
Met deze ravioli gevuld met cottage cheese en artisjokken, haal je al een beetje Italiaanse zon in huis. Jeroen maakt er een lekkere groentevinaigrette bij vol frisse smaken. Je kunt de ravioli gemakkelijk van tevoren bereiden en vlak voor het serveren koken.
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 200 g semolina
- 4 ei
- olijfolie
- 1.5 stengel selder
- 0.5 courgette
- 0.5 wortel
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- olijfolie
- dragonazijn
- peper
- zout
- 280 g artisjokhart
- 200 g cottage cheese
- 1 koffielepel mierikswortel
- peper
- zout
- peper
- rucola
- Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- Een keukenmachine met kneedhaak of een blender
- een hakmolen met S-vormig mes
- een pastamachine
- een ravioliroller
Bereiding
De pasta
Doe de bloem en de semolina in de kom van de keukenmachine of in de blender. Doe er de eieren en een scheutje olijfolie bij en kneed tot een vast deeg.
De vinaigrette
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook.
Snijd de selder, de wortel en de courgette in kleine blokjes (brunoise).
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de sjalot. Doe er het hele teentje knoflook en de rest van de groenten bij. Voeg er een scheutje water aan toe.
Doe laurier en tijm bij de groenten. Giet er een flinke scheut dragonazijn bij en kruid met peper en zout.
Laat de groenten trekken op een zacht vuur. Ze mogen nog een beetje krokant zijn. Haal de laurier, tijm en knoflook uit de vinaigrette.
De vulling
Doe de artisjokharten in de hakmolen met cottage cheese en mierikswortel. Kruid met peper en zout. Mix tot een smeuïge vulling.
De ravioli
Rol het pastadeeg met de pastamachine tot lange, dunne vellen met de breedte van de pastamachine en ongeveer 50 tot 70 cm lang.
Bestuif het werkblad met wat bloem en leg er een rechthoek uitgerolde pasta op.
Doe de vulling eventueel in een spuitzak en spuit twee horizontale rijen toefjes op het vel pasta.
Leg het tweede vel over de pasta met vulling en druk in het midden en op de rand aan. Probeer zo veel mogelijk lucht rond de toefjes weg te duwen met je vingers.
Snijd ravioli van ongeveer 5 cm x 5 cm uit het deeg met een speciale ravioliroller (of steek ze uit met een vormpje).
Strooi wat bloem over de ravioli.
Breng een grote hoeveelheid water met een snuifje zout aan de kook. Kook de ravioli in verschillende porties in 3 minuten gaar.
Schep de ravioli met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken in een zeef of vergiet.