeg de wasabi toe naar smaak.
zout, peper, nootmuskaat
7
Gebruik peper van de molen, zout en gemalen nootmuskaat om het mengsel verder op smaak te brengen. Ricotta is nogal flets van smaak, dus wees niet te karig met je kruiden.
300 g spinazie
8
Was de spinazie en laat ze goed uitlekken in het vergiet.
1 klontje boter
9
Verhit een pan met wat boter.
1 teentje Look
10
Druk een teentje look met een mes of je handpalm plat. Zo verwijder je de pel makkelijk en komen de aroma’s sneller vrij. Prik het lookteentje op een vork.
11
Voeg de spinazie toe aan de pan en gebruik de ‘gearomatiseerde vork’ om te roeren. Zo zal de spinazie een subtiel lookparfum krijgen en niemand zal verveeld zitten met stukjes look in z’n taartje.
12
Zodra de spinazie gaar is, mag die uit de pan en bij het ricottamengsel.
13
Let op: Als je spinazie sauteert, komt er veel vocht vrij. Probeer zo weinig mogelijk vocht toe te voegen aan je beslag om te voorkomen dat je taartjes moeilijk bakken.
14
De pijnboompitten zijn ondertussen mooi afgekoeld en mogen er ook bij.
60 g Cheddar
15
Rasp vervolgens de cheddar en voeg hem toe. Zet alles goed om.
16
Neem een bakplaat en schik er de cupcakevormpjes op.
17
Met een spuitzakje gaan we nu de vormpjes vullen met het beslag.Tip: Maak je eigen spuitzakje! Neem een diepvrieszakje en rol het gedeeltelijk op met de binnenkant naar buiten. Vul het met het beslag. Duw de inhoud van het zakje naar één punt toe en draai het dicht. Zorg ervoor dat je alle lucht uit het zakje perst. Anders krijg je problemen bij het spuiten. Knip er tot slot het hoekje af.
18
Zet de taartjes in de oven en laat ze 35 tot 45 minuten bakken op 160°C.

Afwerking

19
Haal de taartjes uit hun vormp. Pas op, want ze zijn warm!
20
Dien ze warm op als bijgerecht of koud als tussendoortje. Serveer met een slaatje en je hebt een lichte vegetarische lunch!
1
Verwarm alvast je oven voor op 160°C.
2
Verhit een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Doe de pijnboompitten erin en blijf in de buurt. Pijnboompitten kunnen immers snel verbranden en dan gaan ze bitter smaken.

Instructies

Voorbereiding

1
Verwarm alvast je oven voor op 160°C.
olijfolie, handvol pijnboompitten
2
Verhit een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Doe de pijnboompitten erin en blijf in de buurt. Pijnboompitten kunnen immers snel verbranden en dan gaan ze bitter smaken.
3
Schud de pijnboompitten flink op tot ze mooi goudgeel kleuren. Stort ze op een paar velletjes keukenpapier en laat ze rusten. Het overtollige vet zal in het papier trekken.

Het beslag

1 ei
4
Neem een grote mengschaal en klop er het ei in los.
500 g ricotta, 2 el Zure room
5
Voeg de ricotta toe en de zure room. Meng alles goed door elkaar tot je een homogeen mengsel krijgt.
1 tl wasabi
6
Nu kunnen we gaan kruiden. Ben je nog niet vertrouwd met de pittige wasabipasta, proef dan eerst! Wasabi heeft een scherpe smaak, maar is niet pikant. Je kan het vergelijken met een kruising tussen mierikswortel en mosterd. Voeg de wasabi toe naar smaak.
zout, peper, nootmuskaat
7
Gebruik peper van de molen, zout en gemalen nootmuskaat om het mengsel verder op smaak te brengen. Ricotta is nogal flets van smaak, dus wees niet te karig met je kruiden.
300 g spinazie
8
Was de spinazie en laat ze goed uitlekken in het vergiet.
1 klontje boter
9
Verhit een pan met wat boter.
1 teentje Look
10
Druk een teentje look met een mes of je handpalm plat. Zo verwijder je de pel makkelijk en komen de aroma’s sneller vrij. Prik het lookteentje op een vork.
11
Voeg de spinazie toe aan de pan en gebruik de ‘gearomatiseerde vork’ om te roeren. Zo zal de spinazie een subtiel lookparfum krijgen en niemand zal verveeld zitten met stukjes look in z’n taartje.
12
Zodra de spinazie gaar is, mag die uit de pan en bij het ricottamengsel.
13
Let op: Als je spinazie sauteert, komt er veel vocht vrij. Probeer zo weinig mogelijk vocht toe te voegen aan je beslag om te voorkomen dat je taartjes moeilijk bakken.
14
De pijnboompitten zijn ondertussen mooi afgekoeld en mogen er ook bij.
60 g Cheddar
15
Rasp vervolgens de cheddar en voeg hem toe. Zet alles goed om.
16
Neem een bakplaat en schik er de cupcakevormpjes op.
17
Met een spuitzakje gaan we nu de vormpjes vullen met het beslag.Tip: Maak je eigen spuitzakje! Neem een diepvrieszakje en rol het gedeeltelijk op met de binnenkant naar buiten. Vul het met het beslag. Duw de inhoud van het zakje naar één punt toe en draai het dicht. Zorg ervoor dat je alle lucht uit het zakje perst. Anders krijg je problemen bij het spuiten. Knip er tot slot het hoekje af.
18
Zet de taartjes in de oven en laat ze 35 tot 45 minuten bakken op 160°C.

