Ribollita
Ribollita
Ribollita
Ribollita
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Look
1 extra teentje
Selder
5 stengels
Aardappelen
2
Courgette
1
Venkel
1
Tomatenpuree
50 g
Kolen
0,5
Witte bonen
2 blikken
Tomaten
2 blikken
Cayennepeper
Zout
Steranijs
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Parmezaanse kaas
1
Stokbrood
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De ribollita
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
3
Pel en snipper de knoflook. Plet de teentjes met een mes en doe ze bij de uien.
5 stengels selder, 2 aardappelen, 1 courgette, 1 venkel
4
Maak de selder schoon en snijd de stengels in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette en de venkel in blokjes. Doe alle groenten bij de uien.
50 g Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
0,5 kolen
6
Snijd het hart uit de kool en snipper de blaadjes fijn. Doe ze bij de groenten.
2 blikken Witte bonen
7
Giet de witte bonen af. Doe ze bij de groenten.
TIPDe boontjes zorgen door hun hoge zetmeelgehalte voor wat extra binding. Spoel ze niet.
2 blikken tomaten
8
Voeg de tomaten in blokjes toe.
9
Giet water bij de groenten tot ze net onder staan (ongeveer 3 liter).
cayennepeper, zout, Steranijs, rozemarijn, tijm, laurier, 1 Parmezaanse kaas
10
Kruid de soep met cayennepeper, zout, steranijs, rozemarijn, tijm en laurier. Leg de korst van een stuk Parmezaan in de soepketel.
TIPGooi de korst van een parmezaan niet weg, maar stop ze in de diepvriezer. Gebruik ze nadien in allerlei soepen voor extra smaak.
11
Zet een deksel op de soepketel en laat de soep op een klein vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.
1 stokbrood, 1 extra teentje Look
12
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Pel en kneus de knoflook. Bak het brood in de olie met de knoflook. Laat uitlekken op keukenpapier.
Parmezaanse kaas
13
Serveer de groenten met wat geraspte Parmezaan en toast.
De ribollita
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
3
Pel en snipper de knoflook. Plet de teentjes met een mes en doe ze bij de uien.
5 stengels selder, 2 aardappelen, 1 courgette, 1 venkel
4
Maak de selder schoon en snijd de stengels in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette en de venkel in blokjes. Doe alle groenten bij de uien.
50 g Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
0,5 kolen
6
Snijd het hart uit de kool en snipper de blaadjes fijn. Doe ze bij de groenten.
2 blikken Witte bonen
7
Giet de witte bonen af. Doe ze bij de groenten.
TIPDe boontjes zorgen door hun hoge zetmeelgehalte voor wat extra binding. Spoel ze niet.
2 blikken tomaten
8
Voeg de tomaten in blokjes toe.
9
Giet water bij de groenten tot ze net onder staan (ongeveer 3 liter).
cayennepeper, zout, Steranijs, rozemarijn, tijm, laurier, 1 Parmezaanse kaas
10
Kruid de soep met cayennepeper, zout, steranijs, rozemarijn, tijm en laurier. Leg de korst van een stuk Parmezaan in de soepketel.
TIPGooi de korst van een parmezaan niet weg, maar stop ze in de diepvriezer. Gebruik ze nadien in allerlei soepen voor extra smaak.
11
Zet een deksel op de soepketel en laat de soep op een klein vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.
1 stokbrood, 1 extra teentje Look
12
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Pel en kneus de knoflook. Bak het brood in de olie met de knoflook. Laat uitlekken op keukenpapier.
Parmezaanse kaas
13
Serveer de groenten met wat geraspte Parmezaan en toast.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Look
1 extra teentje
Selder
5 stengels
Aardappelen
2
Courgette
1
Venkel
1
Tomatenpuree
50 g
Kolen
0,5
Witte bonen
2 blikken
Tomaten
2 blikken
Cayennepeper
Zout
Steranijs
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Parmezaanse kaas
1
Stokbrood
1
Ribollita
Je ziet een gezellige nonna deze klassieke maaltijdsoep uit Toscane al klaarmaken. Oorspronkelijk is het een minestrone die de volgende dag wordt opgekookt en waar brood aan wordt toegevoegd. Ribollita betekent dan ook letterlijk ‘opnieuw gekookt’.Instructies
De ribollita
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
3
Pel en snipper de knoflook. Plet de teentjes met een mes en doe ze bij de uien.
5 stengels selder, 2 aardappelen, 1 courgette, 1 venkel
4
Maak de selder schoon en snijd de stengels in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette en de venkel in blokjes. Doe alle groenten bij de uien.
50 g Tomatenpuree
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken.
0,5 kolen
6
Snijd het hart uit de kool en snipper de blaadjes fijn. Doe ze bij de groenten.
2 blikken Witte bonen
7
Giet de witte bonen af. Doe ze bij de groenten.
TIPDe boontjes zorgen door hun hoge zetmeelgehalte voor wat extra binding. Spoel ze niet.
2 blikken tomaten
8
Voeg de tomaten in blokjes toe.
9
Giet water bij de groenten tot ze net onder staan (ongeveer 3 liter).
cayennepeper, zout, Steranijs, rozemarijn, tijm, laurier, 1 Parmezaanse kaas
10
Kruid de soep met cayennepeper, zout, steranijs, rozemarijn, tijm en laurier. Leg de korst van een stuk Parmezaan in de soepketel.
TIPGooi de korst van een parmezaan niet weg, maar stop ze in de diepvriezer. Gebruik ze nadien in allerlei soepen voor extra smaak.
11
Zet een deksel op de soepketel en laat de soep op een klein vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.
1 stokbrood, 1 extra teentje Look
12
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Pel en kneus de knoflook. Bak het brood in de olie met de knoflook. Laat uitlekken op keukenpapier.
Parmezaanse kaas
13
Serveer de groenten met wat geraspte Parmezaan en toast.