Rendang met naanbrood

Rendang is een Indonesische stoofschotel die je een beetje kunt vergelijken met ons stoofvlees. Het vlees krijgt natuurlijk een heel andere smaak door de pasta van gember, knoflook en chilipeper en de gebruikte specerijen. In plaats van bier gebruik je kokosmelk. Jeroen serveert de rendang met een frisse raïta en warm naanbrood.

Ingrediënten

  • 1 kg rundstoofvlees
  • 2 rode ui
  • 30 g gember
  • 1 chilipeper
  • 2 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 4 limoenblaadje
  • 5 dl kokosmelk
  • 4 dl bouillon
  • olie
  • boter
  • 1 koffielepel trassie
  • 1 koffielepel currypasta
  • 2 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • zout
  • peper
  • 1 komkommer
  • 3 dl yoghurt
  • 0.25 bussel koriander
  • 1 limoen
  • peper
  • zout
  • naanbrood

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Rendang

Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.

kookvraag Hoe kan je het best uien snijden?

Verhit een scheut olie in een kookpot. Stoof er de uien in aan.

Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de chilipeper met zaadjes in stukken. Doe alles in de hakmolen en voeg er trassi en currypasta aan toe. Mix tot een korrelige pasta.

Doe de pasta bij de uien en kruid met kurkuma, komijn en korianderpoeder.

Verhit een scheut olie met een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan.

Doe het vlees in de kookpot bij de uien.

Blus met kokosmelk en bouillon.

Kneus het citroengras en leg het in de kookpot. Doe er de limoenblaadjes bij.

Meng alles goed door elkaar en zet de kookpot zonder deksel ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.

De raïta

Rasp de komkommer en doe hem in een schone keukenhanddoek. Wring het vocht uit de komkommer.
Meng de komkommer met de yoghurt.
Snipper de koriander fijn. Roer hem door de yoghurt en breng de raïta op smaak met limoensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

Verwarm het naanbrood 5 minuten in de oven.
Breng de rendang eventueel op smaak met wat zout. Serveer met plukjes koriander, warm naanbrood en raïta.
Rendang met naanbrood