Afwerking

19
Haal de taartjes uit hun vormp. Pas op, want ze zijn warm!
20
Dien ze warm op als bijgerecht of koud als tussendoortje. Serveer met een slaatje en je hebt een lichte vegetarische lunch!
1
Verwarm alvast je oven voor op 160°C.
2
Verhit een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Doe de pijnboompitten erin en blijf in de buurt. Pijnboompitten kunnen immers snel verbranden en dan gaan ze bitter smaken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ricottataartjes met spinazie en wasabi (thumbnail)Ricottataartjes met spinazie en wasabi
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
Ricotta
500 g
Zure room
2 el
Wasabi
1 tl
Peper
Zout
Nootmuskaat
Spinazie
300 g
Boter
1 klontje
Look
1 teentje
Cheddar
60 g
Ei
1
Pijnboompitten
handvol

Ricottataartjes met spinazie en wasabi

Wie denkt dat lekker' nooit gelijk is aan 'ekker makkelijk', heeft het bij het verkeerde eind. Deze hartige ricottataartjes zijn in een wip klaar en heerlijk veelzijdig. Serveer ze koud als tussendoortje, warm als bijgerecht of lauwwarm met een fris slaatje. Succes gegarandeerd!
Instructies

Voorbereiding

1
Verwarm alvast je oven voor op 160°C.
olijfolie, handvol pijnboompitten
2
Verhit een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Doe de pijnboompitten erin en blijf in de buurt. Pijnboompitten kunnen immers snel verbranden en dan gaan ze bitter smaken.
3
Schud de pijnboompitten flink op tot ze mooi goudgeel kleuren. Stort ze op een paar velletjes keukenpapier en laat ze rusten. Het overtollige vet zal in het papier trekken.

Het beslag

1 ei
4
Neem een grote mengschaal en klop er het ei in los.
500 g ricotta, 2 el Zure room
5
Voeg de ricotta toe en de zure room. Meng alles goed door elkaar tot je een homogeen mengsel krijgt.
1 tl wasabi
6
Nu kunnen we gaan kruiden. Ben je nog niet vertrouwd met de pittige wasabipasta, proef dan eerst! Wasabi heeft een scherpe smaak, maar is niet pikant. Je kan het vergelijken met een kruising tussen mierikswortel en mosterd. Voeg de wasabi toe naar smaak.
zout, peper, nootmuskaat
7
Gebruik peper van de molen, zout en gemalen nootmuskaat om het mengsel verder op smaak te brengen. Ricotta is nogal flets van smaak, dus wees niet te karig met je kruiden.
300 g spinazie
8
Was de spinazie en laat ze goed uitlekken in het vergiet.
1 klontje boter
9
Verhit een pan met wat boter.
1 teentje Look
10
Druk een teentje look met een mes of je handpalm plat. Zo verwijder je de pel makkelijk en komen de aroma’s sneller vrij. Prik het lookteentje op een vork.
11
Voeg de spinazie toe aan de pan en gebruik de ‘gearomatiseerde vork’ om te roeren. Zo zal de spinazie een subtiel lookparfum krijgen en niemand zal verveeld zitten met stukjes look in z’n taartje.
12
Zodra de spinazie gaar is, mag die uit de pan en bij het ricottamengsel.
13
Let op: Als je spinazie sauteert, komt er veel vocht vrij. Probeer zo weinig mogelijk vocht toe te voegen aan je beslag om te voorkomen dat je taartjes moeilijk bakken.
14
De pijnboompitten zijn ondertussen mooi afgekoeld en mogen er ook bij.
60 g Cheddar
15
Rasp vervolgens de cheddar en voeg hem toe. Zet alles goed om.
16
Neem een bakplaat en schik er de cupcakevormpjes op.
17
Met een spuitzakje gaan we nu de vormpjes vullen met het beslag.Tip: Maak je eigen spuitzakje! Neem een diepvrieszakje en rol het gedeeltelijk op met de binnenkant naar buiten. Vul het met het beslag. Duw de inhoud van het zakje naar één punt toe en draai het dicht. Zorg ervoor dat je alle lucht uit het zakje perst. Anders krijg je problemen bij het spuiten. Knip er tot slot het hoekje af.
18
Zet de taartjes in de oven en laat ze 35 tot 45 minuten bakken op 160°C.

Afwerking

19
Haal de taartjes uit hun vormp. Pas op, want ze zijn warm!
20
Dien ze warm op als bijgerecht of koud als tussendoortje. Serveer met een slaatje en je hebt een lichte vegetarische lunch!